Kristjan Kuhar oziroma Kiki je že vrsto let na slovenski, predvsem pa na pomurski glasbeni sceni. Najbolj ga poznajo tisti, ki jim je pri srcu rap glasba.

Pomurje premore nemalo glasbenih talentov, veliko jih je tudi na tisti bolj "underground" sceni. Med te spada tudi Kiki, mladi raper iz Kroga, ki je že pri svojih sedemnajstih izdal prvi samostojni album z naslovom "Raperski kroug". Takrat je bil celo najmlajši raper v Sloveniji, ki je izdal svoj samostojni izdelek.

Od prvega albuma, ki je bil izdan decembra 2011 in pri katerem mu je bil veliko pomoč nekdanji "stekli pes" Dula, pa vse do danes je minilo nekaj več kot sedem let. Gre za dolgo dobo, vendar v tem času mikrofona ni odložil na stran.

"Skupaj s prijatelji smo ustanovili band Unicum, s katerim smo v tem času poskrbeli za dva izdelka. Imeli smo kar nekaj nastopov, kot predskupina smo recimo nastopili pred koncerti Elemental, Hladno Pivo, Elvis Jackson, Krankšvester in še bil lahko našteval. Skratka, tudi v tem času, ko ni bilo solo izdelka se je kar precej delalo," pravi Kiki.

Kritičen pogled na aktualne teme

Glasba je del njegovega življenja, skozi njo izraža svoja čustva, misli, prav tako pa kritično opisuje svoj pogled na družbo, politiko in druge aktualne teme. 

"V komadih predstavljam sebe in to, kako sam gledam na stvari, ki se dogajajo okoli mene. Pa ne le okoli mene, ampak okoli vseh nas. Glasba je zame najboljši način, da izrazim svoja mnenja".

Pisanje besedil seveda zahteva navdih, zahteva svoj čas. Ni tako preprosto, da se zgolj usedeš, vzameš list papirja in začneš zapisovati rime. 

"Nekaj te mora inspirirati. Velikokrat se ti porodi kakšna dobra misel, kakšen dober verz ali rima in si jo zapišeš. Pa ni nujno, da jo boš kasneje tudi potreboval in uporabil, ampak tako se začne".

Na albumu trinajst komadov

Kot pravi, včasih posamezno besedilo konča v enem dnevu, včasih traja tudi več tednov, da spiše kakšen komad. Na novem albumu z naslovom "V svojon svejte" najdemo trinajst avtorskih komadov, pri čemer je za glasbeno podlago poskrbel Martin Jerebic - "Mrkeči zvoki", tokratni izdelek pa je nastajal nekaj več kot dve leti.

"Prvi komad sem posnel pred približno dvema letoma in pol. Takrat si nisem postavil nobenega roka, do kdaj mora biti izdelek končan. Komadi so se počasi nabirali in vesel sem, da je prišel trenutek, ko bom predstavil nov izdelek".

To se bo zgodilo jutri zvečer v Odrancih, ko boste v baru Monroe lahko prisluhnili predstavitvi novega albuma, na katerem gostuje tudi pomurski raper Beno, in sicer pri komadu "Dosadno". Kiki pa za konec obljublja, da bodo ljubitelji rapa jutri prišli na svoj račun.

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice