Dorina Gujt, Roman Kovačič in Janez Žekš so se po letih premora ponovno zbrali in s svojimi nastopi navdušujejo občinstvo.

Akustični trio Doroja je včeraj Skrito dvorišče napolnil do zadnjega kotička in pričaral čaroben poletni večer. 

Trio Doroja so davnega leta 1982 ustanovili trije mladi obetavni glasbeniki, najprej predvsem zaradi zabave in skupne ljubezni do glasbe, kmalu pa so se povzpeli do glasbenih festivalov in poželi kar nekaj vidnih uspehov. S skladbo Marihuana so zmagali na festivalu Glas mladih Slovenije v Črnomlju, s skladbo Strah pred ljudmi pa na glasbenem festivalu Zima 85 v Radečah.

Njihov repertoar obsega preigravanje priredb skladb s področja folka, countryja in bluegrassa, izvajajo pa tudi lastne skladbe.

Po letih premora so se znova zbrali, da bi svojo glasbo približali mlajšim generacijam in v starejših vzbudili nostalgijo. Zdaj znova skupaj delajo tisto, kar jih je že od nekdaj veselilo in povezovalo. Trio Doroja sestavljajo Dorina Gujt – prečna flavta in glas, Roman Kovačič – kitara in glas in Janez Žekš – kitara, orglice in glas.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čas vas je povozo (nepreverjen)

Odjebite Prhavčka in podobni za madino ste napravli nej nika. Sramota varaša!

Skrito (nepreverjen)

Ka pa ma veze Perhavcova s ten člankon. Či nemaš pojma o kon se ide ne pijši bedarij.

Čas vas je povozo (nepreverjen)

S člankon res nej, za vse ostalo se pa pozanimaj.

In reply to by Skrito (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Vej pa či komentejraš komentejraj o tiston prispevki, nej pa desejto stvar.

In reply to by Čas vas je povozo (nepreverjen)

gostm (nepreverjen)

Pri zvejzdi je baukša veselica bijla, langaš party

Fax (nepreverjen)

Ne me jebat...spektakel??Lepo...domači ...puno ...tak trbej

Fax (nepreverjen)

Ne me jebat...spektakel??Lepo...domači ...puno ...tak trbej

stanio (nepreverjen)

ok fajn ka špilajo, fajn ka so se ponovno zbrali. vse to štima. ali ka nam to kak novico plasirate kak nekšo glasbeno ekstazo, to pa glij ne ide. Povprečna pevača, pa pač obični svirači. Saj so naši, pa naj samo delajo pa zabavajo ali nej trbej to zdaj v super zvezde zdigavati.

Robhff (nepreverjen)

Točno tak, kak si napiso. Skrajno nesamokritični smo in zatou nan je vse ok. Tudi že 477433 krat prežvečene teme. In tak se te tudi nikan ne premikamo in stopicamo na mestu....tudi v muziki..

In reply to by stanio (nepreverjen)

Gost Gost (nepreverjen)

Zakoj pa bi mogli odpisati vse, ka je staro?! Mo poslušali samo neka, ka je novo?! Meni ta stara muzika na vsake telko časa fajn sede, pa dosti drugin tudi. Zakoj bi se naj ges odpovedo tomi?! Samo zato, ker tebe takšne stvari motijo? Sobota je zadosta velka za vse, najdi si svojo zabavo.

In reply to by Robhff (nepreverjen)

Robhff (nepreverjen)

Staro je zelo ok. Ide se zatou ka se pri nas vse prevec lidi kiti z delom, ki ni njihovo, svojga pa kaj dosta ne napravijo.

In reply to by Gost Gost (nepreverjen)

59/59 (nepreverjen)

Spet smo tam, ni dobro, če se nič ne dogaja, ni dobro, če se dogaja, ni dobro, če so domači, ni, če so tuji. Kdor jih je hotel videti in slišati, je bil tam, sicer pa mediji spremljajo vse dogodke tega poletja v M. Soboti. Komur ni všeč, naj sedi pred računalnikom in gleda YouTube.

kanžor

59/59 ......... Naštej koliko ljudi jamra,ko se nič ne dogaja ? To ,da se tam ponoči derejo v bližini stanovanj ? Vse skupaj to dretje iz tega dvorišča in kocljeve odseliti na BTC .

In reply to by 59/59 (nepreverjen)

Gost Gost (nepreverjen)

Može seljak iz sela, ne može selo iz seljaka. Zgini iz Sobote.

In reply to by kanžor

kanžor

Gost Gost........ Piši slovenski ,če znaš bedak .Poščijn se na tebe

In reply to by Gost Gost (nepreverjen)

Gost Gost (nepreverjen)

Ahahaha, žalitev je vse kar premoreš?! Bruhuhuhu, ti samo lulaj, fetiš je fetiš ahahahaha.

In reply to by kanžor

Čebelicca (nepreverjen)

Kanžor, ti si kmet!

In reply to by kanžor

3dva (nepreverjen)

Lepo je bilo! Še več takšnih večerov bi si želel v prihodnje

kanžor

To gre dobro v ušesa verjetno samo gluhim

Lucifer (nepreverjen)

Ges sicer ne oden na skrito dvorišče ampak mislen ka je cejle koncept v bistve nej slab. Prveč lepou sploj ka se neka dogaja, drujgeč pa kelko vijden iz slik mislen ka be plac lejko dosta dosta bole vrejd zejle. Prebledo pa nezapunjeno. Tej odpadle omet na zunanjeh zidaj be zato lejko vred zelij, kakše mini barček naredile, malo več zelenja posadile z kakšno malo fontanico mislen tu bi se lejko svašta zimprovizejralo. Tej palete be prvo tak ta fčesno ka bi se fse kadilo. Vej se pa tak pocejne dajo že kujpite kakšne nizkocenovne interiere kere zelo lepou vo vijdejo samo malo mozga trbej fklopite pa tošlen odprejte. Stolce pa mizice so ajde ajde. Vse v enon simpatična zadeva kera je pa še zgleda na samon začetke.

Gorila (nepreverjen)

Vse domače skupine podpiram 110 odstotno. Trio Doroja pa so izkušeni glasbeniki. Rojeni Sobočanci najboukši in neponovljivi. Za mlade pa fali elektronika na kakšnon stadioni z več DJ-ji ka se malo znorijo. Zaostajamo po tem kakšnih 20 let. Trenutno nič od nič.

Čebelicca (nepreverjen)

Se strinjam popolnoma, le pisunčki na sramotainfo ne vejo napisati normalnega članka (noro, nepojmljivo in podobni presežniki...)

In reply to by Gorila (nepreverjen)

Brglezzz (nepreverjen)

Telko ka je rejsan je rejsan (Prhavcova si je zmislila skrito dvorišče ka obuja spomine na mlada lejta(sten ka na u sred sobote stoji ob sobotah oder ge se nikaj ne dogaja ...zatou ka ka perhavcova ma svoj in in pejneze meče občinake troši po svojem okuso...zakoj ob sobotah nemajo nekaj za mlade med knjižnico in objektom pomaranđa in pilar (Diđej parti...) v tem prehodnem delu bi se tudi zvok zadržal in sigurno nebi motilo bližnje blokaše.Stem če že mamo soboško poletje naj bi nastopali naši ljudje prekmurske šege,bakovska banda,pa...tak ka Sobota zbudite se pa da de se na občini Prhavcova mejla jezik ka bi ona rada jo dobesedno odjebite(sobota nuca kotiček za mlade pa nej skrito dvorišče (nek ka se mladi morejo v park zadejvat pa mamo cejlo soboto okopejrano z pezioniskim časom....

kići2 (nepreverjen)

Zafurstrejrani sobočanci, nevejo či bi srali ali scali... Da je zima bi radi poletje, da je poletje bi radi zimo. Narod nevej ka bi rad, resno najbokše ka si odprejte youtube pa nabijate svoje modrijane pa slake pa mišo kovače...
Lp

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Nej, poslušati je potrebno Niko Zorjan, Damjana Murka, Marka Tivadarja, Weekend bend, ... ??? To je tvoja kvaliteta? Bog se te usmili. Pa še kakšnega Činča zraven, pa si kompleten.

In reply to by kići2 (nepreverjen)

Gost Gost (nepreverjen)

O, dober dan šalabajzer

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Lep dan tudi tebi. Uživaj.

In reply to by Gost Gost (nepreverjen)

kići2 (nepreverjen)

Ti si resno betežnik

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Betežniki ste vi, ki to sranje poslušate!

In reply to by kići2 (nepreverjen)

Pikin (nepreverjen)

Podpiram dogajanja, kot je tale na skritem dvorišču. Pozitivno sem bila presenečena nad kakovostjo le-teh. Moram pa povedati, da sem bila zgrožena nad tako majhno udeležbo na dveh prejšnjih koncertih. Vrhunski glasbeniki pridejo igrat v srce Prekmurja, publike pa niti za en razred...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice