V tem prazničnem času je romska glasbena skupina Romano Glauso Murski Soboti in njenim prebivalcem posvetila čustveno, a hkrati temperamentno pesem pod naslovom Moja bejla z varaša.

Romano Glauso je romska glasbena skupina je nastala letos in se je širši javnosti predstavila na številnih prireditvah v Pomurju in po Sloveniji.

Še posebej so skupino toplo sprejeli Sobočanci in Sobočanke, zato so se v skupini odločili, da bodo tokrat pesem posvetili prav Murski Soboti in tako je nastala pesem pod naslovom Moja bejla z varaša oziroma Moja Sobota, pod katero se je podpisal Darko Rudaš, k sodelovanju pa so povabili tudi priznano glasbenico Moiro.

Čustvena pesem govori o Sobočanki z varaša, ki je očarala Roma in ju je usoda povezala, hkrati pa seveda lahko pesem razumemo tudi kot poklon Murski Soboti, kot najlepšemu mestu. Pesem boste lahko v živo slišali tudi na silvestrovanju v Murski Soboti.

Sicer pa je Romano Glauso skupina, ki širi ljubezen do romske glasbe in ustvarja pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa.

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice