Klub prekmurskih študentov je včeraj v Ljubljani priredil že 58. Bujto repo, s katero so obeležili tudi 80. obletnico delovanja.

V okviru letošnje Bujte repe, ki je potekala v ljubljanski Festivalni dvorani, je Klub prekmurskih študentov s premiero dokumentarnega filma o zgodovini delovanja študentov v Prekmurju obeležil 80. obletnico delovanja.

Bujta repa se je začela ob 20. uri s tradicionalno večerjo z bujto repo in domačimi kolinami, v okviru katere je bil predvajan tudi dokumentarni film. Prireditev se je nadaljevala s koncertnim delom, ki ga je tudi letos obiskalo čez 1200 mladih. Nastopili so Veški dečki, Jean Bačič Quartet in Vlado Kreslin z Malimi bogovi.

Po neuradnih podatkih je Bujta repa prvič zaživela pred 58. leti, kar jo označuje za eno najstarejših študentskih zabav v Ljubljani, svojo popularnost pa vsako leto znova dokazuje z množično udeležbo. Nora zabava je bila tako tudi letos neizbežna.

Potekal je tudi dobrodelni srečelov. Zbrana sredstva bo klub namenil projektu Študentski fond za podelitev enkratnih štipendij socialno ogroženim študentom.

Več fotografij sledi kmalu.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
marjan88 (nepreverjen)

odličen izbor fotografij, vrhunsko!

Vipko
buldog

Super! Vidim obraze, v katere popolnoma verjamem... cvet bodoče prekmurske inteligence; samo ustvariti je potrebno pogoje, da se ti kadri, visokoizobraženi vrnejo v rodno Prekmurje.
In všeč mi je, da se tradicija Bujte repe nadaljuje.... vsi, ki smo kjerkoli študirali smo bili kdaj na Bujti repi! Če to ni nekaj vredno...

Starejše novice