Aleš Černi je mlad obetajoči modni oblikovalec, ki s svojim znanjem navdušuje številne ljubitelje mode.

Kot že nekaj let zapored se je tudi letos na modne dogodke začel pripravljati na začetku poletja. Kot pravi, mu le tako časovno znese za dogodek ob koncu leta. Letos se je odločil za sodelovanje z Marjanom Krnjičem. 

"Dejansko mi vsake priprave na tak dogodek poberejo veliko energije, kajti želim se predstaviti v najboljši luči in hkrati želim potegniti najboljše iz sebe, kar premorem v tistem obdobju. Nisem polovičar, sem perfekcionist, kar na koncu terja svoj davek. Tudi letos je tako, naporno in še za stopnjo višje," pravi Aleš. 

Na vprašanje, kakšen je njegov stil, da oblikuje stvari, ki mu ležijo na duši. Nerad oblikuje in ne izdeluje trendovska oblačila.

"Držim se svojega stila, kar predstavlja klasiko s kančkom nečesa preveč. Ni kič, so posebej izdelane stvari z veliko mero čutnosti, elegance in prefinjenih materialov. Nikoli mi ni dovolj, z ničemer se ne zadovoljim stoodstotno". 

Rad poudari, da je ponosen na to, da vse kar predstavi, izdela in zašije sam. Za to je potrebno veliko odrekanja, sploh če ima človek ob tem še redno zaposlitev.

Trendi ga ne zanimajo, ker jih najdemo vsepovsod

Aleš pravi, da se nikoli osebno ne predstavlja, ampak predstavlja svoje delo. 

"Moje stvaritve pa v zahvalo predstavljajo mene. Tako lahko rečem, da moji izdelki predstavljajo mene, na kar sem zelo ponosen. Izdelani so kvalitetno, natančno, z veliko mero občutka in to si želim še v bodoče".

Glede trendov pa pravi, da ga ne zanimajo zato, ker se jih da najti na vsakem koraku. Ne zanimajo ga muhe enodnevnice. 

"Trendi me tako rekoč ne zanimajo, kajti ponujajo se na vsakem vogalu, predvsem pri nizko cenovnih ponudnikih. Jaz si tega ne želim. Ne zanimajo me muhe enodnevnice, zanimajo me stvari, ki dišijo po večnosti. In v mojih izdelkih lahko čisto vsak izsledi zgoraj omenjene besede."

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čak (nepreverjen)

samo Chuck Norris zna victory'as secret !

MHH (nepreverjen)

Bravo Aleš! Čestitke in pogumno naprej!

Starejše novice