Prekmurka poje ob znani slovenski pevki Nini Pušlar.

Saši Matajič iz Črenšovcev je glasba v genih, če se z njo ne bi ukvarjala poklicno, bi se pa strastno ljubiteljsko. Odrasla je namreč v glasbeni družini, saj je oče Simon kitarist in pevec, ki jo je že od malih nog vzpodbujal h glasbi, zdi pa se, da bosta isto pot ubrala tudi mlajša brata. Vsi pa tvorijo bend in igrajo prekmursko ljudsko glasbo, ki jo prirejajo po svojem okusu.

Glasba položena v zibelko

Tudi šolanje se je že od nekdaj vrtelo okoli glasbe, pri šesti letih je namreč začela obiskovati Glasbeno šolo, srednjo šolo je nadaljevala na Konzervatoriju v Mariboru, kjer trenutno študira Glasbeno pedagogiko. Ob koncih tedna pa čas posveča »špilom«, kot jim pravi. Sodeluje namreč z nekaterimi prepoznavnejšimi imeni na slovenski glasbeni sceni kot sta Nina Pušlar in Alya, konec meseca pa bo sodelovala še z Urošem Perićem in ji, kot pravi, projektov nikoli ne zmanjka. Njena zgodba back vokalistke se je začela z učenjem petja. 
 

»Vse se je začelo pri moji učiteljici petja, Karin Zemljič, v Glasbeni ustvarjalnici KUD Dolina miru, ki je v meni prepoznala nek potencial in me tudi priporočila naprej. … To je bil velik korak in moram priznati, da sem bila precej živčna. Ampak smo se hitro ujeli. Tako Alya kot njen bend so super in sem jim res zelo hvaležna, da sem dobila to priložnost kljub neizkušenosti. V tem času sem se res ogromno naučila in razvila, tako da se lahko glasbeno udejstvujem čedalje več. In tako se začnejo razne avdicije, klici, na katere se odzoveš, razna poznanstva, tako da je nastopov čedalje več. Tako sem začela maja 2018 peti tudi pri Nini Pušlar. Res se vedno nekaj dogaja, tako da ni nikoli dolgčas, kar mi je res zelo všeč!«

Selitev za uspeh

Vedno si je želela peti pred veliko množico ljudi, a se ji je v najstniških letih to ni zdelo možno, »zdaj, ko pa se je življenje dejansko začelo odvijati v tej smeri, pa postaja tudi želja vedno močnejša, tako da je v bistvu postala cilj, za katerega pa se in se bom borila. In moj največji cilj je stati na odru in peti kot back vokal in kot solistka ter ustvarjati svojo glasbo.« Kaže, da ji bo te cilje uspelo uresničiti, a ne v bližini rodnega Prekmurja.

Že od začetka srednje šole večino časa preživi v Mariboru, ker pa je sedaj tudi ob koncih tedna zasedena, jo je v domačem Prekmurju čedalje manj videti. Predvideva pa, da se bo z leti selila proti prestolnici, saj bosta to od nje zahtevala tudi narava in dinamika njenega dela.
 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DF (nepreverjen)

Samo da ni Zorjanova !

klopotalec (nepreverjen)

Od Zorjanove je vejči poden samo še Mišo Kontrec. :)

In reply to by DF (nepreverjen)

Bošku (nepreverjen)
Kristi (nepreverjen)

Decembra je nastopala v MS v Mikk in bila fantastična, nej se mi senjalo, ka je prekmurka. Super.

Glazbenik (nepreverjen)

Zvezda je rojena oz. A Star is Born.

Mira

Go girl. :-)

Starejše novice