Včeraj je na Trgu kulture v sklopu Soboškega poletja nastopila Regina. Spremljala jo je skupina Kabum, ki ustvarja moderno lahkotno glasbo s pridihom starih slovenskih popevk.

Regina (Irena Jalšovec) je bila rojena v Murski Soboti, kjer je začela glasbeno ustvarjati v duetu Pupa in Rudi. Solistično kariero je začela leta 1988, do danes je izdala enajst albumov. Leta 1996 je s skladbo Dan najlepših sanj z zmago na slovenskem izboru za pesem Evrovizije na Norveškem zastopala našo državo. Od takrat so se vrstili nastopi in nagrade na različnih glasbenih festivalih.

Na Slovenski popevki je prvič nastopila leta 1998, leto kasneje je prejela nagrado za najboljšo produkcijo, leta 2000 je po mnenju žirije zmagala, prejela je tudi nagrado za najboljšo upodobitev videospota. Na Slovenski popevki je nastopila devetkrat. Leta 2007 je po mnenju strokovne žirije zmagala na Veseli jeseni, prejela je tudi nagrado za najboljše narečno besedilo. 

Zasedba skupine Kabum sestavljajo Anže Burja – bobni, Kristijan Crnica – glas/kitara, Jure El Padrino – bas, Leon Žunec – kitara/saksofon, Martin Jošt – kitara/glas.

FOTO in VIDEO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
žalostno (nepreverjen)

gostinska ponudba nikakva ;-) Brigita malo se zamisli ka si napravila iz tega soboškega poletja ? že prejšni petek ko je bilo super vreme je bilo malo obiskovalcev da ne omenjam postrežbo ;-)

Kapsular2 (nepreverjen)

Res je slaba gostinska ponudba, sva bila z ženo kar razočarana. Brez koncepta, vidi se da organizator pač naroči oder pa bend, potem pa kar je - je.

Ko bodo pristojni ugotovili, da tradicionalne prireditve propadajo (Soboško poletje, silvestrovo, soboški dnevi), bo verjetno že zdavnaj prepozno. Vsi so nas prehiteli, tudi najmanjše občine, da o hrvaških obmejnih sploh ne govorimo... Tudi nekih resnih kulturnih dogodkov v mestu ni, na silo spravijo abonmaje skozi in gotovo po najmanjši liniji odpora.

Imamo občutek da se eni in isti ljudje v občini držijo teh prireditev in kulture že vsaj 20 let kot se spomnim in ne pustijo nikoga zraven. Žalost.

In reply to by žalostno (nepreverjen)

SerecD (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam.................. Stari se držijo funkcij kot pijavke naša Sobota pa propada.

In reply to by Kapsular2 (nepreverjen)

Picekk (nepreverjen)

Ja tito je res naš
Je dal pobiti in na goli otok poslati
več komunistof
kot celi režim strare Yugoslavije

In reply to by SerecD (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

picek ti si res tele
kaj pa ima tvoje neumno pisanje veze s člankom
ali znaš obrazložiti

In reply to by Picekk (nepreverjen)

gost02 (nepreverjen)

tou trbej preseliti ta k občini ali v grad na dvorišče ... na ton trgi so najslabši gostinci v Soboti, pa še tista starejša gospa z bloka de srečna ka se več nika nede dogajalo

Ifi (nepreverjen)

Po moje bi pa trbelo kaj svežega prpelati. To ka tu poslušamo je eno strašno povorečje, ki več tudi povprečnega pislušalca ne zanima. Naokoli je ogromno dobre, sveže muzike.

walter (nepreverjen)

Dobra muzika, samo preglasna naspram vokalistke in vokalista, kdor je bil na mikserju, ni imel svojega dne.

kocljeva (nepreverjen)

To cviljenje in ropot ne sodi v kocljevo .Želimo svoj mir .Prej smo bili tu kot ta trg .Preselite pred občino ali pa na grajsko ploščad še najboljše k OBI--ju ,ali pa Peharčevi na dvorišče in mo videli kak bodo sosedje reagirali

Ifi (nepreverjen)

Živite v centru mesta. Če ščete mer, de trbelo na vejs al pa na obrobje Sobote. Varaš more živeti.

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Drsališče bi moralo biti veliko manj moteče... pa so zaradi... morali s tega placa.

Tam pred Občino... je čisto pravo mesto za take dogodke. Ampak, sedaj preselitve dogodka ne zahtevajo podporniki "povezanih"... zato iz tega verjetno ne bo nič!

In reply to by Ifi (nepreverjen)

Gostka (nepreverjen)

Saša malo vejkša obmejna hrvaška vejs nas šiša s kulturno zabavnimi programi.. V Soboti se postavi oder, pa nekoga gor, okoli odra stolce pa je to to... Žalostno

sobočanec22 (nepreverjen)

Dnes bi mogla biti prestava za otroke, pa je perhavčka odpovedala, zaradi slaboga vremena.Vreme je zdržalo, dež a nej bilo, preci decej se je nabralo. Posrala ga je redno, pa naj tou mesto za kulturo prepusti nekomi drugomi, če je nej sposobna, ka se ga oklepa.

Picekk (nepreverjen)

gravitacija je čudna stvar

bolje imeti tiča do koljen
nego
sise do koljen

In reply to by sobočanec22 (nepreverjen)

Idjnr (nepreverjen)

Ne modruj. Javi se te, gda se boš mogla ti idnouk odloučiti, ka v takšnon primeri napraviti. Te se javi.

teta od šerifa (nepreverjen)

prodam 2 leti staro kokoš rdeče barve

meolijc (nepreverjen)

Mijslim ,da ta vaša Regina nemre preživeti mejseca z tem svojim nikšnim popevanjem .Žalostno in sramotno od teh ,ki to pripravljajo .Deklica nikoli ni bila dober organizator in nikoli ne bo .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice