Silvestrska praznovanja na prostem tudi letos organizirajo večja pomurska mesta. Pozanimali smo se tudi kako bodo praznovali v Mariboru in prestolnici.

V Murski Soboti bodo silvestrovali s skupinama Blue Planet in Plamen

Tradicionalno silvestrovanje z ognjemetom, ki ga prireja murskosoboška občina, bo potekalo na prostem v središču mesta, na parkirišču pred NLB in Pošto. Silvestrovanje se bo pričelo ob 22. uri in zaključilo ob tretji uri zjutraj, tik pred polnočjo pa bo pričakovati nagovor župana Antona Štihca.

V Ljutomeru v novo leto s Štajerskimi Fakini

Silvestrovanje, ki bo prav tako vključevalo ognjemet, bo potekalo na Glavnem trgu. Z ansamblom vabijo že ob 21. uri, obiskovalci pa se bodo lahko ogreli ob brezplačnem čaju, prav tako bodo podeljevali lepe nagrade. Zabava se bo nadaljevala vse do tretje ure zjutraj.

Beltinci bodo zabavali s skupino Štrk

Praznovanje se bo ob 22. uri začelo v ogrevanem šotoru na grajskem dvorišču, občina Beltinci tako kot prejšnja leta, tudi tokrat ognjemeta ne predvideva. Tudi tukaj bo nekaj besed pred polnočjo spregovoril župan Matej Gomboši.

Radenci se bodo od starega leta poslovili s Prleškim kvintetom

Slovo od starega leta bo potekalo od 22.00─23.50 ure na avtobusni postaji. Silvestrski program Zavoda za turizem in šport Radenci vsebuje tudi nagovor in odštevanje zadnjih sekund leta 2013, sledil bo tudi polnočni ognjemet.

V središču Moravskih Toplic z Ansamblom Skok

Silvestrovanje v šotoru se bo, v središču Moravskih Toplic, pričelo ob 21. uri, kulinarične užitke bodo pričarale Terme 3000, ob polnoči pa obljubljajo bogat ognjemet.

V Lendavi se obeta ognjemet in kratka zabava

Ob prehodu v novo leto, bo z ognjemetom, na ploščadi pred Mansardo, slavila tudi Lendava. Okrog enajste ure se bo pričela vrteti glasba, slabe pol ure po polnoči pa naj bi se dogajanje preselilo v Mansardo.

V Mariboru veliko silvestrovanje na Trgu Leona Štuklja

V okviru programa čarobnega decembra se bo odvijalo tudi slovo od starega leta in praznovanje novega. Najprej se bo ob 15.00 uri na Vetrinjskem dvoru pričelo otroško silvestrovanje s čarodejem Samom Sebastianom, veliko silvestrovanje za odrasle pa bo na Trgu Leona Štuklja potekalo od 22.00 pa do 04.00 ure zjutraj. Nastopili bodo Happy Ol' McWeasel, Alya, Karneval band.

V Ljubljani tradicionalna silvestrovanja na več ljubljanskih trgih

Na Pogačarjevem trgu se zabava prične že ob 21. uri, letos je program namenjen ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe, med drugimi bo zabaval Ansambel Kolovrat. Osrednje silvestrovanje pa bo, s Tanjo Žagar, na Kongresnem trgu ob 21.30 uri. Ob isti uri se sicer prične silvestrovanje na Trgu francoske revolucije, kjer je tudi letos oder namenjen izvajalcem in ljubiteljem rock glasbe, nastopili bodo tudi Demolition gorup. Ob 22.00 uri se priprave na vstop v novo leto prične še na Mestnem trgu, ki je tradicionalno namenjeno za populacijo srednjih let in kje bosta občinstvo zabavali Alenka Godec ter Nuša Derenda. Ob polnoči bo v primeru jasnega vremena nebo nad Ljubljano z gradu razsvetlil ognjemet, v primeru megle pa bodo vstop v novo leto oznanile salve in ognjena pahljača.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice