Iztok Hodnik, slovenski fotomodel in osebni trener, oddaja stanovanje v Šiški. Kot je moč razbrati iz družbenega omrežja Facebook, je obupal nad turisti.

Oddam stanovanje v šiški z 2 spalnicama od konca septembra 2020 do junija 2021. 650 EUR + stroški. 

Kaj se dogaja s slovenskim nepremičninskim trgom? Koronavirus je takorekoč z danes na jutri s trga odplavil veliko večino kratkoročnih najemov. Izpraznile so se številne nepremičnine, ki so bile namenjene začasnemu oddajanju turistom. Vse več najemodajalcev, ki so do nedavnega oddajali stanovanja preko Airbnb-ja, so se tako morali preusmeriti na domače najemojemalce.

Da bo oddajanje stanovanja turistom opustil, smo izvedeli tudi za znanega slovenskega fotomodela in osebnega trenerja, ki je na Facebooku objavil, da oddaja stanovanje v Šiški, v komentarju pa objasnil, da je "nad turisti obupal."

Svoje stanovanje v ljubljanski Šiški oddaja tako preko Bookinga, kot tudi preko spletne strani Z bonom po Sloveniji, torej se ga da plačati tudi preko bonov. Podrobnosti z nami ni želel komentirati.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja 426 (nepreverjen)

Očitno nad turisti še ni obupal, če meče podnajemnike junija ven, da bi stanovanje čez poletje lahko oddajal turistom. Naj bo pošten in naj stanovanje oddaja za pošteno ceno in dolgoročen najem, in to tudi mladim družinam, ljudem s psom ipd., ki težje dobijo stanovanje, pa bo hitro dobil dobre podnajemnike in ne bo jamral v javnosti.
Ljubljanski najemodajalci so večinoma pohlepni, zato so vsi navalili na airbnb, ko pa so videli, da je s tem delo, so se začeli postopno preusmerjati nazaj na dolgoročen najem. Zaradi korone so to pač prisiljeni narediti vsi. Pa kaj Najemnine so tako visoke, da gospoda lepo živi od njih. Nedopustno je, da jamrajo, še bolj nedopustna pa neumnost medijev, da jim verjamejo in papajo iz rok.

onek (nepreverjen)

torej skuper s stroski 1000€ ? torej ima Ljubljana enake cene, kot Dunaj? Kdo je tukaj nor?

Starejše novice