Lendavsko staro mestno jedro je včeraj gostilo tradicionalno tekmovanje v kuhanju bograča, Bogračfest, ki je v Lendavo na sončno soboto privabil kar 91 tekmovalnih ekip iz Slovenije, Madžarske in Hrvaške. 

Kar štirinajst ekip je tako domov odneslo zlato, enaindvajset pa jih je prejelo srebrno medaljo. Letošnji zmagovalni bograč so po oceni komisije skuhali člani ekipe Zavarovalnice Triglav, ki so s tem postali absolutni zmagovalci Bogračfesta 2017. Njihovo ime bo vklesano na »Kamnu slavnih kuharjev bograča,« ki stoji v lendavskem mestnem parku. Drugo mesto si je prislužilo Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava, tretje pa ekipa podjetja Cadis. Priznanje za »Najlepše urejeno tekmovališče« pa je šlo v roke Vrtcu Lendava. 

Z nastopajočimi glasbeniki so skozi ves dan obogatili tudi zabavni program, ki ga je s svojim koncertom sklenila priznana hrvaška pevka Danijela Martinović. 

Več pa v spodnji fotogaleriji.

FOTO: Tadej Nedeljko

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gorički degustator (nepreverjen)

bograč je šče bu za podžesti, lendavsko vino pa kak nekši delanec ka sam vnoči vuo metal

vidocq (nepreverjen)

galerija slik pa kot delo kake 99 letnice ,,

Poše (nepreverjen)

Da smo mij mladi bilij, te se je samo naša tradicionalna narodno-zabavna muzika špilala! Nej pa tej hrvatonge, pa tej kravatarge, telku so spukradnule, ka si že nove žepk kcuj šivlejo!!

VILI76 (nepreverjen)

Jebala te narodno zabavna alpska govedarija! San roker, ampak Danijela je pa bijla prav fajn... Govedarijo pa si nabijaj doma...

In reply to by Poše (nepreverjen)

Poše (nepreverjen)

Mlade dečko, enuga svejta boš prišo k sebe! Tej satanitem ti nede pumago!

In reply to by VILI76 (nepreverjen)

VILI76 (nepreverjen)

Mladi dečko je star 40 let, doštudiral in ma dobro službo... živel ''satanitem''.

In reply to by Poše (nepreverjen)

vzi (nepreverjen)

pa ka se sekrate zaradi muzike vej pa ovimi komentatori tan zgoraj je tak čista vseno bilo po lendavskon vini što brenka na odri :D

In reply to by VILI76 (nepreverjen)

Poše (nepreverjen)

VILI76, gnjes zvečer mo molo za tebe 10 zdravij marij pa 5 očenašov. Boug s tebof.

In reply to by vzi (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Tij samo moli, mene ne dregnejo take stvarij, ker ne vrvlen v imaginarne pojave...

In reply to by Poše (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Tij samo moli, mene ne dregnejo take stvarij, ker ne vrvlen v imaginarne pojave...

In reply to by Poše (nepreverjen)

Poše (nepreverjen)

Dečko, bog ti samo dobro ščej! Moltev blagodejno vplijvle na telou in düjšo. Tej rokerske satanizem te pa samo žifčnoga naprave. Prijde enkrat f cerkef, pa boš vido ka pomejne pomirjena düjša.

In reply to by Vili76 (nepreverjen)

VILI76 (nepreverjen)

Ne hvala, v cerkvi se počutim praf klavstofobično...

In reply to by Poše (nepreverjen)

Poše (nepreverjen)

Bog de ti odpusto za tej besede. Sakši den molin za vse brate in sestre.

In reply to by VILI76 (nepreverjen)

roker je prej :) (nepreverjen)

Strašen tij moreš biti roker ka ti je Danijela bijla prav fajn. :) Bokibogme bi rajši poslušo našo narodnozabavno mouziko.

In reply to by VILI76 (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Vij seljaki samo poslušajte govedino... cerkef pa govedina, idealna kombinacija Slovenčeka.

In reply to by roker je prej :) (nepreverjen)

roker je prej :) (nepreverjen)

Seljaki? Očitno si tij največji seljak ka se razglašaš za rokera te pa izjaviš kak ti je Danijela bijla fajn. :) Ali pa mogoče misliš ka je Danijela rokerica pa njena muzika rock? Ka nemaš slučajno na ledernoj jakni gor našitek od Zečiča pa broške od Stavrosa?

In reply to by Vili76 (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Moja napaka je samo ta, ka san se sploh priključo vašoj kmetavzarskoj debati... in ja, roker san, niti ne vejš kak velki. In je nikaj nej narobe, če izjavin, ka je bijla Danijela praf fajn, je samo dokaz, ka san nej omejenec kak vij vsi drugi, ka kometirate pod ta članek in trdite, ka je ena in prava stvar samo slovenska narodno-zabavna muzika (po moje so baš trofili z izvajalcem glede na raznolikost občinstva, jes sam pa bil tan, ker san kuhal za mojo ekipo prijateljev, nej pa zato, ka bi po vsoj sili ščel Danijelo viditi pa čuti) . Priznavam tudi drugo glasbo , saj je ogromno zvrsti kvalitetne glasbe z kvalitetnimi besedili (v kero pa absolutno ne spada niti alpska niti ostala narodno zabavna glasba tipa Atomik Harmonik in podobnih s poneumljajočimi besedili oz. tipa Zečić in Stavros, ki sta tudi ene vrste ''šund izvajalca''). Za moj rokerski imidž se pa nikaj ne sekirajte, rock glasba mi je na prvon mesti, pravkar iščen karte za Iron Maiden, Antrax pa Judas Priest, keri majo skupno turnejo. Dragi govedari, lepo vas pozdravljamo vsi, keri vemo, ka je kvaliteta. Pusa!

In reply to by roker je prej :) (nepreverjen)

roker je prej:) (nepreverjen)

Kak pa ti znaš kakšno muziko ges poslušan? Tebi se ne senja ka je kvalitetna muzika. V sakši glasbeni zvrsti so dobri in slabi izvajalci. Evo, samo če pogledneva tej tri ka si jih na konci našteo. Iron Maiden OK, oni so legende, negda so bili z Judas Priest in Saxon zastavonoše British Heavy Metal vala v osemdesetih, Dickinsoni vsaka čas. Tip je itak multitalent. Podobno je z Judas Priest, Killing Machine je meni sploj ena boukših HM plošč vseh časov. Je pa drugače Anthrax zelo nekvalitetna skupina. Izstopa edino kitarist Scott Ian (samo je meni osebno boukši pri S.O.D.). Pevec Joey Belladonna je pa eden najslabših metal pevcov nasploh. Tudi tej njihov nažiganski trash metal je nej kaj ekstra. Vidiš.... vseposejdi so dobri pa slabi izvajalci. Tudi med narodnozabavnimi so dobri pa slabi. Tudi med hrvaškimi so dobri pa slabi. Ali gda nešče izjavi kak njemi je Danijela fajn, po drugi strani pa slovensko narodnozabavno glasbo označuje z govedarsko..... te pa v sekundi znan ka je tou nešče keromi se niti približno ne senja ka je tou kvalitetna muzika. V bistvi je žalostno že tou ka pod slovensko narodnozabavno zvrst štejš Atomik Harmonik. Tou je isto kak da bi pravo ka so Blue Planet heavy metal bend zatou ka Dodo posluša bole trdo muziko. :)

In reply to by Vili76 (nepreverjen)

Vili76 (nepreverjen)

Vijdin, ka si zelo dobro glasbeno podkovani, ampak o ten, kakši san jes, pa znaš tij en velki drek... san tudi kar dobro podkovani. Atomik Harmonik san pa omejno samo zato, ka se je z njimi začelo mejšanje alpske in kao rock muzike, kar pa je še hujše kak sama alpska. Pravi dokaz je zadnje mesto Roka Žlindre na Evroviziji s skopucalon ''Narodnozabavni rok''. Po tiston so prišli tipi kak Fredi Miler pa skupine Turbo angels, ansambel takši pa ansambel ovakši, in se je resno ustvarila zvrst imenovana ''narodnozabavni rok'' ... groza. In praf zgroženi san, ka današnja mladina še vedno skače na takšo muziko. Rock je za njij na istoj frekvenci kak govedarija. Mladi idejo skuper s starši na veselice pa vsi skačejo na isto muziko. Katastrofa, nej čudno ka ide vse u kurac, ge je uporništvo?? En velki drek, nej pa uporništvo... V bistvi bi se midva lehko ure in ure ob pijvi pogočavala o ten, nej pa tu prejk foruma, samo tij si preveč napadalen pa vijdin tudi neki velki domoljub. Možno, ka tudi velki pristaš stranke SDS, tej so puna usta domoljublja (ne trdim, samo mijslin si ka si). Glede Dodoja pa Blue Planet - to so mužikaši, nej pa glasbeniki. In tij si se v bistvi spravo na moj stavek ''Danijela je fajn''... Te stavek nema veze z mojo (ne)pripadnostjo rocki, samo san pravo, ka je glede na ambijent bilo fajn. Ma nema veze, tu končujem debato. Ne da se mi več. Pijši ka ščeš, članka ne nameravan več odpirati...

In reply to by roker je prej:) (nepreverjen)

roker je prej:) (nepreverjen)

Samo še neka ti napišen..... če so tebi sinonim za slovensko narodnozabavno glasbo Atomik Harmonik, Rok Žlindra, Fredi pa podobni diletanti..... me sploj ne čudi ka ti je Danijela fajn. Ona je za Hrvaško zabavno glasbo točno to ka so tej ka si jih omejno za našo zabavno glasbo. Narodnozabavna glasba ali goveja muzika po tvoje je pa čistak neka drugoga, tak kak so tudi hrvaški narodnjaki neka drugoga od Danijele. Znaš ka je slovenska etno glasba? Za tejbe je pač na žalost tou goveja muzika. Ges domoljub? Če bi lejko bi se of moment iz tej zavožene države odselo.... tou ka si me pa za SDS-ovca označo pa skoraj nega večje žalitve za mejne. :)

In reply to by Vili76 (nepreverjen)

bilbi (nepreverjen)

Vili 76 si pozabo zeti tablete,idi hitro jih zemi ka vidiš ka se ti je pa v glavi zmejšalo.

VILI76 (nepreverjen)

Jes san dobro, meni nej trbej tablet. ponavadi ji jemljejo tisti. ka majo privide pa prisluhe... je resno škoda, ka je verovanje v imaginarnost nej okarakterizirana kak bolezen...

In reply to by bilbi (nepreverjen)

jetotured? (nepreverjen)

Tadej, fleša ne poznaš?

rđave (nepreverjen)

vili76 .... doj si leži malo ka mešaš gruške pa đabuke...đabe tebi študij ,pa dobra služba če si tele....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice