Štajerski pevec in legenda slovenske narodnozabavne glasbe Alfi Nipič je zaradi okužbe s koronavirusom konec novembra pristal v bolnišnici. Alfija smo danes poklicali na covidni oddelek in preverili, kako je z njim.

Priljubljeni štajerski glasbenik Alfi Nipič je konec novembra zbolel za covidom, zaradi hujšega poteka bolezni pa pristal v bolnišnici. Na intenzivni negi je bil kar deset ali dvanajst dni, točne številke ni znal povedati. 

Zaupal nam je, da pljučnice še vedno ni v celoti prebolel, na covid testih pa je že negativen.

»Bolezen deluje na vsakega drugače. Res je nepredvidljiva in ni vzorca, po katerem bi lahko dejali, komu bo uspelo preživeti in komu ne,« pravi 77-letnik in nadaljuje z iskreno zahvalo: »Globok poklon vsemu zdravstvenemu osebju, ki si dan in noč prizadevajo za dobrobit bolnikov.« 

Zahvaljuje se za spodbude in dobre želje

In kaj sporoča bralcem? »Vsem Mariborčanom želim vse najboljše, še posebej pa Violam, ki so mi na zadnji tekmi zaželeli vse dobro. Videl sem sliko. Zahvaljujem se vsem, ki me spodbujajo, čaka me več kot tisoč sporočil z dobrimi željami. Iskrena hvala vsem!«

Navijači Nogometnega kluba Maribor so namreč na zadnji tekmi proti Celju razvili transparent, s katerim so izkazali svojo podporo. »Alfi, drži se!« so sporočili. 

Pa upa, da se bo že v kratkem lahko vrnil na odrske deske? »Za zdaj ne računam čisto nič. Upam samo, da se bom boljše počutil,« je iskreno dodal.

Foto: Jure Banfi

Silvestrski poljub nas v novo leto popelje že 50 let

Alfi Nipič je ob tem svoje poslušalce povabil v Muzej narodne osvoboditev Maribor. Tam bo od četrtka, 9. decembra, z otvoritvijo ob 17.00, na ogled razstava Ostal bom muzikant. Razstave se sam ne bo mogel udeležiti, bo pa tam njegov sin.

Razstava je posvečena 60-letnici delovanja glasbene legende in 50-letnici popevke Silvestrski poljub.

Jutri mineva natanko 50 let, odkar je Alfi Nipič v studiu 14 RTV Ljubljana posnel to zimzeleno melodijo. To legendarno skladbo tako prepevamo že od silvestrovega leta 1971, nanjo pa je vezanih neskončno spominov. 

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
q34t 3 (nepreverjen)
. (nepreverjen)

Drži se Alfi!

koronator (nepreverjen)

Nigi ne piše, če je cepljeni ali nej! To je pri vsen ten bluzenji najbole pomemben podatek, pa ga nigi nega v ton prispevki.

343432342332 (nepreverjen)

Fora je f ton ka je mel dve operacije ne pa zaradi korona natega lažejo van ka se svinje prasci nič vrejdni!

Ograček (nepreverjen)

Se opazo ka maš ti v glave reden betek? Idiot lažnive pokvarjene. Kak te je nej sran? Ti tele mamino pokvarjeno.

In reply to by 343432342332 (nepreverjen)

Satanist (nepreverjen)

Maaaah ze jemi je cas

Što bi vas razmo (nepreverjen)

A se te zaj zna ali covid kriv ali pljučnica? Predvidevan ka nej...
Seveda pa trbe potisniti vse na covid.

goričanec2 (nepreverjen)

Že dve leti leži isto, jebemti kakšen betek🤔😀

ntzn (nepreverjen)

Ni cepljen zaradi osebnih razlogov.

Starejše novice