Priljubljena Nika Zorjan bo tokrat v knjižni slovenščini s kančkom prekmurščine zapela o večni ljubezni.

Na nocojšnji Popevki bomo lahko prisluhnili 13 skladbam, ki se bodo potegovale za naziv zmagovalne popevke leta.

V živo in ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija ali festivalskega ansambla se bodo med nastopajočimi zvrstili Flora Ema Lotrič, Alex Volasko, Tjaša Horvat in Uroš Steklasa, Canegatto, Gregor Ravnik, Andraž Hribar, Nastja Gaber, Matjaž Kumelj, MJAV, Manca Špik, Rene Markič ter Lea Likar.

Na oder pa bo pod zaporedno številko šest stopila tudi mlada prekmurska pevka Nika Zorjan s skladbo Za vedno (Za skaus). Čeprav bo Nika tokrat zapela pretežno v knjižni slovenščini, pa bo, kot že naslov da slutiti, v refrenu zazvenela tudi prekmurščina.

Oboževalcem je energična mlada pevka na družbenem omrežju Instagram že pred časom obljubila eno najnežnejših pesmi, ki jih je kdaj zapela. Kot je dodala, skladba govori o večni ljubezni.

Zmagovalca med favoriti žirije izbira občinstvo

Po izboru strokovne žirije bodo sicer podelili štiri nagrade, piše STA – za najboljše besedilo skladbe, za najboljšo interpretacijo oziroma izvedbo, za najboljšo priredbo in za najbolj obetavnega avtorja ali izvajalca.

Zmagovalno skladbo bo s telefonskim glasovanjem medtem določilo občinstvo, a bo pri tem izbiralo med tremi kandidati, ki se bodo v naslednji krog uvrstili glede na skupne ocene žirantov.

Program bosta povezovala lanska zmagovalka Popevke Nuška Drašček in televizijski voditelj Mario Galunič, z venčkom pesmi iz zadnjega obdobja Popevke pa bodo nastopili še Alenka Godec, Darja Švajger, Nuša Derenda, Katrinas, Anika Horvat, Eva Černe in Marko Vozelj.

Neposredni prenos 42. festivala bomo od 20. ure naprej med drugim lahko spremljali na 1. programu Televizije in Radia Slovenija ter prek spleta.

Nastopajoči po vrstnem redu:

Flora Ema Lotrič – Pijana od ljubezni
Alex Volasko – Če pomlad nikoli več ne pride
Tjaša Horvat in Uroš Steklasa – Odgovor že poznaš
Canegatto – Samo mirno, samo dalje
Gregor Ravnik – Ti si
Nika Zorjan – Za vedno (Za skaus)
Andraž Hribar – Stari most
Nastja Gaber – Tisoč in ena zgodba
Matjaž Kumelj – Živim na pol
MJAV – Tak moment
Manca Špik – Kot bi te kdo ustvaril po meni
Rene Markič – Naprej
Lea Likar – Z očmi zaljubljenca v maju

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
milso (nepreverjen)

Nikino mrmranje in izgovorjava besedil katastrofa..vsaj do zdaj, upajmo, ka mo gnes razmili kakšo njeno besedo, ka de odprla čobe, tak kak trbej.

klantoš (nepreverjen)

Nika, če te je boug dal popevaj bole razločno. Ge ,kak stari prekmurec, tvojih besedil ne razmim, bole razmim angleščino, če glih nemam pojma o njej. Pa dosti uspehov želim

21:34 (nepreverjen)

luleka v grlo hejuhej escekuaj

3234587 (nepreverjen)

Za skaus bi se mogla ognoti mikrofona.

Lopovčinaaaaaa (nepreverjen)

Vse bi bilo ok če se nebi v metala vse onaaaaa

Starejše novice