Pomurec se je poklonil začetkom velikega obdobja elektronike, s svojim solo prvencem vabi na popotovanje po glasbenih pokrajinah 90-ih.

Novosti na pomurski glasbeni sceni poslastico tokrat prinašajo ljubiteljem elektronske glasbe. Dante Benami, producent iz Ljutomera, je namreč pod okriljem lokalne založbe Electronica Futura izdal svoj prvi album z naslovom The Greatest Story Never Told

Na plošči, ki je nastajala kar 15 let, se nahaja sedem skladb, posvečenih posameznim glasbenim podžanrom, ki jih je združevala elektronika 90-ih let. 

Kritiki so že izpostavili pomemben doprinos albuma k sodobni slovenski elektroniki, časopis MixMag Adria pa je izdelek označil za album 'bistvenega pomena'.

V priloženem posnetku Pomurec javnosti podrobneje predstavlja pesem z albuma, ki nosi naslov Maxterm. Gre za udarno skladbo, ustvarjeno za plesišče, z melodijo, značilno za trance. Vabljeni k poslušanju:

Melanholičen poklon elektroniki 90-ih 

Ljutomerčan se sicer šteje za otroka prve rejverske generacije, ki je svet prvič resnično preplavila z divjimi zvoki elektronike. Te vplive je čutiti tudi v njegovem delu, saj vsaka od skladb na omenjenem albumu deluje kot poklon enemu od prepoznavnih slogov elektronske glasbe v 90-ih letih. Ob tem pa je izdelek tudi mojstrsko prežet z melanholijo, občutkom, ki ga le redki povezujejo z elektronsko glasbo. 

Album je že naprodaj na Beatportu in v drugih spletnih trgovinah oziroma na platformah za predvajanje glasbe, kot so Juno, Amazon, Deezer, Apple Music in Spotify. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A (nepreverjen)

Bravo

Beltinski (nepreverjen)

Prlek? wow!

Starejše novice