Jih vse spoznate? To so trije od desetih igralcev, ki so lani zaslužili največ.
Igralci prejmejo vse več zaslužka od predvajalnih platform.

Forbes je objavil lestvico 10 najbolje plačanih filmskih igralcev preteklega leta. In če je epidemija izkupiček od kinematografskih vstopnic potisnila globoko pod predkovidne številke, smo filme gledali iz domačega naslanjača.

Netflix je bil eden najboljših zaslužkarjev in plačnikov igralcev in ustvarjalcev po že uveljvaljni formuli: več je gledalcev, boljši je zaslužek – ob fiksnem honorarju za vlogo, seveda.

Toda dnevi, ko se igralci služili predvsem s svojo primarno dejavnostjo so že dolga leta preteklost – mnogi celo več kot polovico svojega prihodka ustvarijo na račun svoje slave, kot promotorji izdelkov preko socialnih omrežij in kot obrazi reklamnih kampanj v oglasih.

To je deset največjih zaslužkarjev prejšnjega leta.

1. Dwayne »The Rock« - 87,5 milijonov dolarjev (72,8 milijonov evrov)

The Rock je za vlogo v akcijski komediji Rdeče opozorilo (Red Notice) prejel 23,5 milijona dolarjev, k temu prištejmo še honorar in del prihodka iz naslova Disneyeve pustolovščine Križarjenje po džungli (Jungle Cruise), prihodek iz avtobiografske serije Mladi Rock (Young Rock) in kar šest filmov napovedanih za prihodnji dve leti.

2. Ryan Reynolds - 71,5 milijonov dolarjev (59,5 milijonov evrov)

Reynolds je trenutno glavni obraz Netflixove filmske produkcije – glavni vlogi v Podzemnih 6 (Undreground Six) in prihajajoči akcijski komediji Rdeče opozorilo (Red Notice) sta mu vsaka navrgli več kot 20 milijonov dolarjev honorarja in Netflix že napoveduje tretje sodelovanje.

3. Mark Wahlberg - 58 milijonov dolarjev (48,3 milijonov evrov)

Akcijska komedija Strogo zaupno (Super Confidential) v kateri igra bivšega policista, ki raziskuje umor, je postala tretji najbolj gledan film v zgodovini Netflixa.

Milijone je zaslužil tudi kot producent dokumentranih serij McMilijoni (McMillions) in Wahl Street.

4. Ben Affleck - 55 milijonov dolarjev (45,8 milijonov evrov)

Ben Affleck je zadnja leta polno zaposlen, ne samo kot igralec pred kamerami, temveč tudi kot producent in scenarist.

5. Vin Diesel - 54 milijonov dolarjev (44,9 milijonov evrov)

Gologlavi igralec večino prihodka ustvari preko franšize Hitri in drzni – kot igralec in eden od producentov animirane različice serije za Netflix.

6. Akshay Kumar - 48,5 milijonov dolarjev (40,4 milijonov evrov)

Zvezdnik Bollywooda trenutno naskakuje zahodno tržišče z vlogo v Amazonovi seriji Konec (The End), večino prihodka pa generira z reklamiranjem široke palete izdelkov: od multivitaminov do čistilnih sredstev za gospodinjstva.

7. Lin-Manuel Miranda - 45,5 milijonov dolarjev (37,9 milijonov evrov)

Igralec razpet med filmske in teve vloge na eni in broadwayske deske na drugi, se je na seznam uvrstil potem, ko je Disney kupil pravice za filmsko adaptacijo biografske drame Hamilton, ki jo je v knjižni obliki spisal ravno Miranda.

8. Will Smith - 44,5 milijonov dolarjev (37 milijonov evrov)

Nekdanji Princ iz Bel Aira še vedno dobiva zavidljive honorarje za vloge, kmalu prihaja z glavno vlogo v filmu Kralj Richard, kjer bo upodobil očeta teniških igralk Serene in Venuse Williams (na sliki), precej zaslužka pa knjiži iz naslova reklam na Instagramu, Snapchatu in mobilni telefoniji.

9. Adam Sandler - 41 milijonov dolarjev (34,1 milijonov evrov)

Igralec trenutno »domuje« pri Netflixu, pri katerem bo posnel naslednje štiri filme – zadnji, Murder Mystery, je bil eden najbolj pretočenih v zgodovini popularne TV platforme.

10. Jackie Chan - 40 milijonov dolarjev (33,3 milijonov evrov)

Legendarni junak pretepaških komedij je v zadnjem letu posnel pet filmov, dodaten zaslužek pa so mu prinesele reklame in prodaja licencirane krame za fene.

Foto: Netflix, Disney, Bad Robot, IMDB, press

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Df_hejter (nepreverjen)

čestitam temu spletnemu portalu za uradno najbole smešno objavo vseh časov. Pravi ponos prekmurja... smo ponosni na vas :) le tako naprej

Dwayne (nepreverjen)

Dwayne je glih pravi za sobotainfo. On je ogabna karikatura igralca, vi pa medija.

ka je za navoule (nepreverjen)

vejpa to je okej-zaj bar znam za nouve filme v kerih špilajo-

Starejše novice