S podelitvijo filmskih nagrad in razglasitvijo vinskega šampiona se je včeraj v Ljutomeru zaključil 13. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.

Zadnji dan je zaznamovala tudi zombie parada. Festival, ki se je začel 11. julija, je ponudil 41 celovečernih in 41 kratkih filmov iz 29 držav, za nagrado hudi maček pa se je potegovalo šest filmov.

Nagrajenci 13. Grossmannovega festivala

Hudega mačka za najboljši celovečerec je prejel španski film režiserja Roberta San Sebastiana Deviška noč. Po oceni žirije je Deviška noč "gnusen film, ampak napravili so ga ustvarjalci, ki popolnoma razumejo, kako povedati zgodbo".

Festival je odprla projekcija znanstveno-fantastične mojstrovine Fritza Langa Metropolis, ki letos obeležuje 90-letnico nastanka. Film so prikazali v restavrirani različici iz leta 2010 ob spremljavi Mitje Reichenberga na klavirju.

Retrospektiva je bila posvečena Sergiu Stivalettiju iz Italije, enemu največjih mojstrov posebnih in vizualnih učinkov, z dvema filmoma pa so se spomnili tudi flamskega režiserja Harryja Kümla.

Spremljevalni program je ob uveljavljenih delavnicah in simpoziju Balkan Genre Boost ponudil tudi predstavitve knjig. V glasbenem delu so med drugim nastopili raperja Klemen Klemen in N'Toko ter francoska zasedba Banane Metalik, za zaključni vrhunec pa bodo poskrbeli hrvaški Psihomodo pop.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

far (nepreverjen)

IDIJOTI. Zovejo vraga, pol pa se čudijo, ko pride...

sivacelica (nepreverjen)

Pa menda ja ne verjameš v zombije???!!!

far (nepreverjen)

čuj... v zombije ne, v vraga v človeški podobi pa

In reply to by sivacelica (nepreverjen)

aaaaaaaaaj (nepreverjen)

V ogledalo si se pogledno, zdaj te je pa straj?

In reply to by far (nepreverjen)

Starejše novice