Dejan Židan s poslansko pisarno v Murski Soboti.

Pomurski poslanec in predsednik Državnega zbora Dejan Židan je danes v prostorih Socialnih demokratov na ulici Arhitekta Novaka v Murski Soboti odprl vrata poslanske pisarne.

Vrata odprta vsak prvi ponedeljek v mescu

Od danes naprej se bo vsak prvi ponedeljek v mesecu Židan pogovarjal z občankami in občani Mestne občine Murska Sobota ter Prekmurkami in Prekmurci. Vendar pa poslanska pisarna v Murski Soboti ne bo edina v Pomurju. 
 

»Odločil sem se, da bomo kot Socialni demokrati s poslansko pisarno prisotni tudi v Puconcih in Beltincih

Verjetno pa bodo pisarne odprli tudi v Ljutomeru in na Goričkem. 

Reševanje težav Pomurk in Pomurcev

Židanova želja je, da se ljudje nanj obrnejo z vprašanji in pobudami, ki lahko izboljšajo življenje v skupnosti. 

“Zavedam se, da sem poslanec vseh državljank in državljanov, vendar je moja naloga, da aktivno pomagam pri reševanju težav, ki so bolj značilne za Pomurje.«

Kot eno takih težav je Židan izpostavil prevoze bolnih ljudi, pravi, da mora imeti pomurski človek povsem enako pravico, da pride do kvalitetne zdravstvene storitve, kot ostali državljani.

V prostorih v Murski Soboti pa ne bo delovala samo poslanska pisarna, ampak tudi prostor, v katerem bo deloval pomurski Mladi forum, tukaj se bo sestajal tudi Ženski forum, ki ima pomembne naloge pa tudi Forum starejših.

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rote Mütze (nepreverjen)

Samo pogače so nej Rdeče...

14:15 (nepreverjen)

diplomiran veterinar z prilizljenimi fdvjevci...
sd - naslednica komunistične partije v vsem svojem sijaju...
kdo to voli

plüg (nepreverjen)

Ka te popravin, ka si se zatipkau.
SDS je naslednjica komunistične partije. Je edina stranka v parlamenti, kere člani so bivši komunisti.

In reply to by 14:15 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Daj no mir s takimi. Kot prvo, v tistih časih je bil marsikdo komunist, vsaj na začetku. V šoli so te dobesedno zakopavali s temami o vojni in svetli komunistični prihodnosti. Dokaj podobno je bilo, kot je dandanes v Severni Koreji, Kubi, pa tudi Venezueli... ena miselnost, ena diktatura...

Kot drugo, tudi sam nisem bil takrat drugačen, saj drugega sveta... nisem poznal. Redki so bili oporečniki, pa še od teh je bil marsikdo v začetku v partiji, kot mislim da je bil Pučnik. Ostale so pospravili ali pod rušo brez sojenja ali z njim oz. na Goli otok na t. i. prevzgojo.

Kot tretje... ti iz SDS-a in še marsikateri, ki so bili prej komunisti ali simpatizerji (sam nisem bil nikoli v partiji, niti kdaj napisal kakšno prošnjo za včlanitev), so vsaj prišli k pameti. Današnja SD kot naslednica Komunistične partije ima v statutu datum nastanka enak , kot je bila ustanovljena KPS in to davnega leta 1920. Kje pri SDS-u imaš kaj takega?

Kot četrto: Malo gledal kakšn oddajo, kot je tista na RTV Slovenija ob četrtkih, pa Argument pa Planetu... zadnjič se je lepo videlo, kako bi državo vodil npr. en Mesec. Ni imel pojma o pomninem pojmu, kakor se temu pravi ne o Mercatorju, pa ne o turizmu... ena gospa mu je lepo povedala, da ni na Kubi. Na kratko: v novejši človeški zgodovini so komunisti tako ekonomsko, kakor politično zapravili še vsako državo. Če ne bi spremenili ekonomskega sistema v neko mešanico kapitalističnega, bi bila dandanes Kitajska tudi na kolenih. Kakor je Kuba, Venezuela, Severna Koreja in še se kje kaj najde, tudi sicer kakšna desničarska diktatura, katera pa se kaj prida ne razlikuje od levičarske.

In nenazadnje: čim levim ni kaj prav, takoj pridejo na plano s takimi, kot so: da smo ovce, da smo bili komunisti in podobne.

In reply to by plüg (nepreverjen)

kadilec (nepreverjen)

takoj zamenjaj psihiatra, ker imaš napačno terapijo in dobivas prisluhe in privide.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Glede tega bodi brez skrbi, ga ne rabim. Vidi pa se, da sem napisal resnico, kajti takoj ga komunjarji planete z žalitvami... Imaš kakšen tehten argument, da mi dokažeš, da sem se kje zlagal? Morda česa ne vem oz. ni najbolj točno napisano, lagal pa nisem za razliko od tistega, kateremu sem namenil odgovor!

In reply to by kadilec (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Imam samo eno pripombo. Likvidacije in Goli otok so opravljali tam nekje do leta 1955. Pozneje z utrditvijo oblasti so postali bolj civilizirani. Večinoma so se posluževali znamenite sodne veje oblasti. Udba je sproducirala potrebne dokaze, nato pa so sodniki partijski delavci sodili. Sovragi so se z leti menjali. Informbirojevci, klerikalci, tehnokrati, kontrarevolucionarji, birokrati, kontrarevolucionarji, notranji sovražniki, kulaki, buržuji itd. Tu se je lahko vsak našel. Se je pa sčasoma pokazalo da ima socializem samo štriri sovražnike: Pomlad, Poletje, Jesen in Zimo. Če nisi bil član Partije, si težko dobil kakšno vodilno mesto.

In reply to by Truplo

Štiblec (nepreverjen)

BRAVO TRUPLO čisto vse točno ka si zapisal. Ampak ta deca in mladina današnja pojma nima kako je to nekoč bilo v Jugoslaviji. Ne morejo znati saj jih tega v šoli niti slučajno ne učijo.
Ne obsojam tiste, ki so za Jugoslavije bili komunisti, pa so prišli k pameti problem je s temi ki nikoli ne bodo prišli k pameti. Pa še to: za Jugoslavije takratni komunisti in socialisti niso take pizdarije delali pa tudi kradli niso vse prek kot si to privoščijo današnji komunisti in levica.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Zato pa bi bilo potrebno mladini pokazati samo eno, morda dva filma s tematiko o časih takoj po II. svetovni vojni: torej dramo/komedijo Moj ata socialistični kulak in nekoliko bolj resno Kavarna Astoria.

Če bi se našel med učitelji, profesorji kakšen "junak" in otroke peljal v kino ali jim dal kot obvezo, da si to pogledajo doma in jim predočil, da je bilo tako, ne bi današnja mladina rabila nemaloštevilne knjige npr. tega komunajzarskega fundamentalista Boža Repeta in njemu podobnih. Vse bi se naučili... iz dveh dram oz. ene na pol komedije.

Ampak... saj kljub razsodbi Ustavnega sodišča ne spoštujejo niti tega, da bi se zasebno šolstvo prav tako financiralo 100%, kakor javno. Je potreben nadaljnji komentar? Ne!

In reply to by Štiblec (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Truplo,
če že svetuješ edukacijo - tudi jaz imam en nasvet zate: preberi si knjigo Podivjana celina - seveda, če bereš kaj takega, kar ima več kot 100 strani.
Ko jo prebereš, se mi pa javi, da bova debatirala.

In reply to by Truplo

goostt (nepreverjen)

Ampak... saj kljub razsodbi Ustavnega sodišča ne spoštujejo niti tega, da bi se zasebno šolstvo prav tako financiralo 100%, kakor javno !
Zakaj bi moral jaz kot davkoplačevalec financirati privatno šolstvo ??
Financira ga naj tisti, ki ga oče imeti !!

In reply to by Truplo

butalec (nepreverjen)

goostt, točno tak!
Boš vido, da do muslimani začali delati svojo šolo, kakše do cerkovniki te zganjali že samo zavolo šole, kamo li, če bi jo država še dofinancirala.
Naj se cerkvene šole financejrajo iz cerkvenih šum! Itak jih majo še pa še!

In reply to by goostt (nepreverjen)

brekaš (nepreverjen)

Se strinjan..... samo je pa SDS gnesden edina stranka kera funkcionejra tak avtoritarno kak je negda komunistična partija in je tudi edina stranka kera ma na čeli bivšoga komunističnoga funkcionara. Če pogledneš kak malikovalci kulta osebnosti JJ agresivno branijo svojoga vodjo neglede na to ka so ga že 1000x doubili na laži in glede na to ka se v SDS nišče niti sprdniti nemre brez ka bi JJ to odobril, me SDS dosta bole spominja na komunistično partijo kak pa SD in pa JJ je osebnostno skoraj čista kopija staroga Titoja, ka pa za mehkušca Židana težko poven.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Malo preveri, koga so se vse določene stranke odkrižale, ker se ni strinjal s smernicami stranke. Tu ravno ni izjem pri strankah. Pri SDS je problem v človeku in ne v načinu vodenja. Moje mnenje!

In reply to by brekaš (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

Truplo. Pravljičar. Sem star toliko kot ti. Nikoli nisem bil v partiji, pa mi ni bilo hudega. Ko so me vprašali, če se bom včlanil, sem rekel, da se ne bom. In to je bilo to. Kar pa ti napletaš pa so navadne blodnje. Isto je bilo kot zdaj, kdor je bil v stranki-partiji, je bil pri koritu, v tem sta oba sistema enaka, s to razliko, da imamo danes več korit in več navijačev. Oporečnikov je bilo kar nekaj, samo to niste tisti, ki ste takrat bili tiho kot riti, danes pa nakladate sto na uro in si zmišljujete raznorazne sds pravljice.

In reply to by Truplo

pepič (nepreverjen)

Gospod kadaver nevem kaj si mislil z besedno zvezo"en Mesec."? Verjetno glede tiste novinarke iz Financ, ki ji težko gre iz ust črka "R"pa še shujšala je iz 150 na 100kg glede njenega norčevanja iz tov. Meseca pa naj vzgaja banane eko in jih prodaja Mercatorju je pa dno dna, sramota nacionalne RTV Slovenija, da sploh vstopijo v studio takšni komentatorji niti na gnojišče jih ne bi pustil? Glede tvojih idolov pa vsi uporabljajo metode, ki so se jih izučili v ZK kaj vas je sram priznati, kje ste bili in kaj ste delali zakaj se sramujete svoje preteklosti saj to je ponos?

In reply to by Truplo

suli (nepreverjen)

Oprosti kolega tebe so pa zklonirali do amena.

In reply to by plüg (nepreverjen)

CK ZK (nepreverjen)

Že Churchill je mel rad komuniste:

- "Komunist je kot krokodil: ko odpre smrdljivi gobec, nikoli ne veš, ali se skuša nasmejati ali te skuša požreti." (W. Churchill)
- "Socializem je filozofija neuspeha, prepričanje nevednosti in evangelij zavisti! Njegova ključna vrlina je enakost v bedi." (W. Churchill)
- "Če nisi liberalen, ko si mlad, nisi imel srca, če nisi konservativen s starostjo, nimaš možganov." (Winston Churchill)
.....in zdaj je nej nika drugače.....!

pomurec1919 (nepreverjen)

Po sliki sodeč mi nekaj ni jasno, glede na sledečo sporočilo. Članice in člani stranke Zares smo ob osmi obletnici ustanovitve sprejeli odločitev, da stranka preneha s svojim delovanjem. Na 9. konvenciji, ki je 6. oktobra 2015 potekala v Ljubljani, so se zbrane članice in člani strinjali s predlogom kolegija stranke, ki je v skladu s statutom in zakonom predlagal njeno samorazpustitev. Očitno še v M.Soboti Zares nova politika deluje (so v ilegali). Glede na oranžno barvo upam, da ilegalno ne sodeluje slučajno s fürerjem iz sosednje države.

Svetnik (nepreverjen)

Damijan, čestitke. Strmo si se vzpel, sedaj pa občani Kuzme pričakujemo, da boš svetnih vseh občanov, ne samo občinske uprave. Bodi pošten in vprašaj, kdo je krivec za odmero dohodnine v naši občini in kakšne so sankcije. Živimo še naprej v temi.

butalec (nepreverjen)

Svetnik, ti imaš vse pojme razčiščene - kakšno dohodnino te SD odmerja po občinaj?
Razsvetli me, prosim.

In reply to by Svetnik (nepreverjen)

Mama mia (nepreverjen)

VPRAŠAL,BI LDO DE PA DEREKTOR ZNAŠ ŽIDANČEK,KA VSAKA PRSARNA MA DREKTORA,PA VALDA TIJ NEŠ BREZ.TO JE PRVO DREKTORA NASTAVITI, VE PA V Sloveniji je @e puno pejnez za drektore,@teri v pisarnaj drejmajo.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem kak se lejko dela v takšni pisarni, ka je cela rdeča. Pa tu se ti mora zmešati. Seveda, če si že prej nej zmejšani.

vodka (nepreverjen)

Ništernin BEDAKOM je pa ešeče gnes den nej jasno ka kominostof več nega oziroma z druge strani jih je največ v sds sekti. Ali naj bo. Fsako t ele ma svoje vesele.

čarni vrag (nepreverjen)

Komunistov je bilo v Sloveniji strašno malo. Delovno ljudstvo so uporabljali kot vprežno živino za lastno bogatenje. Tako so "komunisti" imeli 350 firm v gnilem kapitalizmu. Dolanc je kot nekšni uberkomunist imel celo lastne tovarne v tujini.

butalec (nepreverjen)

Čarni vrag, si tij v Dolancovoj tovarni delal, ka to znaš?
Kapitalisti so pa prijazni strički, ki ljudstva ne izkoriščajo kot vprežne živine, ampak skrbijo za njihovo blagostanje.
Pa ka ste že vsi zmešani, nemate več pojma o pojmi?!

čarni vrag (nepreverjen)

Zmešan si samo ti. Večina današnjih slovenskih kapitalistov je včerajšnjih komunistov, ki so to postali z nakradenim denarjem in zvezami. Ali so v kučanovem Forumu 21 socialisti ali kapitalisti?

In reply to by butalec (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Verjetno si ešče z mlečnimi zobami pa ne veš kak je bilou. Mura je recimo v časi komunističnoga direktora odlično delala pa je še vsake 3 mesece delila dobiček nej si je direktor v žep devo kak zdaj. Spomni se Panonijo kda je dobro delala pa kda jo je pobralo...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Muro je pobralo, ker se je nej znala prilagoditi novim časom. Tudi so v Soboti napravili težko bedarijo, ko so Muro nafudali na 6.000 zaposlenih. Mura je celo nasprotovala novim dejavnostim, ker so se bojali, ka ne dobijo zadosta kadra. Trimesečni tečaj, te pa šivaj levi rokav do penzije. Takšna je bila Murina politika.

In reply to by vodka (nepreverjen)

Soboški prdec (nepreverjen)

Eh , zdaj smo pa te rešeni .

Pravegoričanec123 (nepreverjen)

Tak je še vekša nesnaga v Prekmurje, pa rdeče zvezde naj ne pozabijo obesite, ka brez toga prinje nejde.

SD ali SDS (nepreverjen)

Kot se govori, da imajo stranke pod kontrolo vse ustanove v določenih mestih z župani vred. V kateri stranki je naš župan?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice