To so The Moon Lions. Mladi fantje, ki rjovijo znane skladbe v luno že več eno leto.

Delajo to, kar jih veseli, in ob tem neizmerno uživajo. »Če uživaš ob tem, kar delaš, bodo uspehi tu. Z veliko vaje, truda in dobrimi idejami lahko dosežeš vsak cilj, le strmeti moraš k temu,« pravijo člani sveže pomurske skupine The Moon Lions. Mitja Gorza (vokal, kajon), David Ficko (kitara), Mario Horvat (klaviature, kitara) in Tomas Pocak (bas kitara) k svojemu cilju stremijo že leto dni.

Njihov cilj je vedno bolje igrati alternativni rock, popularno glasbo v akustični zasedbi, predvsem glasbo za mlade generacije.

Skozi prijateljstvo do glasbe

Vsi člani so se poznali že pred ustanovitvijo skupine in zato ni dolgo trajalo, da so dobili zanimivo idejo. Idejo o ustanovitvi skupine in začetku skupne glasbene poti: »Glavni vzrok za združitev pa je bil seveda skupni okus glasbe, vsekakor tudi dobri prijateljski odnosi.« Priložnosti za izvajanje njihove glasbe je vse več, trenutno se nagibajo h koncertom in manjšim nastopom v lokalih.

In kaj imajo fantje pri glasbi najraje? »Tisti občutek, ko se vsi popolnoma vživimo v glasbo, v pesmi in damo vse od sebe. To tudi zelo vpliva na samo izvajanje komada, pozabimo na vse okoli nas in se prepustimo glasbi,« zatrdijo.

Od coverjev do avtorskih komadov

Trenutno so mladi levi tik pred izdajo novega coverja, ki pa je še v obdelavi. »Imamo še nekaj malega za posneti, ampak  lahko z veseljem rečemo, da bo izid zelo kmalu. Pesem je angleška in jo pozna večina mladih, saj se vrti po vsej novejših radijskih postajah,« nam zaupajo  s skrivnostnimi nasmeški na obrazu, a več ne želijo izdati. Kakorkoli, fante bomo še slišali:

»Želimo izdati še več kvalitetnih in zanimivih coverjev in da bi začeli tudi z izdajo naših lastnih avtorskih komadov. S tem povezano upamo tudi na večje število oboževalcev, katerim bi bila naša glasba všeč.«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gumbašnica (nepreverjen)

Bravo pojge!

GostujočiGost (nepreverjen)

Mitja Gorza (vokal, kanjon).

Spoštovana novinarka, ste se vi mogoče pozanimali, kakšna je razlika med KANJON-on pa KAJON-on?

manta_g

Ponagajal nam je tipkarski škrat, hvala za opozorilo. Napako smo seveda že odpravili.

In reply to by GostujočiGost (nepreverjen)

Starejše novice