Zgodbe iz življenja prekmurskega glasbenika, ki ga poznamo pod imenom Balladero.

"Začetki v stari hiši, kjer smo v dedkovi žganjarni na Cankovi pogosto peli in plesali ob starem radiju, ki je lovil Murski val in bližnje avstrijske ter madžarske frekvence. Ob očetovih Ponk Floydih za lahko noč prvi pravi glasbeni vplivi."

"S pokojnim očetom Jožefom na sveže kupljenem čolnu Maestral, ki ga je nabavil po res dobrem poletju v prvi gostilni Lovski dom, ko sta z mamo kot trendsetterja začela s picami v Prekmurju, kruzamo po Rabu." 

"Prekmurski mini Richard Clayderman. Leta, ko sem suknjiče začel furati ob nastopih na klavirju v glasbeni šoli Murska Sobota začel 'furati' suknjiče in seveda, obvezno tudi pri birmi."  

"Kot pravi gorički 'pojb' sem se 'vgvantal' za osnovnošolsko valeto. Maturancev zaradi burnih gimnazijskih prestopov iz ene gimnazije v drugo, potem, ko sva imela z očetom spor zaradi neupoštevane želje, da se prepišem na srednjo glasbeno, nisem 'prakticiral'."  

"S sestro Urško na enem redkih družinskih potepov, ki jih zaradi gostinskega načina življenja ni bilo preveč. Verjetno ob začetku študija filozofije, filozofska drža namreč precej izstopa."

"Nekje v istem obdobju že v naši takrat novi gostilni Ajda, ki sta jo starša odprla leta 1997, z mamo Ivanko sva še v pravi prekmurski zimi postavila snežaka."

"Po klavirju so sledili bobni, tukaj z enim od prvih resnih bendov Soundtrade zavzeto in ponosno igramo kot predskupina takratnim idolom  Moweknowledgmentom. Kasneje legendarni spor med bratom Aljošo na klaviaturah in N'Tokom tukaj še ni bil na vidiku." 

"Zlata hrupna leta oz. prestop k pomurskim kultnim Psycho-Path s katerimi smo prekruzali velik del evropskih odrov in skupaj izdali eno dolgometražno ploščo The Ass-Soul of Psycho-Path -  zadnjo v njihovem opusu."

"Utrinek iz snemanja plošče The Ass-Soul of Psycho-Path v Borštu, pri Roku Lopatiču, kjer me je Bobby MacIntyre, verjetno moj najpomembnejši glasbeni šaman,  "zlomil" za bobni z 12 urnimi sessioni in me motiviral za to, da sem kasneje študiral bobne v Londonu in vzel muziko še bolj resno kot kadarkoli prej. Nekaj let kasneje sva v Miamiju posnela prvenec Balladero Club Deuce."  

"Pred Balladerom je bil en zame super pomemben obisk Vlada Kreslina v garaži na Cankovi, kjer smo vadili z bendom. Šlo je za moj prvi poskus, da bi spisal avtorsko skladbo. Na mojo pobudo smo jo posneli  snemali za 40-letnico skupnega prijatelja, na koncu pa je v novi preobleki postala Lioness na plošči Club Deuce." 

"Nedolgo zatem sem si pustil 'čupo' in postal Balladero, a še pred tem pa sem svoje prve songe s kolegi iz prejšnjih bendov (na sliki je zraven mene mojster kitare Sašo Benko - Bekko) preizkusil na Glasbeni Gourmet večeri v naši oštarjiji."

"Balladero je postal 'resna stvar' in kmalu smo odkopavali kombije med turnejami po Nemčiji, Švici in še kje."

"Kot gostilniški sin še vedno najraje 'kvihtam' s kištami ... slatine naprimer."

"Nekje vmes med vsemi temi peripetijami se mi je zgodila ljubezen mojega življenja. Na srečo me Erika še prenaša. Upam da lažje kot jaz gajbe Radenske na prejšnji fotki. Tukaj furava fensijado na maturancu od bratranca Roka." 

"Po dveh ploščah, Balladero Club Deuce in Perfect You, zdaj snujem tretjo. Lani pa sem v letu, ki ga je koncertno vsekakor za pozabiti, bil eden izmed srečnežev, saj smo z mojo muziko nastopali na velikem odru Festivala Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom pod vodstvom Žive Ploj Peršuh in gostoma Emkejem ter Jadranko Juras. Kar mogoče pomeni samo, da je dobro vztrajati, tudi če birmanske fotke iz mladih let ne obetajo toliko." (smeh)

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tt (nepreverjen)

Znani??? LOOOOL Prvič čujen za toga človeka...

Uceneccccc (nepreverjen)

Ja si pač za leseno žlico pa ne veš... zakaj potem sploh čitaš članek in pišeš komentar pod to temo? Svašta ej...

In reply to by tt (nepreverjen)

Tandjani (nepreverjen)

odlicen clanek in nekaj novega! zanimivo branje!

Parsifal (nepreverjen)

tudi jaz pravim
odličen članek
nekaj nove vsebine
ko pišete samo še o karlu erjavecu

In reply to by Tandjani (nepreverjen)

strom56 (nepreverjen)

Ćlanek napisan, kot da je analfabetični prvošolec pisal. Sramota! In ja, kdo je on sploh?!

L.....lno (nepreverjen)

Kdo so ti ljudje?

Čergoli (nepreverjen)

Pravi Lolek!!!!!

Eden.........,. (nepreverjen)

Tisti, katerim glasbeni okus ne seže dalje od Luka Basija in podobnih, ga pač ne morete poznati..., žal.

Jebiveter (nepreverjen)

Što je Luka Basi?

In reply to by Eden.........,. (nepreverjen)

Kardobinog (nepreverjen)

On je malo me si jebivetwr od tebej...

In reply to by Jebiveter (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Gospodu treba povedati da za to obstaja tudi fejsbuk, veliko uspeha.

Kardobinog (nepreverjen)

Ge vi neznanci zivejte,?seveda, ka neveste sto je tej pojep,ker enostavno ,ne sledite glasbenoj sceni na domacon podrocji. Te pa znate samo zaliti pa pisati neumnosti. Seveda je znani na glasbeni sceni,če vi to scejte ali nej. Zaboli njega k.... za vas primitivce.

Vilmoš Tkalec (nepreverjen)

Pajac.... Kak fsi v familiji🐒

Kardobinog (nepreverjen)

Pajac te je napravo z malin lulekon.

In reply to by Vilmoš Tkalec (nepreverjen)

czd (nepreverjen)

Psycho path... sem imel celo njihov cd.
Ded dela tudi zdaj kvalitetno muziko ,kar sem uspel slišati.
Samo tak dalje...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice