Kri je za vsakega človeka dragocena in ne nadomestljiva  tekočina.  Kot pravijo krvodajalci so ponosni, da lahko nekomu pomagajo ali rešijo življenje, to je za njih največje zadovoljstvo. Korak za korakom, vseh 365 dni v letu, že leta in leta to predstavlja njihov svet.

Prav v tej luči so se včeraj v Športno-rekreacijskem centru v Veržeju na že 28. srečanju zbrali krvodajalci iz vse Slovenije. Prišli so tudi gostje iz sosednje Hrvaške, natančneje iz Čakovca in iz avstrijskega Bad Radkesburga. Dogodek so s skupnimi močmi pripravili Območno združenje Rdečega križa Ljutomer, krajevna organizacija Rdečega križa Veržej in občina Veržej, vsega skupaj pa se je zbralo kar 700 krvodajalcev

Kot so povedali na srečanju, je miselna naravnanost vseh krvodajalcev poslanstvo v skrbi za sočloveka, kajti volja je most in ključ do uspeha ter lepše prihodnosti vseh tistih, ki kri nujno potrebujejo. 

V uradnem delu programa so zbrane pozdravili predsednica območnega združenja Rdečega križa Ljutomer Silva Duh, podžupan občine Veržej Andrej Sraka, direktor Zavoda za transfuzijsko medicino dr. Danijel Starman in gost dr. Kristjan Valkaj, ravnatelj občinskega društva Rdečega križa Čakovec. Slavnostni govornik, predsednik Rdečega križa Slovenije dr. Dušan Keber, je spregovoril o krvodajalstvu na slovenskem in v mednarodnem merilu, pohvalil vse, ki darujejo kri in tako rešujejo življenja ter se zahvalil organizatorjem, da vztrajajo pri organizaciji. 

Jože Žerdin

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Verženec (nepreverjen)

Do danes nisem vedel, da imamo v Veržeju športno rekreacijski center?!?!

Starejše novice