FOTO: Jan Vitez
Tribute skupina SuperBake Bunker napolnila z zvoki tria ZZ Top.

V postapokaliptičnem steampunk baru na Slovenski ulici v Murski Soboti so sinoči pripravili enega od vrhuncev letošnje koncertne sezone. Nastopila je namreč tribute skupina, ki preigrava pesmi ključnih kulturnih ambasadorjev Teksasa – ZZ Topa.

Rock 'n' roll šov brez zadržkov

ZZ Top so ameriški rock trio, ki z boogijevskim slogom blues rock glasbe že pol stoletja dokazuje, da je rock'n'roll večen. Billy Gibbons, Dusty Hill in Frank Beard že vse od leta 1969 veljajo za prave ikone. Med drugim so prejemniki prestižne nagrade VH1 Rock Honors, vstopili pa so tudi v Rock and Roll Hall of Fame.

Vrhunec komercialnega uspeha so doživeli v 70. letih minulega stoletja in njihovi hiti, ki jih zaznamujejo udarni riffi, so hitro postali rock klasike. Med najslavnejšimi izdelki ZZ Top so gotovo skladbe I'm Bad, I'm Nationwide, južnjaška himna Cheap Sunglases, Legs, Sharp Dressed Man in Gimme All Your Lovin’.

Po že kar dvajsetih izdanih albumih ZZ Top še vedno suvereno in energično igrajo na koncertih po vsem svetu, njihovo energijo pa so SuperBake včeraj ponesli še na oder Bunkerja.

Tribute skupina je sicer bila ustanovljena v začetku novega tisočletja, širša publika pa jih je spoznala leta 2008, ko so s svojimi energičnimi nastopi začeli razveseljevati oboževalce kultnega teksaškega rock banda po vsej Evropi.

Koncerta se je sinoči udeležila tudi naša ekipa in nekaj utrinkov za vas zbrala v fotogaleriji.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ghj (nepreverjen)

če že nemoja brad bi si lejko lasulje gor dali

youži (nepreverjen)

Ti moreš biti redno čoravi?

In reply to by ghj (nepreverjen)

matej80 (nepreverjen)

ne podpiran tejh tribute zadev.

brekaš (nepreverjen)

Niti ge, samo je dosta boukše gda ideš v soboto zvečer v kakšen kafič na pijačo pa ti te tan nekši bend v živo prešpilavle komade, kak pa če ti jih po radiji vrtijo. Vzdušje je sigdar boukše. So pa tej tribute bendi dobri edino za takše menše zadeve.

In reply to by matej80 (nepreverjen)

Rocker stari (nepreverjen)

Bravo Bunker. Čimveč takših špilov.

trollbusta (nepreverjen)

tej ZZ Top cover bend je bil poden od podna, či menej pijtate. labavi bobnar, kitarist nanč ene solaže neje zašpilo, kak trbej. pa glij pri ZZ Top, ge sta sigdar dvej solaži v komadi. pa tuj Bunker šefe malo plava v oblakih. eni kvalitetni bendi so se nekaj časa sami ponujali, prejk vsej možnij kanalov, ka jih gej, pa jih neje zel. rajši je namesto njih zval nekše tretjerazredne međimurske cover bende.

Gost 11 (nepreverjen)

Ti trolbusta si pa očitno prvokategornik, zato pa imaš toliko špilov kot jih imaš.... še ko se ponujaš te nihče noče angažirati, kaj šele, da bi te kdo povabil. Sam sem bil na kar nekaj koncertih ta pravih bandov in bi na koncu najrajši prosil denar za vstopnino nazaj, saj niti približno ni bilo vredno denarja, ki sem ga plačal, da sem jih lahko poslušal. Beden si kot je beden tvoj komentar.

In reply to by trollbusta (nepreverjen)

Starejše novice