"Skupaj delamo že od leta 2003, kar evidentno govori o tem, da se ta projekt nadaljuje. Ni predvidenega ali načrtovanega zaključka dela. Glasbeno je to prioriteta številka ena, saj smo tukaj najbolj doma in najbolj samosvoji. To so plusi, ki jih je težko dobiti kjerkoli drugje, zato vztrajamo," je pred slabima dvema mescema za naš medij povedal bobnar zdaj že nekdanjega benda Sphericube David Halb.

Danes pa so člani skupine na svoji strani zapisali: "Dosegli smo trenutek, kjer se preproste in iskrene resnice zlijejo skupaj. Sphericube ne bodo več obstajali v obliki, kot so do sedaj. Odločili smo se zapreti to poglavje in delovati naprej v drugi obliki kreativnosti."

O skupini Sphericube

Skupina Sphericube je nastala v začetku leta 2003. Svoj prvi promocijski material so posneli pod imenom Lack of Cover. Že leto kasneje so navdušili na Klubskem maratonu Radia Študent. Izdali so dva albuma in sicer Jugdo ter nedavni Now you know. Kot predskupina so med drugim nastopili z Red Sparowes, Dog Eat Dog in White Lies. 

Preberite še:

Poslovilno pismo skupine Sphericube
Sphericube z novim albumom Now you know

Posnetek z zadnjega koncerta Sphericube v Ljubljani 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
drotmantraš

tou te lejko bole strafuni kak atomska v hirošimi!!!!
pa wtf je tou zaj pojge?????
2mejsca nazaj ob izidu novoga albuma san bil takši optimist
(ka ste nouvi glasb komet v slo.)
tou sceno gnesden očitno šče grozljiv glasb.kapitalizem iztrebiti-celou tu na periferiji.
stroški so večji od učinka-nega nikše promocije za naše, ker nega iskrenih lobistov ka bi stvar gurali naprej-nega interesa-vsi bi radi zaslujžili-celou založbe,meneđeri in gnesden na toj sceni lejko špilaš samo za svoj hasek-kao hobi...
a tou je premalo- nega še niti za tou časa.
tak je tou da si nej pri koriti-
glasbeno združenje pri nas postaja kak politične stranke,pa sazas,pa kuracpalac....kak me tou razpijz...
ok,biče bolje-inouk, bar za svoje poslušalce ste pustili odličen materijal-komade...šteri do se v fenglavaj dale vrteli če nej indri.
dečki! na kakše festivale poleti pa prijte špilat, bar tou.
držte se! in ne pozabte: "rnr-over the world"

Starejše novice