Skupina Ethnotrip je pred nekaj dnevi izdala nov album z naslovom Preden se zdani, ki predstavlja novo poglavje v njihovem ustvarjanju.

To je tretji studijski album skupine in prinaša avtorske pesmi, pri katerih je sodelovalo tudi več pomurskih tekstopiscev. Na albumu so tudi tokrat sodelovali gostje, in sicer Vokalna skupina BeleTinke, Urban Kolar, Dejan Berden, Aljaž Gyurica in David Kreslin.

“Ethnotrip obstajamo že dobrih devet let. Po dveh izdanih zgoščenkah, ki sta vsebovali priredbe ljudskih pesmi, smo se odločili, da je čas, da pustimo svoj pečat na glasbeni sceni, in se lotili lastnih, avtorskih skladb. Tako je nastalo 12 pesmi, katere besedila so prispevali Štefan Kardoš, Marko Kočar, Feri Lainšček, Jasna Jurkovič in Mojca Šipek, glasba pa je delo vseh članov benda," pravijo člani zasedbe.

Kot pravijo, njihovi avtorski izdelki nimajo rdeče niti, med njimi ni povezave. Zakaj je temu tako? 

"Ker po našem dojemanju namreč eni zvenijo bolj kot dan, drugi pa kot noč, smo dali zgoščenki naslov Preden se zdani, ki po zajame vzdušje celotne zgoščenke”. 

Odpravite se na "glasbeni trip"

Njihov avtorski prvenec predstavlja različne plati vsakdana. Igrajo za slehernega poslušalca, ki se je pripravljen spustiti in odpraviti na njihovo glasbeno potovanje.

"Kaj se dogaja Vsako noč, ko mesto spi in kakšna mistika je v zraku na Kresno noč, Preden se zdani. Kako je Odeta v plašč noči ljubezenska avantura dveh oseb in kako zveni, kadar oseba ostane še kar naprej Sama, ter zakaj le Veter šumi. In komu špilamo? Tebi špilamo, dragi poslušalec, ki se boš odpravil na naš glasbeni trip," pravijo.  

V živo boste pesmi z novega albuma lahko slišali na koncertu v Murski Soboti, ki bo 5.oktobra ob 19.00 uri v Gledališču Park. Pridružili pa se jim bodo tudi vsi gostje, ki so sodelovali na albumu. Za tem jih čakajo koncerti po različnih koncih Slovenije.

Spodaj si lahko ogledate njihov nov videospot za pesem "Tebi špilam":

Pesmim z novega albuma pa lahko prisluhnete tukaj.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
princesa Ana (nepreverjen)

Meni je všeč. Komad in video.

plavalec (nepreverjen)

Luštno in simpatično!

Ena debela (nepreverjen)

Meni ne "sede" pevkina barva glasa. Deluje mi cvileče in prodorno in to ne pomeni, da ni dobra. Ne morem jih poslušati.

trollbusta (nepreverjen)

zaranžejrano vrhunsko, komad dober, samo vokal neje tapravi

BejlaKajlica (nepreverjen)

Eh,... kaj se pa mi razmimo v to, če glas ne paše. To so vsi profesionalni glasbeniki že vejo kaj delajo, samo mi smo zadaj, da jih ne poslušamo, čeprav so vsepovsod odlične kritike. Bravo ekipa!

Starejše novice