Foto: EBU
Slovenijo bo na 66. Evroviziji, ki se bo jutri pričela v italijanskem Torinu, zastopala skupina mladih Celjanov LPS s pesmijo Disko.

Evrovizijska vročica se je sedaj že zares začela. Slovenski predstavniki bodo na Evroviziji nastopili jutri, v prvi polovici prvega predizbora.

Zmagovalci letošnje Eme so postali s kombinacijo glasov petih petčlanskih žirij in gledalcev v razmerju 50:50. Spomnimo, da so novico sprejeli z vzklikom: »Nenormalno!«

Skupino LPS (Last Pizza Slice) sestavljajo Filip Vidušin (vokal), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (električna kitara), Zala Velenšek (bass kitara, tenor in alt saksofon) in Žiga Žvižej (elektronske klaviature). Nastala je decembra 2018 v glasbeni sobi Gimnazije Celje center.

Na odru z veliko disko kroglo

Po tem, ko je lani na največjem pevskem festivalu zmagala Italija, se bo letošnja Evrovizija odvijala v Torinu. Skupina LPS bo jutri nastopila pod zaporedno številko 5. 

Evrovizija je sicer sestavljena iz dveh predizborov, ki bosta potekala 10. in 12. maja, ter finala, ki se bo odvijal v soboto, 14. maja.

Slovenija bo v prvem polfinalu nastopila peta po vrsti, za eno od desetih vstopnic za veliki finale pa se bodo LPS merili s predstavniki Albanije, Latvije, Litve, Švice, Ukrajine, Bolgarije, Nizozemske, Moldavije, Portugalske, Hrvaške, Danske, Avstrije, Islandije, Grčije, Norveške in Armenije.

Kot je mogoče videti iz kratkega izseka, bo na odru članom skupine družbo delala ogromna disko krogla.

Ali menite, da se bodo letošnji predstavniki Slovenije uvrstili v finale?

Do prvega predizbora nas loči še nekaj ur. Evrovizijski navdušenci že imajo svoje favorite. Zanima nas, ali bralci menijo, da se bodo letošnji predstavniki Slovenije uvrstili v finale? 

Svoje stališče lahko izrazite v spodnji anketi.

Ali menite, da se bodo letošnji predstavniki Slovenije uvrstili v finale?

DA
19% (77 glasov)
NE
76% (307 glasov)
Nisem opredeljen/a
5% (21 glasov)
Skupno glasov: 405
Foto: EBU

Celotno pesem lahko poslušate v spodnjem posnetku.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
H2O4 (nepreverjen)

O ČEM PA VI SANJATE

.... ..... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec o tom ka tij več neboš dobo socialne pa ka več neš pijsal glupe komentare. Hvala.

In reply to by H2O4 (nepreverjen)

Lolek bolek (nepreverjen)

O MOJ BOG, V TOJ BANAMA REPUBLIKI KE LEKAR VSE ŠLO V PI...

Tobi (nepreverjen)

Očitno neje. Janša je odleto ;)

In reply to by Lolek bolek (nepreverjen)

gost1111 (nepreverjen)

žalostno zelo ...nevem zakoj se brukamo niti točke ne bodo dobili...

Salafist (nepreverjen)

Se vidi ka nemate smisla za muziko, tan rajše vaše srbske muzike vrtite kak pa neka dobroga...seljačine prekmurske

hsfg (nepreverjen)

Boli me đoka.

Barjič (nepreverjen)

MARIBOR ŠAMPION !

anjerd (nepreverjen)

O moj bog, kaka žalost, samo na izlet so šli.

Čukarički (nepreverjen)

Nekdaj je to bil festival dokaj kvalitetne glasbe, pesmi smo vedeli žvižgati še leta.
Vsaj petnajst let več festivala ne gledam, to je itak postal kičasta komercialna zadeva v veliki večini brez kvalitetne glasbe.
RTV Slovenija že dolga leta sodeluje, to je itak "privatni" projekt ga. Miše Molk? Dokler imamo tak način izbora, bomo težko prišli že v finale, še težje kaj vem med prvih sedem, pet?
Pa imamo mi res tako "nazadnjaško" glasbo naspram drugim po Evropi? Ne, mi na festival pošiljamo razne "modrije", druga slaba zadeva za nas pa je tudi glasovanje, kjer kot mala država brez vpliva nimamo nobenih možnosti.
Če bi jaz odločal, bi se iz festivala umaknil. Vsaj, dokler ne bi imeli spet žirije na prizorišču in dokler ne bi imele žirije bistveno manj glasov, kakor sedaj. Prvi 12, pa drugi 10, pa ta toliko... mislim, da glasujejo vsaj za sedem, če ne deset skladb. Morale bi glasovati za največ tri skladbe, prvi 3 glasove, drugi 2...

K-mica (nepreverjen)

Ja, leta 2167.

Starejše novice