Kmetijski minister je Rusijo povabil k partnerstvu pri sejmu AGRA.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je prejšnji teden z gospodarsko delegacijo obiskal Rusijo, kjer se je sestal tudi z ruskim ministrom za kmetijstvo  Aleksandrom Tkačjovom. V gospodarski delegaciji, ki je z Židanom odpotovala v Moskvo, je bil tudi predstavnik Pomurskega sejma.

Možnosti sodelovanja kljub zapleteni situaciji 

Minister Tkačov je poudaril, da kljub zapleteni situaciji, v kateri se je zaradi evropskih sankcij znašlo sodelovanje Slovenije in Rusije, obstajajo nekatera področja, kjer bi lahko državi uspešno sodelovali. Ruski minister je izrazil zanimanje za uvoz tuje agrarne mehanizacije, ki bi jo lahko uporabljali v Rusiji, ter za skupno izboraževanje novih kadrov, medtem ko so slovenski gostje predstavili potencial slovenskega kmetijstva in nekaj predlogov za skupno delovanje.

Povabilo k partnerstvu na sejmu

Minister Židan je predlagal, da bi v Moskvi prihodnji mesec predstavili visokotehnološki paviljon Čebelji svet, ki so ga nedavno prvič predstavili v New Yorku v času generalne skupščine OZN, Rusijo pa je povabil tudi, da postane partnerka 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki konec avgusta poteka v Gornji Radgoni. Minister Tkačov je dejal, da bodo o morebitnem sodelovanju na sejmu razmislili.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2

Na eni strani gospodarske sankcije ( po zapovedi Merklove ) proti Rusiji, ki nam delajo ogromno gospodarsko škodo, po drugi strani vabimo Rusijo k nam. Ne moreš verjeti ! Enkrat že imejmo hrbtenico in delajmo za svojo korist, ne da smo vedno hlapec nekoga ( tokrat EU in Merklove ). Le kdo bo nas resno jemal ?

alkimist (nepreverjen)

@Tujec 2, star si čez 60. let in ti zadeve še zdaj nej so jasne. Mamo dvej opciji, idemo iz EU, pa mamo svoja pravila ali ostanemo notri in spoštujemo njihova. Nemreš zaobiti pravila/zakone/direktive in delati po svoje ter hkrati prositi pomoč iz proračuna EU. Dejstvo pa ostaja, Rusija fejst fali slovenskomi kmeti (mleko, sadje..).
In prlej kak se nešče najde in napiše veleznani stavek v smisli "ja pa idemo v in ko šiša EU" naj še sproti napiše rešitev kak pelati državo naprej brez EU. Zaenkrat je proti EU samo nižji in neizobraženi sloj prebivalstva, ampak ti majo vsaj razlog. Vsak z žlico možganov zna ka bi Slovenija brez EU bila na nivoji Bosne.

Gost (nepreverjen)

Zdaj san po nesreči odpro ovi link od povezanoga pa me redno srat stisnilo. Če je tou način razmišljanja in izražanja Slovenske desnice te mo resno začno moliti boga ka komunjare nazaj pridejo. Telko primitivizmov na enon mesti san že dugo nej prešto. Te pa gda še prečitaš tiste twite pa podobne stvari od šefov Slovenske desnice pa ti grata jasno zakoj samo najbole neumni ljudje v Sloveniji podpejrajo desnico. Tou moreš resno biti na nivoji amebe z IQ-jon sobne temperature ka se gor vužigaš ob takših člankih. Tou je sramota za zdravo pamet. Saj ge se tudi strinjan ka je Židan lolek pa ka je SD tisoče kilometrov od levice, ali način na kakši je tej članek napisani je pa resno za zbruhati. V članki se na pune sere po Pahori, očitno se je pa pozabilo ka je Janša na zadnjih predsedniških volitvaj zapovedo ka more desnica voliti Pahora ka nebi slučajno Turk zmago.

Gost (nepreverjen)

Pa še tou, Teran smo nej zgubili niti ga nan je nišče nej fkraj vzeo kak ščej tou zdaj nešče na Nova24Tv prikazari. Laži pa spreobračanja dejstev kak po dobri stari navadi Slovenske desnice. En vejči lažov od drugoga.

Gost (nepreverjen)

Mogoče jim bo točil hrvaški teran?

goost (nepreverjen)

pa do pripelali vodko s sabo ?

Starejše novice