Violinist, kitarist, pevec in kantavtor Samo Budna to soboto, 23. 11. 2019, prvič stopa na oder Gledališča park v Murski Soboti.

Samo Budna, širšemu občinstvu poznan iz skupine Posodi mu jürja, Beltinške bande in Marko bande, je na samostojno glasbeno pot stopil pred 10 leti. Za njim je več kot 25 let izkušenj, ki jih je proslavil v slogu, na odru, v družbi zvenečih imen slovenske glasbene scene, dolgoletnega sodelavca, Vlada Kreslina, Rudija Bučarja in Matevža Šaleharja - Hama, seveda v rodnem Ljutomeru.

Pod okriljem projekta Samo Budna & Band je izdal dva albuma “Manj je več” in “Za nazaj in za naprej”, na katerem je avtor večine besedil in instrumentalij, pri produkciji in aranžmaju pa je vključil odličnega slovenskega producenta in člana skupine Siddharta, Janija Haceta. Pri nastajanju so sodelovali še člani skupine Elevators Davor Klarič, Sergej Ranđelovič in Robi Pikl. Tudi večkratno sodelovanje s prekmurskim pisateljem Ferijem Lainščkom, je obrodilo sadove in s pesmijo “Sončna hiša” je na Slovenski popevki prejel nagrado strokovne žirije za mladega perspektivnega avtorja oz. izvajalca.

Za nazaj in za naprej

Budna piše družbeno-kritično o današnjem času, iz perspektive malega človeka, ki je nezadovoljen s trenutnimi razmerami, naveličan neizhodnega položaja in vdan v usodo.  A njegove melodije, nas ponesejo, vlijejo določeno mero optimizma in nam dvignejo pogled k soncu, svetlejši prihodnosti. 

“Ta večer” na odru ne bo samo Samo

Budna je v svojo “bando” povabil same odlične glasbenike. Člani banda so Dejan Berden (klavir), Urban Krč (bobni), Rok Škrlj (bas kitara), Danijel Bogataj (violina, mandolina, petje) in Rajko Marjanovič (električna kitara, petje). Na odru se mu bodo pridružili še prav posebni gostje: hčerka in perspektivna violinistka, Ivana Karolina Budna, prleški kantavtor, ki poje v prleščini, Tadej Vesenjak in pomurski glasbenik Dominik Bagola – Balladero.

Ta večer vas bodo prebudile močne in misteriozne melodije rock'n'rolla in se vas dotaknile zasanjane, in z etno pridihom navdahnjene, melodije pomurske ravnice. Uživali boste lahko ob večnih uspešnicah, kot so “Sanje so večne”, “Rdeče oči”, “Hvala ti mala” in “Ti od zgoraj”, kot ob novejši glasbi iz samostojne poti, kot “Sonce nad oblaki”, “Dnevu se slabo piše”, “Sončna hiša”, “Zate nocoj” in “Včasih ne veš”, ki so postale stalnica radijskih postaj in bile izbrane tudi za popevke tedna.

Nagradna igra

V sodelovanju s Samom Budno organiziramo nagradno igro in bomo tako štirim izmed sodelujočih omogočili obisk koncerta brezplačno. 

Če sreča ni ravno na vaši strani ali pa ste “ziheraš”, si lahko svojo vstopnico zagotovite na blagajni Gledališča Park v Murski Soboti, vsak dan med 14. in 17. uro. Cena vstopnic v predprodaji je 10,00 evrov in 15,00 evrov na dan koncerta.

Več informacij o koncertu lahko najdete na Facebook strani Samo Budna & Band ali na strani dogodka.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice