Včeraj in danes v Beltincih poteka zdaj že tradicionalni 5. Pomurski Oktoberfest.

Letošnji peti Pomurski Oktoberfest prinaša kar dva dni odlične zabave, več vrst kvalitetnih točenih piv, prave oktoberfestovske jedi, odlično glasbo ter seveda natakarice v dirndlnih z litrskim pivom v rokah.

Včeraj je nastopila Skupina Tropik, DJ Herflex ter skupina Plavi orkestar. Obiskovalci so tako skupaj z njimi prepevali njihove največje hite, kot so Bolje biti pijan nego star, Sava tiho teče, Suada, Od rođendana do rođendana, Pijem da je zaboravim ...

Več o vzdušju pa v priloženi fotogaleriji.

Danes pa je 5. Pomurski oktoberfest ob 12.00 na grajskem dvorišču otvorila kulinarična tržnica Beer&Food Courtyard, kjer lahko poskusite odlična lokalna piva in izvrstno hrano ponudnikov iz celotne Slovenije.

Društvo Bumerang Sreče pripravlja Bumerangastičen otroški mini Oktoberfest in vabi vse otroke s starši, da preživijo jesensko sobotno popoldne z njimi. Pripravili bodo jesenske ustvarjalne delavnice iz naravnih materialov, čaka vas tudi Lačna buča, metanje podkev in še veliko drugih zabavnih iger. Manjkal ne bo niti foto kotiček in poslikava obraza.

Zvečer pa se bo dogajanje preselilo v veliki šotor, kjer bodo nastopili Veseli Begunjčani, Ansambel »Me tri do polnoči«, Skupina D-dur ter Prekmurska godba Bakovci z mažoretkami. Preizkusili pa boste lahko tudi prave oktoberfestovske jedi.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Tujec 2

Super je bilo !!!!!! Še večkrat !!!!!!!

Tujec 2

Kelnarce in pivo, da ti pamet stane !

Gasilec 2 (nepreverjen)

Aha, zato si ti tak zabiti.

In reply to by Tujec 2

jozo! (nepreverjen)

dobro je bilo, samo prokleta glava bolij!

Tujec 2

Plavi orkestar - zakon !

Jebiveter (nepreverjen)

Bilo odlično... ampak koliko mlečnozobih, če ne osnovnošolcev opitih do onemoglosti... kje so starši...

Tujec 2

Večkrat sem pisal o alkoholizmu v Prekmurju in opijanju mladoletnikov. Živ ( praktičen ) dokaz potrditve mojega pisanja.

In reply to by Jebiveter (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Ti si itak najpametnejši. Kot da se je v moji ale v tvoji mladisti nej pilo, daj ne seri.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Ti si že od mladosti alkoholik, zato si prepričan, ga je žretje alkohola nekaj normalnega in da se cel svet naceja ! Niti desetino tega, kar mladi žerejo danes ! Niti osnovnošolci niso imeli možnosti, da bi sami celo noč kolovratili okoli in se opijali. Zakaj ? VZGOJA, ZAKONI, KONTROLA, ODGOVORNOST, ..............

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

Recku 22 (nepreverjen)

Loleki. Organizator si sposodi ime Oktoberfest, potem pa balkan rock. ??? Nimam nič proti balkan rock glasbi, vendar je uporaba imena Oktoberfest, kič vseh kičev. Kdor še ni seznanjen, na Oktoberfestu se igra prava etno hribarsko planšarska glasba ( polke, valčki ....), na bavarskem bolj cenijo slovensko narodnozabavno glasbo kot mi doma. Prav tako je v Avstriji, Švici pa tudi drugje. Slovenija je zibelka narodnozabavne glasbe, kot jo igrajo na pravem Oktoberfestu. Ansamblov pa ima Slovenija več kot preveč. Mi pa " bolje biti pijan ...." ! KIČ. KIČ.KIČ. Kaktus organizatorju.

Tujec 2

Pazi, da se ti ne utga. Vem, da te boli " Jugo " glasba. A posti ljudem, da poslušajo to, kar jim je všeč. Ne moreš ti ljudem zapovedati kaj naj poslušajo. Dva dni sem bil tam in ti moram povedati, da je bilo tudi zelo veliko slovenske narodnozabavne glasbe ! Brez veze se razburjaš. Vsak je imel izbiro poslušati " balkan rock glasbo " , kot jo ti imenuješ, in slovensko narodnozabavno glasbo. Vsak zase se je odločil kaj je poslušal. Bilo je pa veliko ljudi. Kaj bi ti z zakonom določil, da se v Sloveniji lahko posluša samo slovenska narodnozabavna muzika ? Ali kaj hočeš ? Če ti v Beltincih ne paše, lahko greš na Oktoberfest v Nemčijo in poslušaš tisto glasbo. Imaš izbiro.

In reply to by Recku 22 (nepreverjen)

portil

Uboga stranka SD, katera ima take člane in podpornike, kot je Tujec 2 oz. Pleničkar 1

In reply to by Tujec 2

Recku 22 (nepreverjen)

Tujec 2. Nisi razumel bistva. Si spregledal, da sem napisal, "nimam nič proti balkan rock glasbi". Prečitaj še enkrat, po potrebi še večkrat.....!
Lep pozdrav.

Tujec 2

Svoje zadnje stavke si preberi. Lep ostanek nedelje.

In reply to by Recku 22 (nepreverjen)

portil

Uboga stranka SD, katera ima take člane in podpornike, kot je Tujec 2 oz.Pleničkar 1

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Hrvaška muzika je zakon !

.................. (nepreverjen)

Plavi Orkestar so bosanci. :)

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Imaš prav. So iz Sarajeva. Oprosti, malo sem zbrkal. Sem hotel dati komentar pod sestavek Dalmatinski večer ........ A nič ne škodi. In hrvaška, bosanska, srbska muzika - zakon ! Tudi nekatera slovenska.

In reply to by .................. (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice