Obiskovalci so si ogledali kreacije, ki jih ne vidimo vsak dan. Na pomoč je priskočil tudi kipar Robert Jurak.

Dvorana Mladinskega centra v Gornji Radgoni je bila skorajda premajhna, da bi sprejela vse zainteresirane, predvsem mlade, a tudi nekoliko starejše obiskovalce, ki so si želeli ogledati enkraten dogodek. V sodelovanju s KUD Zrak iz Gornje Radgone se je namreč publiki predstavila modna ustvarjalka in kreatorka Edita Lindner - Edith iz Žibercev v Apaški dolini.

Modna revija izpadla kot šov

Na nevsakdanji modni reviji, ki je na koncu izpadla kot pravi šov, so se po odru sprehodili večinoma ljubiteljski Smiljan Sodec, Gašper Puntar, Mojca Kovačič, Diana Oman, Dunja Zupanec, Eva Žnidarič in Edita Lindner, za glasbo je skrbel Matej Vnuk. 

Na oder so stopili ljubiteljski igralci.

Hobi spremenila v poklic

Edita že od otroštva rada kreativno ustvarja, tako modne kreacije, kot tudi glasbo. Najbolj od vsega jo veseli, da ji je uspelo hobi združiti v poklic, v katerem vsak dan neizmerno uživa.

"Ustvarjanje in kreativno izražanje je nekako že od otroštva pri meni bilo zelo prisotno. Poklicno se s šivanjem ukvarjam štiri leta. Začela sem s torbicami in otroškimi stvarmi, potem pa se je stopnjevalo. Sedaj se vsakič razveselim izziva, bodisi je to naročilo kakšnega nenavadnega kostuma, bodisi prenova avtodoma."

Začela je s torbicami.

Kot pravi Edita, je bila osrednja nit včerajšnje modne revije steampunk. Všeč ji je prepletenost čimpe, blaga in jekla. Rada se poigrava s stvarmi, ki niso nujno kompatibilne, a pravilno sestavljene izgledajo super.

Na pomoč priskočil Robert Jurak

Edita si je modno revijo zamislila kot nenavadno, drugačno, nekonvencionalno, a tudi elegantno. Na pomoč je zato poklicala kuparja Roberta Juraka, ki ji je pomagal pripraviti ambient.

"Steampunk je bogata zadeva, zato mora biti oder instaliran na poseben način ... najraje z veliko jekla."

Včerajšnji dogodek je bil nedvomno nevsakdanja popestritev dogajanja v Pomurju, ki je močno navdušila občinstvo. O tem pričajo tudi dolgi aplavzi ter izjemen odziv publike.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
han solo (nepreverjen)

kreativno in drugačno, ter zato še posebej pohvalno.

Tujec 2

Ko vidiš njene bedre, dobiš lušte !

Tujec 2

Dobre bedre ma. Koga to ne dvigne, tistemu niti viagra ne pomaga.

Starejše novice