Kikijeve družbenokritične rime v video obliko pretočil mladi prekmurski animator AnimatioNiko.

Ljubiteljem rap glasbe Kristjana Kuharja oziroma Kikija ni treba posebej predstavljati. Prekmurski ustvarjalec iz Kroga je že pri sedemnajstih letih izdal svoj prvi album z naslovom "Raperski kroug" in tako postal najmlajši raper v Sloveniji s samostojnim izdelkom.

Skozi glasbo izraža svoja čustva in misli, kritično pa se z njo loteva tudi sodobne družbe, politike in drugih aktualnih tem. Od njegovega prvenca je minilo nekaj več kot sedem let, pred dnevi pa je luč dneva uzrl novi album z naslovom V svojon svejte. Svoj najnovejši izdelek, ki nam prinaša trinajst avtorskih komadov, je raper javnosti predstavil na nedavnem dogodku v odranskem baru Monroe.

Notri so redno v video obliki

Med Kikijevim novim gradivom je tudi pesem z naslovom Notri so redno, ki jo zaznamujejo prepoznavni družbenokritični elementi. Pod besedilo se je podpisal Kiki, medtem ko so za glasbeno podlago poskrbeli Mrkeči Zvoki

Pesem je zdaj dobila tudi vizualno podobo, pred nekaj dnevi je namreč premiero doživel videospot. Za animacijo je poskrbel navdušeni 21-letni ustvarjalec Niko Balažic, AnimatioNiko iz Beltinec, ki je spot ustvarjal tri tedne.

Kot pojasnjuje Kiki, je do sodelovanja prišlo povsem spontano. Ko sta z Martinom izdelek poslala Niku, so se temu takoj posvetile zamisli in nemudoma se je lotil dela.

Niko se ukvarja z animacijo risanih filmov in oglasov, poleg tega pa se ukvarja še z oblikovanjem ilustracij, logotipov in montažo različnih posnetkov. Kot pravi, rad ustvarja tako videospote za glasbenike kot reklame, zabavne animacije in risanke.

O navdušenem animatorju smo pisali že septembra lani, nedolgo zatem, ko je nastala njegova prva animirana scena z naslovom The Bully Hunter.

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice