V soboto, 13. julija 2019, bo od 8.00 ure naprej na igrišču pri OŠ Turnišče potekala športno - rekreativna prireditev Švicanje 2019, ki velja za pravi festival športa, ustvarjalnosti in mladinske kulture.

Ob športnih tekmovanjih v odbojki na mivki, ulični košarki, tenisu in teku bodo potekale tudi zanimive ustvarjalne atrakcije kot so slackline show, vlečenje vrvi, kralj penalov, švic vlakec, drajsanca, spikeball ...

Potekale bodo lončarske, slikarske, otroške delavnice, poslikava teles in predstavitev športnega strelstva. V večernem programskem sklopu pa bosta nastopili skupina Standard in skupina Prestiž.

Osrednji del Švicanja 2019, ki ga organizira Klub mladih Turnišče (KMT), so športne igre v odbojki na mivki in ulični košarki. V Klubu mladih Turnišče pričakujemo več kot 100 tekmovalcev iz cele Slovenije. Prijave pa se zbirajo na spletnem obrazcu www.svicanje.si, do petka, 13. julija, do 22. ure zvečer.  
 

Poleg športnega dela projekta bodo KMT-jevci poskrbeli še za ustvarjalne delavnice, kjer boste lahko svoji domišljiji prepustili prosto pot. Posebej zanimiva bo drajsanca, gre za atraktiven spust po milnici z šolskega hribčka. Prav tako bo na Švicanju kot vsako leto nekaj atrakcij, ki bodo razkrite šele na dan dogodka.

Klub mladih Turnišče Švicanje organizira že štirinajsto leto zapored. Projekt tako postaja tradicionalen in se je dobro prijel tako v domačem kot tudi v širšem prostoru. Klub mladih Turnišče letos praznuje 20. obletnico delovanja in že od leta 1999 združuje mladino iz Turnišča in bližnje okolice, ki aktivno preživlja svoj prosti čas. Poudarek Kluba mladih Turnišče je na mladinski kulturi, informiranosti mladine v občini, povezovanju z drugimi mladinskimi organizacijami ter prirejanje kulturnih in športnih prireditev za mlade in ostale občane.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice