Foto: Jure Banfi
Blagovna znamka Pubec – Štajersko mlado vino že sedem let združuje štajerske vinarje v edinstven projekt, v katerem se s promocijo mladih vin želi povečati prepoznavnost štajerskih vinarjev ter Štajerske kot vinorodnega okoliša, tako doma kot v tujini.

Štajerski vinarji si želijo s skupnim pristopom pri promociji mladih vin povečati prepoznavnost svoje ponudbe na domačem trgu in v tujini, obenem pa krepiti prepoznavnost Štajerske, ne samo kot vrhunske vinorodne dežele, ampak tudi kot odlične kulinarične in turistične destinacije.

Sedem let skupnega pristopa, koronski situaciji navkljub že prinaša spodbudne rezultate.

Vinarji, povezani v projekt Pubec, beležijo večjo prodajo mladega vina, kupci pa mlado vino Pubec, tudi zaradi odmevnosti pogosteje naročijo v gostinskih lokalih, kupijo v trgovinah ter umestijo med poslovna darila. 

Šesti Salon štajerskih mladih vin

Po enoletnem premoru je letos dogodek 6. Salon štajerskih mladih vin na novi, butični lokaciji pod arkadami mariborskega gradu.

Pubec 2021 je letos nekoliko drugačen, z manjšim dogodkom in omejenim številom obiskovalcev, ki bodo pod pogojem PCT in upoštevanju ukrepov vseeno nazdravljali ob pokušnji najboljšega, kar nam je pripravila vinska letina 2021.

17 mladih štajerskih vin Pubec je ob 3. novembra tudi v prodaji. 

Foto: Jure Banfi

Ste vedeli?

Glavne senzorične lastnosti mladega vina Pubec so sijoč videz, iskriva barva, po vonju je prijetno dišeč z nežno zaznavno cvetno-sadno cvetico in po okusu ima poudarjeno svežino, iskrivost, lahkotnost, sadnost, pitnost in harmoničnost.

Mlada vina Pubec prepoznamo tudi po tem, da vrat steklenice krasi značilna obešanka z znanim rumenim metuljčkom.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Kdo so Pubeci 2021?

Tudi letos je v projekt združena raznolika druščina vinarjev, med katerimi najdemo največje vinske kleti in tudi manjše, družinske vinogradnike.

Pubeci 2021 so Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jarc,  Vina Joannes, Vino Leber, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino , Steyer vina, Vina Toplak in Vino Valdhuber.

Borut Cvetko, organizator in pobudnik projekta Pubec, o sedmi sezoni: »Sedmo leto se začenja danes,s sedemnajstimi štajerskimi mladimi vini, ki nam bodo pokazala kakšna je bila vinska letina in kaj lahko pričakujemo v prihodnje.«

Pubeci 2021 se bodo letos predstavili še v teh terminih: 

  • 9. november 2021 -  Martinovanje s Pubeci v Europarku, Maribor
  • 13. november 2021 - Ljubljanska vinska pot, Martinovanje v Ljubljani
  • 18. in 19. november 2021 - Slovenski festival vin, Cankarjev dom, Ljubljana
  • 26. november 2021 - Pubeci v Citycentru Celje
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SRKA (nepreverjen)

Vabljeni vsi skriti alkoholiki !

Starejše novice