Začela se je nova sezona intimnih večerov na Skritem dvorišču, ki ga je letos odprla Vesna Pisarović.

Vesna Pisarović živi in dela v Nemčiji. Vrsyo let je bila renomirana pop pevka, dokler se ni srečala z glasbo Petra Brötzmanna, ki jo je zapeljala v jazzovske vode. Posledica radikalne spremembe je tudi njen najnovejši glasbeni projekt Naša velika pjesamarica, s katerim izraža intimen pogled na lastno izkušnjo s popularno glasbo.

Srce parajoče balade, glasbena scena nekdanje Jugoslavije od 50. do 70. let, lahkotni evrovizijski hiti, francoski šansoni, italijanske popevke in neizbežni južnoameriški ritmi Mediterana se z interpretacijo Vesne in njenih italijanskih glasbenih sopotnikov spremenijo iz zabavne glasbe v platformo za jazzovsko improvizacijo in eksperimentiranje; namesto nostalgičnega hrepenenja po starem so ponudili izjemno kreativen odnos do preteklosti z ekscentrično glasbeno montažo.

Zasedba: Vesna Pisarovič – vokal, Giorgio Pacorig – klaviature, Zen De Rossi – bobni, Roman Todesco – kontrabas.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jogobelli (nepreverjen)

Pisarovečka v Soboti, še dvej vekšivi croata brezveznici na Goričkon novinari toga portala v Čakovce gledat kak Croate špilajo. Pa ka smo mij za eneh debilov? Predlagam, ka idemo na referendum pa zamenjamo trobojnico s Triglavom pa celjskimi zvejzdami za kockasto. Kak fajn ka mo lejko odili na domače morje v Pakoštane pa v Baško. Pa prej narodna zavest pa slovenska kultura? Ja, samo nej v Prekmurje.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

HRVAŠKE pevke in pevci so zakon !!!!!!!!!!!

Jogobelli (nepreverjen)
Dno od lidi (nepreverjen)

V prekmurji, pomurji zivejo najbole zaostali lidje v sloveniji in sirse. To je splosno znano dejstvo. Pa vupan ka se toga zavedate, vecina se itak nej ka ka jin zaostalost toga ne dopujsca.
Vseeno je ci so hrvate eli nej ide se za princip na vsej podrocjaj. Zaostalost van vo bije v vsakon kujkle. Gledaj te prenahranjene zenske s kratkime ruskime frizurame pa vogrsko moudo.

bokibogme (nepreverjen)

Dobro si se opiso.

In reply to by Dno od lidi (nepreverjen)

Veterpihlja (nepreverjen)

Dno od lidi, nekam zelo dobro ti gre prekmurščina, da bi bil iz katere druge pokrajine v Sloveniji. Torej spadaš med "najbole zaostale lidi" tudi ti (tvoja definicija). Zakaj pa Prekmurce nagovarjaš v drugi osebi, če si tudi ti eden izmed nas? Samo vprašam ...

In reply to by Dno od lidi (nepreverjen)

milan zaključan (nepreverjen)

ko je to vesna pisarović

zapahović (nepreverjen)

jeli ona poje pjesmo kad ja pevam suze teku

In reply to by milan zaključan (nepreverjen)

Traži boga..... (nepreverjen)

Kul večer, čaroben pa vseeno nej. Neje vse noro, super, čarobno, najboukše.....

m+s (nepreverjen)

@zapahovič, pa ne vejš ka ona spejvle pokidaču lance..in gda tau čuje folk re so v deliriji, polovica sposranih od radosti polovica pa sposcanij. malo bi se pa lejko pozanimal, ka što spejvle.

Jogobelli (nepreverjen)

Nej san znau za to pjevalko. Samo ka ma ta za eno krlunčkanje, nikša muzika, besedila pa za ove IQ posebnih potreb. Čarobni večer prej, jaj pa što tou lejko napiše.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ti znaš samo za Niko, Murka in Rejtaše. To je tvoj IQ domet.

In reply to by Jogobelli (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tebi je najlepša muzika tista, ko goričke krave mukajo ! Zarukanec !

In reply to by Jogobelli (nepreverjen)

zapahović (nepreverjen)

Pijanček ti znaš pa samo ono pjesmu koju vrtiš celo vreme - GNES SI G BOM OPET MERIO U SOBI 102

Znebite se polžev (nepreverjen)

Kar komu paše naj posluša , tukaj res ne vidim problema , in ne vidim nobenega smisla v neki pripadnosti in zaklinjanju na slovenski narod, ter na to , kdo je zdaj " večji " Prekmurec. Non stop eno in isto gobezdanje o zaostalosti Prekmurcec pa ravno največ pove o samih avtorjih takega pisanja.Toliko zaenkrat , moji ljubi Prekmurci.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ja bi si ga gnes opet merio ,,a trebam i gasilsku kapu

Anonimen09072018 (nepreverjen)

Hvala Sobotainfo. Bo dovolj...

Že par let si to dopovedujem, zdaj pa bo res že čas, da preneham z branjem. Komentarjev, namreč. Razumljivo je, da ne more biti vsakomur vse všeč. To je dejstvo. Ampak toliko negativizma, splošnega pljuvanja in nezadovoljstva z VSEM kar nekdo ponudi. Tou te buje! Dobesedno.

Ne paše vam nič. NIČ. PŠa lahko nekdo magari Aerosmithe pripela v Soboto, že spet bo to beda, beda, beda... Zapirate se v sobo in dajete ven vse frustracije tega sveta. Karkoli nekdo poskuša izboljšati ni nič vredno. Pa naj bo to slovenska muzika, ti so bedni. Tujci spet niso dobri, ker je treba podpirat domače. Paradoks? Hrvati so pa itak bedni. Nimam rad "klasične" hrvaške glasbe. Ampak to kar sem poslušal v soboto je bilo čisto kul in primerljivo z jazzom. To je namen intimnega prostora. Dodaj še malo druženja in nekaj lepih besed, kakšen vic... Pa je čisto lep večer. Kaj TOČNO potem nekdo še želi v mali Soboti, mi ni jasno. Presežkov pač ne more biti, za to je potrebno iti v vekše varaše.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ajde facko dodji gnes si ga bom opet merio,,,da mi ga pridržiš

In reply to by Anonimen09072018 (nepreverjen)

Anonimen09072018 (nepreverjen)

Direkt v tarčo :) Malo za šalo, malo zares, ampak samo zate :)

https://www.youtube.com/watch?v=lVglnpZTZUs

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ajde facko dodji gnes si ga bom opet merio,,,da mi ga pridržiš

In reply to by Anonimen09072018 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice