Včeraj je v z udarnimi zvoki v Bunkerju nastopil AC/DC Tribute band Ballbreakers.

AC/DC je skupina, ki ne potrebuje posebne najave ali predstavitve. Poznajo jih tako rekoč vsi in že omemba njihovega imena, da vedeti, da se obeta dober žur, in res, AC/DC Tribute band Ballbreaker je včeraj v Bunkerju poskrbela za nepozaben žur.

Večer so zaznamovali udarni zvoki kitar in prepevanje uspešnic kot so Highway To Hell, Back in Black, You Shook me all night long, TNT, Thunderstruck in številni drugi.

Več pa v priloženem videoposnetku in fotogaleriji.
 

AC/DC so avstralska rock skupina, ki je nastala decembra leta 1973 v Sydneyju in deluje še danes. So pionirji heavy metala in hard rocka, čeprav sami trdijo, da je njihova glasba predvsem rock 'n' roll. Verjetno so najbolj prepoznavna in najboljša rock skupina kar jih je kdajkoli prišlo iz Avstralije. Ustvarila sta jo brata Malcolm in Angus Young. Po vsem svetu so prodali že okoli 200 milijonov plošč.

Njihov najuspešnejši album Back In Black so izdali leta 1980 in samo v ZDA prodali okoli 24 milijonov primerkov. Uvrstil se je v top 5 najbolj prodajanih albumov na svetu. Skupina je imela dva prepoznavna pevca. Prvi je bil Bon Scott, ki je pel v skupini v obdobju od 1974 do 1980 leta. Umrl je zaradi zastrupitve z alkoholom. Drugi je Brian Johnson, ki je pel v skupini od leta 1980 do 2016, nato pa je odšel iz skupine zaradi težav s sluhom in na eni izmed turnej ga je zamenjal Axl Rose iz Gunsov. Njihov prvi album je bil High Voltage v 1975.

**Angus in Malcolm sta dobila idejo za ime ko sta videla kratico AC/DC na šivalnem stroju.

**Njihov najbolj legendarni koncert je bil v Doningtonu, kjer so igrali pred 240.000 ljudmi.

**V svetovnem izboru hard rock in heavy metal glasbe so se uvrstili na odlično 6. mesto.

FOTO: Borut Bencak

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tujec3289 (nepreverjen)

"AC/DC je skupina, ki ne potrebuje posebne najave ali predstavitve."...Spodaj pa wikipedia o AC/DC. Ne bi raje napisali kdo so Ballbreakers? A so naša skupina, tuja, itd.?

Starejše novice