Slika je simbolična.
Bliža se najbolj zaljubljeni praznik. Zbrali smo nekaj predlogov, kje ga lahko preživite v Pomurju.

V Sloveniji 14. februarja praznujemo god svetega Valentina, prvega pomladnega svetnika, zato se po starem kmečkem koledarju ta dan tradicionalno prične delo v vinogradih in vrtovih.

Na ta dan naj bi se ženili tudi ptički.

Valentinovo kot dan zaljubljencev smo začeli praznovati šele v sodobnem času. Da pa bo ta dan nekaj posebnega, smo za vas zbrali nekaj predlogov, kam se lahko opravite z boljšo polovico ali s prijatelji.

Čokoladni vikend

Že ta konec tedna, 11. in 12. februarja, v Dvorcu Rakičan pripravljajo Čokoladni vikend. Vsi sladkosnedi bodo lahko izbirali med pestrim naborom čokoladnih izdelkov. Obenem lahko izkoristite priložnost za nakup sladkega valentinovega darila.

Pestro dogajanje tudi na lendavskem gradu, v Spartacusu in še drugje

Obiščete lahko tudi No Border Wine Festival, ki se bo odvijal na lendavskem gradu, v soboto, 11. februarja, s pričetkom ob 14.45. Ob degustaciji vin bo poskrbljeno tudi za bogato kulinarično in kulturno dogajanje. 

Bi se radi naučili plesati? Želite presenetiti svojo boljšo polovico? ŠRC Spartacus Murska Sobota vabi na plesno delavnico salse v paru za začetnike v soboto, 11. februarja, ob 18. uri.

Že 10. jubilejni koncert ob dnevu zaljubljenih bo v ŠIC Ljutomer. Nastopila bo vsem poznana hrvaška superzvezdnica Severina z gosti, Grupo Kumovi. Koncert bo v soboto, ob 21. uri.

Za vse, ki se radi rekreirate in preživite čas z najdražjimi v naravi, pa v Sotini pripravljajo Valentinov pohod. Pohod se bo pričel v soboto, 11. februarja, ob 10.00 z zbiranjem pred barom Daniela Valeca v Sotini.

V kino ali na karaoke!

Za romantično dogajanje bodo poskrbeli tudi v kinu Cineplexx v Murski Soboti. Vabljeni k ogledu romantičnih filmov in na sladkanje s čokoladno pralino Lindor. Popolno romantično doživetje se bo odvijalo 14. februarja, od 15.30.

V Dvorcu Rakičan za vas pripravljajo Valentinovo večerjo, kjer se boste lahko razvajali z izbranimi meniji. Obiščete jih lahko v torek, 14. februarja, med 17.00 in 20.00.

Za vse, ki bi radi pokazali svoj pevski talent, sami ali v paru se bodo v torek, 14. februarja, ob 18.00, pričele MIKKove karaoke. Ljubezen je v zraku!

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava za praznik zaljubljenih pripravljajo plesno-igrano predstavo Rosane Hribar: Priznati neznosno. Ljubim te. Za glasbo v živo bo poskrbela Severa Gjurin. Pričetek predstave bo ob 19. uri.

Preživite najbolj zaljubljeni dan (in vikend) na eni izmed prireditev, radi se pa imejte celo leto. Za druge dogodke ob Valentinovem spremljajte koledar dogodkov na Sobotainfo.

Starejše novice