V Maison de la Culture Le Courbusier v francoskem mestu Firminy sta minuli petek nastopili prekmurski skupini džeZZva in Ethnotrip.

Center velja za eno najprestižnejših kulturnih točk ne le v Franciji, ampak tudi širše, saj gre za lokacijo, ki je na seznamu kulturne dediščine Unesca. 

džeZZva s tretjim albumom

V koncertni dvorani je najprej nastopila zasedba džeZZva in predstavila svoj novi tretji avtorski album z naslovom Sintur, ki so ga izdali marca letos. Gre za kvartet, ki se glasbeni javnosti predstavlja s svojim pristopom do glasbe, v katero vključujejo različne vplive od klasike, popa, jazza, etna, rocka in to uspešno zaokrožujejo v njim lastno in prepoznavno glasbeno celoto. 

Ethnotrip z interpretacijo etno glasbe

Skupina Ethnotrip pa je postregla s svojo interpretacijo etno glasbe ter izvedla nekaj slovenskih, prekmurskih in drugih skladb, ki so doslej izšle na njihovih albumih. 

Francoska publika, ki je do zadnjega kotička napolnila dvorano in je sicer navajena odličnih koncertov in glasbenikov (v bližnjem mestu Vienne vsako leto med drugim poteka eden najstarejših in največjih evropskih jazz festivalov), je obe skupini nagradila z bučnim aplavzom.

Obema skupinama iz Prekmurja je prisluhnil tudi Andrej Slapničar, veleposlanik Slovenije v Parizu, dobrodošlico pa jim je izrazil še Marc Petit, župan mesta Firminy.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bridki (nepreverjen)

Iskrene čestitke skupinama. Kapa dol za pogum in predstavitev prekmurske kulture v Franciji.

Robhff (nepreverjen)

Starejše novice