Tradicionalna, a mladostna Êdna nas tokrat želi očarati z vedro prekmursko pesmijo!

Dobra tri leta že minevajo, odkar se nam je s promocijskim video posnetkom in prvimi glasbenimi nastopi v živo predstavila glasbena skupina Êdna. Oktobra lani je prekmursko-štajerska naveza izdala album z naslovom Ajnc, cvaj, draj, ki so ga pospremili s svojim čisto prvim videspotom za pesem Pika Pouka. Njihova glasba in igriv nastop sta med poslušalci naletela na odličen odziv. 

Glasbeni 'stroj', ki producira mešanico ljudske pesmi in glasbene kreativnosti brez meja, pa je v vmesnem času neumorno brnel dalje. Mladi glasbeniki tako zdaj predstavljajo svoj najnovejši single z naslovom Ljubček moj, za katerega so posneli tudi videospot v režiji Luke Slavica.

 »Tematika pesmi Ljubček moj je ljubezenska. Gre za vedro prekmursko pesem, ki govori o tem, kako si fant in dekle kljub opravilom znata vzeti nekaj časa zase,« svoj navdih pojasnjuje Êdna.

Vabljeni k ogledu:

Akademski glasbeniki in učitelji združili pet različnih svetov

Pod imenom Êdna sicer ustvarjajo profesionalni glasbeniki – tudi akademski glasbeniki in učitelji – z območja Štajerske in Pomurja. Skupina združuje kar pet glasbenih svetov, saj se Tjaša Cigut (vokal, klavir), Luka Sraka (kitara), Luka Ščavničar (kontrabas), Jasmina Dajčman (saksofon, spremljevalni vokal) in Blaž Korez (tolkala) uveljavljajo na različnih glasbenih področjih; blizu so jim predvsem etno, klasika, jazz, rock in fusion.

Povezuje jih neverjetna glasbena kemija in volja do umetniškega ustvarjanja, navdih pa črpajo predvsem iz stare glasbene zapuščine s področja Prekmurja in Porabja ter ljudskim pesmim v svoji izvedbi nadenejo novo unikatno preobleko.

FOTO: Facebook (Êdna)

Zgodba Êdne se pravzaprav piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Javnost jih je pobliže spoznala ob nastopu v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, na oder so stopili tudi na 27. Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcih, večkrat pa tudi v Porabju in v Avstriji.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
administrator (nepreverjen)

sem pa že kaj bojšega videl in slišal
npr Zekota

Starejše novice