FOTO: BOBO
Poslanec Socialnih demokratov Dejan Židan je na vlado naslovil vprašanje glede resničnega namena prihoda italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev.

Pomurski poslanec Dejan Židan se sprašuje, kaj je bil resničen razlog prihoda italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev.

Na vlado je tako naslovil vprašanje, ali je bil prihod nekaj italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev resnično namenjen krepitvi slovenskih zdravstvenih timov, ki v javnih (državnih) bolnišnicah požrtvovalno skrbijo za bolnike z boleznijo covid-19 ali gre samo za ceneno propagandno potezo ministra Mateja Tonina, da se prikrije njegov zgrešen nakup nepotrebnega in predragega italijanskega transportnega letala?

Pomoč ali dodatno breme

Židan je v poslanskem pismu zapisal, da je bila slovenska javnost preko medijev intenzivno več dni informirana o prihodu nekaj italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev, ki bi naj pomagali slovenskim zdravstvenim timom, ki se borijo za življenja covid bolnikov v slovenskih državnih bolnišnicah.

»Verjetno je pravilno ugibanje, da šest tujih zdravstvenih delavcev, čez čas 15), za katere predvidevam, da niso specializirani za delo v intenzivnih oddelkih, na teh oddelkih nam primanjkuje zlasti usposobljenih medicinskih sester, ne bo opazno okrepilo slovenskih zdravstvenih timov, saj ima recimo samo UKC Ljubljana približno 8.500 zaposlenih.

In v javnosti je dostopen podatek, da približno deset odstotkov zdravstvenih delavcev v državnih bolnišnicah pomaga obolelim za covid-19. V strokovni javnosti so celo prisotna vprašanja, če ne bo prihod nekaj tujih zdravstvenih delavcev zaradi njihovega neznanja našega jezika celo dodatno obremenil zaposlenih v zdravstvu.«

Prihod italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev pa je ravno v času, ko minister Matej Tonin ni znal razumljivo pojasniti nakup dragega italijanskega vojaškega transportnega letala ter odgovoriti na vprašanja o njegovi resnični potrebi za slovensko varnost in (pre)visoki nabavni ceni, še dodaja Židan.

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A vem (nepreverjen)

No, SD je spet svojega dvornega norčka poslala v akcijo. E moj Židan, samo blamiraš se.

Markasto. (nepreverjen)

PA TO JE NIKAK MOGO ŽIDANA NAPELATI, ON SI JE TO NEJ MOGO ZMISLITI.

In reply to by A vem (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Pa Židan šte sobotainfo: nej san van ges že včeraj napisal, ka je prihod teh Italijanov EPP!!!!

In reply to by Markasto. (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Jaz sen si tudi tak štindirala, ali bere ali pa le ma kaj v glavi.

In reply to by necepec (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Ohjoj, ma, ma;
ges bi ga za zdravstvenoga ministra đau!
Namreč, samo koršmit to naše zdravstvo lejko v red vzeme!!

In reply to by Ohjoj (nepreverjen)

A vem (nepreverjen)

Dakole trbej ka vö tresnote, pa se nišče od čednejšeh v SD-je (nega jih glij dosta!) nešče izpostavete, te dajo Židana v prve plan, kak se prave. Naivec, bedak... pa fčasek zgrabe.

In reply to by necepec (nepreverjen)

Antivaxxer (nepreverjen)

Eh Židan, ne delajte si antipropagande z takšimi izjavami.

avion1 (nepreverjen)

Sploj ne razmin takšnoga komentara. Ka je pa narobe zdaj židan pijto? To ka je Tonin kupil letalo keroga ne rabimo, niti ga v prihodnosti nemo rabili, tak kak ne rabimo tiste vojaške ladije kero je janša nemsto nafte vzeo od rusov za odplačilo klirinškoga dolga in nan zdaj samo povzroča nenormalno viske stroške vzdrževanja, uporablja pa se nej. Isto de s ten letalon. In resno tudi mene zanima kakšna je sploh fora teh par vojakov keri so prišli kao reševat našo zdravstvo?

In reply to by Antivaxxer (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

To je nej antipropaganda, to je čijsta istina!!

In reply to by Antivaxxer (nepreverjen)

Tuja vojska (nepreverjen)

nikoli ne pomaga ... Italija z vojsko prodira v slovenski prostor kar pomeni klatenje ustave za privatni kapital politikov ... proti italijanski vojski!!

In reply to by Antivaxxer (nepreverjen)

majII (nepreverjen)

bože moj, židan kak nizko lahko greste ?

grunski (nepreverjen)

Bole je pitanje kak nizko lejko ide ta naša vlada in dežurni blamator Tonin.
Židan je nesposoben provokator ali to ka so zdaj s temi italijanami napravili je pa resno poden od podna. Kak je nej vlade sran ka so to napravili? Tej resno nemajo nikšoga srama pa niti moralnoga kompasa več. Vojaške medicince? Ka italijani nemajo doktorov pa normalnih medicincov, ka so mogli par vojaških ranoveznikov poslati ka do se pri nas v UKC borili proti virusi? Če je že tomi tak ka naši ne ladajo bi jih par iz privat prakse pozvali, tiste keri na račun subvencionejranih dejavnosti milijone vličejo iz zdravstvene blagajne, in naj bi tisti šli delat na kovid oddelek. Tisti doktori majo sigurno več iskušenj in znanja kak pa nekši vojaški sanitetniki. Na bruhanje mi ide ob ton potencejranji in histerizejranji. Itak pa mislin ka do vutro tej italijani že vsi preobremenjeni ka do se včasik navlekli toga od naših doktorov.

In reply to by majII (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Vej pa tej do previjali, hranili, na slikanje prevažali, prah doj z respiratorov brisali in
gledali in se včili, kaj je to respirator!

In reply to by grunski (nepreverjen)

Stiv (nepreverjen)

Prokleti "kanžor nemščavski" idi nazaj v svinjegojnico nemščak in tam vrti jezik po firkah čokinih in ne stegiješ jezik za v ro akcijo !!?? Ti je žal,da vi rdeči niste sposobni takega meddržavnega-natoo sodelovanja !! Idite se učit šivanja zvezde !!!

Majko mila... (nepreverjen)

Tebi se rejdno remen škali, nej? Ka so ti sfalile tablete, tvoj psihobrižnik pa dela na covid oddelki?

In reply to by Stiv (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Stiv,
ka si dobo tretji odmerek astre izZenice?

In reply to by Stiv (nepreverjen)

jerry2* (nepreverjen)

Vprašanaje je čisto na mestu. Dobili smo 15 vojaških bolničarjev, reklama pa je taka, kot da so nam Italjani posodili dva bataljona visoko usposobljenih zdravstvenih delavcev..Ker Italjani niso ravno znani po znanju tujih jezikov, upajmo, da smo dobili zamejce, ki razumejo slovenščino..

prdni lujza (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sama žalost ta slovenija namesto ka bi se kdo zahvala jih je treba pohoditi ka so nej sposobni kako tele je toti židan

ronaldo233 (nepreverjen)

Žalostno je to, ka morejo nekše italijanske tretjerazredne medicince se vlačiti ka več z drugin nemrejo histerijo tirati. Narod začno oditi po svejti in vidi kak nigi drugje nega takšnoga nesposobnoga vodenja. Tej naši loleki pa več ne vejo kak bi dodatno paniko tirali ka jin nišče več ne vrle, samo še tistih 10% totalno zabitih in opranoglavih vernikov.

In reply to by prdni lujza (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

ronaldo,
točno v tem je med nami razlika, Eni novico čujejo, in to je to;
drugi pa čujemo in jo sfiltriramo z lastno pametjo, in potem dobimo rezultat:
Italijani so nam na našo veliko prošnjo poslali 12 ranocelnikov, ki obvezujejo ude in opravljajo deratizacijo po vojašnicah,
mi pa to nafudavlemo, kak če bi prišlo 120 vrhunskih anestezistov!
Bouk se usmili majhnosti slovenske pameti!

In reply to by ronaldo233 (nepreverjen)

mediji po svetu (nepreverjen)

El Mundo: brez omembe covid-a
France24: brez omembe covid-a
Washington Post: brez omembe covid-a
Telegraaf (nizozemska): brez omembe covid-a
SVT (švedska) - brez omembe covid-a
Dagens Nyheter (švedska) - brez omembe covid-a

BBC: novica o spremembi vstopnih pogojev za UK
CNN: novica o 5 dodanih evropskih državah na listo visoko tveganih
Der Spiegel: novica o covid-u nižje na strani

Il Piccolo: cela prva stran covid-na
Blick CH: cela prva stran covid-na

RTVSLO: cela prva stran covid-na
Siol.net: cela prva stran covid-na
24ur: cela prva stran covid-na
Sobotainfo: delirijum iz dneva v dan zaradi covid-a

gferga (nepreverjen)

Ti pa si redno slab troll.

In reply to by mediji po svetu (nepreverjen)

Ilonka (nepreverjen)

Sobotainfo valda fkup s covidon krepne. Njihov domet je iskanje klikov pa komentarov pod COVID novicami in pri črni kroniki kda što zgibi življenje v prometni nesreči.
Je pa plus to ka ma zaj en študent nekši prihodek več, ker prevaja članke z Google Translaton pa tipka prispevek.

In reply to by mediji po svetu (nepreverjen)

Oplkkl (nepreverjen)

Kakorkoli se skoraj v nicemer ne strinjam z Zidanom in ga krivim, da slovensko kmetijstvo ni samooskrbno, ima v tej izjavi kancek resnice. Zakaj. Ker berem po netu, da nekatere v celjski bolnisnici ne rabijo v sluzbo ker ni dela na ostalih oddelkih. In zakaj so ze odpustili Loredana?

Ohjoj (nepreverjen)

Zanimiva poteza, upam da ni to tudi samo nabiranje točk, kar ponavadi seveda je. Židan, malo še podebatirajte o neustavnosti ukrepov in primernih sankcijah.

Strpnež (nepreverjen)

To je pa res podlo kaj se gre ta Židan lahko ga je sram da kaj tako nizkotnega izjavi nima nobene kulture pa ravno on ki je Sloveniji naredik toliko slabega npr...Teran ,sram te je lahko pogrezni se v zemljo ....

necepec (nepreverjen)

Strpnež,
ti si pa rejsan strpen .... pa glupi zgleda tudi!

Gost111 (nepreverjen)

Ja te do ziher Slovenijo rešili..

black panter

Namesto teh italjanov,bi lejko nase facebook doktore poslali v bolnice, oni so svetovni strokovnjaki za vse,od cepiv do prava..

A vem (nepreverjen)

Kakšno ekipo so poslali Italijani ne vem, vseeno pa nekaj vem: vsak začetek je navadno težak. Ta prihod je lahko neki začetek sodelovanja tudi na tem področju med dvema državama. Pa bil neki večji izplen od tega, ali ne.
Ne pozabimo, Šarec se je skregal s čisto vsemi sosedskimi državami: z Madžari itak, z Avstrijci in Italijani zaradi nadzora meje. On jim je enostavno hotel ukazovati, naj ali ne, ščitijo mejo. Če je pa mi nismo bili sposobni kontrolirati, tudi zato, ker imamo precej vojakov po kasarnah, namesto, da bi bili v gibanju in pomagali policiji na meji. Ampak... (to sicer za časa Janševe vlade) levi so rekli ne, ker bo Janša v tem primeru vojaško prevzel državo. Kako le, če pa imamo toliko vojakov, da napolnijo malce daljši dve ulici v Ljubljani. S Hrvati se ni hotel ničesar pogovarjati, pa je jasno, da je arbitražni sporazum mrtev, da so ga pisali neki senilni starčki brez nekega osnovnega znanja o tej meji. Če bi kaj vedeli, ne bi pri Brežicah in tudi pri Razkrižju zarisali tako mejo, da te kap.
Sedanja vlada ima dobre odnose z vsemi, zakaj vas sedaj tako moti teh nekaj zdravstvenih delavcev iz Italije? Pa ja ne mislite, da so poslali neke bolničarje iz urgence? Nekaj že vejo o epidemiji, vsaka pomoč pride prav.
Kar se tiče tega aviona in povezovanja s tem prihodom Italijanov: težko bi verjel, da je kakšna povezava. Avion rabili ali ne, kupili smo ga. Ko bo potrebno na silo odpeljati naše vojake iz kakšnega kriznega območja boste šele videli, kako prav bo prišel. Tudi ob določenih elementranih nesrečah lahko prevaža marsikaj. Kakor drugi k nam, tako smo mi dolžni pomagati tudi drugim. Več je država zapravila za varovanje protestov (kjer strahopetni komunjarji nočejo priznati, da jih oni organizirajo), kakor za ta avion. Še več... poleg aviona bi sigurno lahko zdradili še kakšen dom za ostarele.
Dober sosed je zlata vreden, za Serpentiška pa je to itak španska vas.

In reply to by black panter

abrothers in arms (nepreverjen)

Seveda je dober sosed zlata vreden.... še celo za trenutno vlado.
- Mađarska: finacira cejli tej cirkus imenovani SDS
- Avstrija: sprejema zakone in ukrepe za svojo in našo državo, ter se zahvaljuje za bazen izobraženih fizičnih delavcov
- Italija: pošijla borbeno sanitetno enoto v zameno za 3x preplačano letalo
- Hrvaška: se nam zahvaljuje, da ne gnjavimo več z arbitražmim sporazumom in lahko zato brez problema ribari v našem morju
.... tak ka ja, v celi tej zgodbi smo mi "dober" soisid našin sosedon in nej obratno.

In reply to by A vem (nepreverjen)

enakonoče (nepreverjen)

Vej bi pa itak bilo isto... niti te taljani, niti ovi naši FB dokotori so nej pravi doktori, tak ka se brezveze čejšeš pa glupajraš.

In reply to by black panter

Robot (nepreverjen)

Židan je kavčpička in populistični idiot.

hj mtuemz (nepreverjen)
. (nepreverjen)

U slučaju građanskog rata bežite avijonima JAT-a. Po novem JJTP.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice