Na Skritem dvorišču tudi v koronadobi julija in avgusta ob sobotah zvečer zasvetijo luči in zazveni dobra muzika.

Nastopi so se letos na Skritem dvorišču pričeli sinoči, sezono so otvorili Ana Bezjak Trio. Intimno vzdušje, dobra glasba in nahranjena duša. Čarobni večeri v Murski Soboti se nadaljujejo.

Kdo so Ana Bezjak Trio?

Vokal Ane Bezjak, Marko Črnčec na klavirju, Tomaž Gajšt na trobenti in krilovki. Popolna kombinacija. Ana Bezjak je mariborska jazzovska pevka in pedagoginja. Širši javnosti je poznana kot pevka zasedbe Papir in gostujoča pevka tangovskih zasedb Quintet Piazzolleky in Tango Compas. 

Nastopa s številnimi priznanimi glasbeniki v raznolikih jazzovskih sestavah pri nas in v tujini, redno sodeluje tudi z Big Bandom RTV Slovenija, s katerimi se je predstavila in koncertirala s projektoma Brazil in Ana Bezjak sings Thelonious Monk. Na odru se ji bosta pridružila izjemna instrumentalista, v New Yorku živeči pianist in skladatelj Marko Črnčec in eden najvidnejših solistov Big Banda RTV Slovenija, trobentač Tomaž Gajšt. 

Ljubezen do jazzovske glasbe in improvizacije, ki povezuje vse tri glasbenike, bo v dinamičnem prepletu slovenskih zimzelenih, jazzovskih in brazilskih kompozicij zagotovo pričarala čudovit poletni večer.

Nastopi se bodo v juliju nadaljevali ob 21. uri, v avgustu pa ob 20. uri. Nastopili bodo Skupina Anbot, GypsyJazzSteirerHuat, Mia Žnidaršič Trio, Ratko Zjaca Band, Fake Orchestra, Tonč Feining Trio in težko pričakovani Prašnati 2. del.

Skrito dvorišče bo ponovno gostilo še literarno-glasbena dogodka, ki ju Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota organizira skupaj s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota, in sicer 30. julija ob 21. uri in 27. avgusta ob 20. uri.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
FGNJ (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

a to je zavijalo včeraj ponoči. ge san pa mislo ka što mačke dere z kože

kanžor
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vidi se kama in za kakšne brezveznoče občina meče pejneze .In to je vse delo deklice .

Black pussy cat (nepreverjen)

Za vas seljake so modrijani pa poceni kisli spricer visek umetnosti... Preskocite pa mirno naprej

Baug (nepreverjen)

Ena redkih dobrih stvari v Soboti ge se je uporabilo malo domislije in okusa..

Domorodec (nepreverjen)

Či se kakšomi kanžore kaj ne vijdi, naj nejde ta, pa pisti pri mere ove, ka idejo. Nej trbej za se, ka se zgodi njega pijtati, pa nej njemi trbej furt kaj cuj šlefetate! Ali? Fala bouge, ka se v Soboti zgodi še kaj takšoga....Še kda! Bilou je super!

Starejše novice