»Takrat, ko mesto zaspi lahko resnično najdemo čas le zase. Sanje so in sanj več ni.« – Oglejte si videospot za pesem Vsako noč, ko mesto spi.

Vsem dobro znana glasbena skupina Ethnotrip je v novem letu na odre zakorakala v nekoliko spremenjeni zasedbi in zvoku, saj je basista Aleksandra Vargo zamenjal kontrabasist Patrick Gyurkač. Po lanskoletni obsežni koncertni turneji, v okviru katere so nastopili tudi v znameniti francoski dvorani pod zaščito UNESCO, Maison de la Culture Le Curbusier, Ethnotrip redno izdaja single, ki jih pospremi tudi z video zgodbami, in napoveduje še eno pestro leto. 

Vsako noč, ko mesto spi

Na včerajšnji slovesni prireditvi ob 8. februarju je zasedba prejela plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture, te dni pa predstavljajo tudi svoj novi singel Vsako noč, ko mesto spi.

Za pesem z albuma Preden se zdani so sklenili posneti tudi videospot, pri čemer so sodelovali z ekipo ND Studia. Tako so posnetki nočnega utripa Murske Sobote postali vizualni sopotnik live avdio posnetka s promocijskega koncerta v murskosoboškem gledališču Park.

»Ko je skupina Ethnotrip igrala pesem na koncertu, sem v sebi začutil prazne ulice in se prav prebudil v zgodbi, ki je nastala v videospotu,« navdih za videospot pojasnjuje režiser Denis Horvat.

“Noč ima svojo moč. Vsak izmed nas ima kdaj pa kdaj noč, ko ne more zatisniti očesa. Morda je to zaradi težav, s katerimi se sooča in pridejo na plan, ko mesto zaspi. Morda je krivo kakšno pozitivno vznemirjenje. Kdaj pa mogoče sploh ni pravega razloga za to, si pač ena od »nočnih ptic«, ki uživajo v tišini noči. Ali pa umetnik, ki ustvarja in išče navdih ponoči, ko drugi spijo,« razmišlja pevka Ethnotripa Tjaša Šimonka. 

Pomlad bo sicer kmalu prinesla še videospot za prihajajoči singel Odeta, poleti pa bo skupina svoj novi album Preden se zdani predstavljala na festivalih, kot so Godibodi, Lent in Anin festival.

Prvi večji koncert z gosti se obeta že 16. februarja v Lendavi, sledi pa tudi nastop v Ljubljani,  in sicer 21. februarja v CSK France Prešeren.

FOTO: Urška Lukovnjak 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nihče (nepreverjen)

zelo lepo

Drgf (nepreverjen)

Neškodljivo in pozabno.

Mmmm (nepreverjen)

Želim ti ustvarjenih nepozabnih stvari :)

In reply to by Drgf (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

so mi rekli v enem lokalu v soboti, kjer tržijo moderne sužnje, da je Bukše imeti etno triper kot japonski triper

uberlauf (nepreverjen)

No, mislin ka bi bilo potrebno napisati, da kakorkoli so zamenjali basista, na tem posnetku spilal bas se vseeno Varga. Videospot je soliden, komad pa ne prevec zanimiv, zvok je slab. Katastrofa, da se sami muziki ne posveti toliko casa kot sami promociji - tudi ce 5 let ne izdate nicesar, noben vam ne bo zameril.

Kekec7 (nepreverjen)

Danes se pričakuje, da so pesmi "speglane" v nulo. Zvok res ni najboljši, je pa treba upoštevati da je posnetek vzet iz koncerta v Murski Soboti, brez kakršnih koli dodelavo in predelav, kot je danes v navadi pri pesmih, potem pa prideš na koncert in slišiš da bend ni sposoben zaigrati vsaj približno kot je posneto na albumu.

In reply to by uberlauf (nepreverjen)

kadilec (nepreverjen)

Glump!! Samo za Prekmurce - nekatere!

A79 (nepreverjen)

Internet strokovnjakom.... dajmo ljudem čas in prostor, da ustvarjajo. Lahko smo srečni, da se sploh nekdo trudi zraven sveta, ki vse sodi po internetu in televizorju. Ethnotrip ima potencial, meni je recimo "Kama ideš" super komad, sem pa prepričan, da bo še takih, tudi ta ni slab.

trebušček (nepreverjen)

Ti nimaš pojma o glasbi. Pojdi malo iz Prekmurja, da boš videl in slišal kaj je kvaliteta.

In reply to by A79 (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

ETNOTRIPER je zelo huda zadeva, sploh če je telo že navajeno na antibiotike

In reply to by trebušček (nepreverjen)

trki (nepreverjen)

Depresivna muzika , za žile rezate . Pjevačica je pa lejpa tou pa ja.

Starejše novice