V organizaciji društva Štrk Slovenija se je  v Veliki Polani začel Pomurski poletni festival, najdaljši festival v Pomurju.

Do konca prihodnjega tedna bo že 23. leto zapored združil ljubitelje najrazličnejših glasbenih žanrov, športa in kulinarike.

Z izjemno energijo osvojili občinstvo

Kultna balkanska, ska, punk, reagge in rock zasedba Dubioza Kolektiv je nastala leta 2003 nekje daleč, na ozemlju imenovanem Bosna in Hercegovina, ko se je skupina prijateljev odločila, da oblikuje bend. To je bil začetek neobičajne skupine v še bolj neobičajnih okoliščinah.

Koncertirali so na vseh največjih festivalih v Evropi in v anale svojih aktivnosti vpisala tudi nemalo odmevnih turnej po svetu. Prekmurci že četrto leto do skupine gojimo posebne emocije, saj je njen član tudi Jernej Šavel, ki prihaja iz naših krajev.

Z izjemno energijo, pronicljivimi besedili ter izjemnim odrskim nastopom so izvrstno pripravili občinstvo k sodelovanju.

Na oder Pomurskega poletnega festivala je včeraj prvič stopila tudi zasedba Helem nejse.

Do konca festivala bodo nastopili tudi Željko Bebek, Vlado Kreslin, Riblja Čorba, Danijela in Siddharta.

Prav tako bodo gostili srečanje starodobnikov, tekmovanje v kuhanju tradicionalne prekmurske jedi bujte repe ter tekmovanje na jekleni vrvi Štrk Si, ki ozavešča o pomenu bele štorklje v teh krajih.

Šaljiva Kmečka olimpijada prinaša prikaz nekdanjih kmečkih opravil ter običajev. Priključuje se ji festival Panvinakul, namenjen promociji lokalnih ponudnikov in prodaji njihovih izdelkov. Poudarek je na vinu, kulinariki in izdelkih domače obrti.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PederPeder (nepreverjen)

Soboški dnevi so nula

asdddd (nepreverjen)

To samo marki tak mislite.

In reply to by PederPeder (nepreverjen)

Hmmm (nepreverjen)

Jah, kda do soboški meli za plačati vstopnino za top bende, te se oglašaj. Dkeč je en festval plačljivi, drugi pa nej, jiva pa rejsan nemreš primerjati. Logično, ka si polana zaradi vstopnine lejko privošči kaj več dobrih bendov kak MS. Zaenouk pa je Severina recimo na soboških zašenki, na polanskih pa košta kakšnih 10€, mogoče celo 15...

In reply to by PederPeder (nepreverjen)

Dj.khaled (nepreverjen)

Se je samo meni zdelo ali je blo zelo ocitno da na playback igrajo? Namrec muzika je bla v nulo ista kot posnete. Vcasih se je slisal njihov hej hej hej ampak nihce ni imel mikrofona pri ustih. No nevem mogoce se mi je samo tak zdelo ali pac?

........ (nepreverjen)

Tak je bilo ja.. zakoj pa mislis ka so se meli 2 na odri gor za mixeron..

In reply to by Dj.khaled (nepreverjen)

Rogla (nepreverjen)

Si tij cejli playback :)

In reply to by Dj.khaled (nepreverjen)

Traži boga..... (nepreverjen)

Si dregno v pravo gnezdo. :)

In reply to by Dj.khaled (nepreverjen)

grababrejg (nepreverjen)

Končno neka za hašišarsko Düjšo

Recku 22 (nepreverjen)

....bil sem tam, 80% ljudi je popizdilo. To so tisti, ki jim je do pitja in rajanja, važno da se napiješ in popizdiš. O glasbi taka publika nima pojma. Malo nas je pametnih in večina nas je bedastih.
Brata Kontrec &co. ( Langa ) so za njih profesorji v tej vrsti glasbe.
Pa kje je tu rock, punk , funk ....prosim vas ?
....ajmo, tralala, tralala......ćim bum, čim bum, ...ajmo ....još....

lolek12 (nepreverjen)

metek si v čelo pogne kak si čeden

In reply to by Recku 22 (nepreverjen)

Nej po JUS-i (nepreverjen)

Samo resno, kurac od muzike... vsaka pesem na podobno štanco.

In reply to by Recku 22 (nepreverjen)

Piiisoarslovenski (nepreverjen)

Sta je vi Slovenski komentari cim je neko uspio odma ne valja..sve mislite vi to mozete bolje a nigdje vas nema... sramota sta pisete ovi momci su ispisali krv dok su dosli tu gdje jesu. Bar jedan komentar neka od mene bude VSAKA ČAST DECKI SAMO NAPRIJED

Ds21 (nepreverjen)

Moj brat vedno pravi: mirna bosna!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice