Minuli petek je v dvorani Park nastopila skupina Ethnotrip, na odru pa so se jim pred polno dvorano tokrat pridružili tudi gostje.

Ethnotrip obstaja že dobrih devet let. Po dveh izdanih zgoščenkah, ki sta vsebovali priredbe ljudskih pesmi, so se lotili lastnih, avtorskih skladb. Tako je nastalo 12 pesmi, za katere so besedila prispevali Štefan Kardoš, Marko Kočar, Feri Lainšček, Jasna Jurkovič in Mojca Šipek, glasba pa je delo vseh članov skupine. Ker po njihovem dojemanju nekatere skladbe zvenijo bolj kot dan, druge pa bolj kot noč, so dali zgoščenki naslov Preden se zdani. Njihov avtorski prvenec tako predstavlja različne plati vsakdnjika. Kaj se dogaja Vsako noč, ko mesto spi, in kakšna mistika je v zraku na kresno noč, Preden se zdani. Kako je Odeta v plašč noči ljubezenska avantura dveh oseb in kako zveni, kadar oseba ostane še kar naprej Sama ter zakaj le Veter šumi ...

Na koncertu so se jim na odru pridružili vsi gostje, ki so sodelovali pri tem projektu – Dejan Berden, vokalna skupina BeleTinke, Urban Kolar, David Kreslin in Aljaž Gyurica.

Foto: Aljoša Gabor

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čudo (nepreverjen)

Super. Poklon nastopajočim.

Starejše novice