Na 'sejmu nove generacije' so udeleženci tiskovne konference ob zaključku ogleda sejmišča izpostavili predvsem pomembno vlogo mladih v kmetijstvu in njegovi prihodnosti.

Kot smo poročali, se je v Gornji Radgoni danes odvilo odprtje že 56. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra, ki je letos še posebej posvečen mladim v agroživilstvu, kot država partnerka pa pri njem sodeluje Makedonija.

K pestrosti dogajanja tudi tokrat bistveno prispeva Ministrstvo za kmetijstvo, ki obiskovalcem na svojem sejemskem prostoru nudi številne koristne informacije ter organizira odmevne okrogle mize.

Praznik slovenskega kmetijstva

Na tiskovni konferenci ob odprtju sejma je tako spregovoril tudi dosedanji kmetijski minister in novi predsednik DZ Dejan Židan. Ta je še pred tem opravil hiter ogled sejmišča in ugotovil, da gre znova za sejem presežkov. Kot je dejal, želi ministrstvo oziroma vlada tudi s svojo prisotnostjo pokazati, da gre pri dogodku pravzaprav za praznik slovenskega kmetijstva in proizvodnje hrane.

»Letošnji sejem je bolj v duhu mladih, zato ker se zavedamo, da ob spremembah, ki so pred nami potrebujemo še več energije, več inovativnosti in več samozavesti. To so pa tri lastnosti, ki jih pogosto opredeljujemo kot lastnosti mladih,« je povedal Židan.

Izpostavil pa je tudi priložnost, ki jo sejem nudi za pogovore znotraj strokovne javnosti, z nevladnimi organizacijami. Ti namreč omogočajo lažje vodenje sicer zahtevne kmetijske politike.

»Kmetijska politika je ena od najtežjih politik v državi, zato ker ne odgovarja samo na proizvodnjo hrane, odgovarja tudi na okoljska vprašanja in nenazadnje odgovarja tudi na socialna vprašanja,« razmišlja dosedanji kmetijski minister in dodaja: »Kmetijska politika je dodatno težka v Sloveniji, zato ker smo regionalno zelo različni. S stališča turizma, lepot, nas kot prebivalcev je to dobro, s stališča vodenja enotne kmetijske politike, je pa to faktor ki povzroča dodatno skrb, dodatno potrebo po sistematičnem delu.«

Zbrane je nato nagovoril še predsednik Zveze slovenske podeželske mladine Rok Damijan, ki je danes tudi odprl sejemsko dogajanje:

»Zelo sem vesel, da je bilo ob tem obhodu videti veliko mladih kljub nekoliko slabšemu vremenu. Bi pa poudaril in res povabil vse, da se sejma udeležijo, pridejo pogledat, kako se mi kot podeželska mladina predstavljamo, kaj so naše aktivnosti in kako pomembne so mladi kmetje za prihodnost.«

Makedonski minister Ljupcho Nikolovski pa je medtem izrazil upanje na nadaljnjo krepitev sodelovanja med Slovenijo in Makedonijo ter se zahvalil za vabilo na sejem ter vso podporo, ki je je bil deležen.

Kmetijsko-živilski sejem zdaj k obisku vabi vse do prihodnjega četrtka in aktualno sejemsko dogajanje lahko seveda redno spremljate tudi v oddaji Sejemski vrtiljak na TV IDEA. 

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tresni me (nepreverjen)

...in pameti!

Gost 5 (nepreverjen)

Židan, eden od gorbarjev slovenskega kmetijstva. Samo velik gobec, prazne obljube, populizem, učinka pa nobenega, razen za Panvito.

proizvodnja (nepreverjen)

Predsednik DZ glavni govorec na KZS ali je to prav? Kajti na vesti ima prašičerejo, ki je na psu, teran in kranjsko klobaso, gozdni konglomerat, sicer se je trudil a so ga sosedje "nadmudrili" je pa domačin. V kmetijstvu ne delujejo floskule potrebna bi bila dejanja, ki jih pa ni, kajti vsak dan propadeta dve kmetiji.
Zaključil bi z besedami našega velikega povojnega revolucionarja, ki je dejal toliko idej sem še imel a je krava že poginila. Starejši bralci teh vrstic se bodo spomnili koga mislim!

? (nepreverjen)

Pa ta nima nobene etike, morale!
Potem ga pa še ni sram tam nekaj nakladati!
Naj bi raje poskrbel, da bi bila zemlja od sklada pravično razdeljena, kot je to trend tudi v tujini, ne pa, da imajo trije štirje nekaj tisoč hektarjev državne zemlje.
Čisti politikant!!!

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Vsi so zanič, dober je samo vaš bogec Janezek??? Malo se vprašaj kdo je Ustavo sprejel in vse te zakone, ki so omogočili vse to, kar danes imamo!!! Kaj niso to bili desničarji - DEMOS - v katerem je bil večni Janezek minister??? Kaj sta napravila Lukačičeva in Jarc kot ministra v Janševi vladi??? Desničarji pa kričite, da je za vse slabo v kmetijstvo kriv Židan, pa to sploh ni res . Vse slabo se je začelo leta 1990!!! Če ne veš, poglej na Google, kakšna je bila samooskrba Slovenije v času Jugoslavije in kakšna je danes!!! Za vse to pa sigurno ni kriv Židan, temveč nekdo drug oziroma več njih!!! In ti so res bili mlečnozobi politikanti, ki jim je šlo samo za njihovo slavo in njihov žep, za ostalo jim je dol viselo. Vi pa podpirate in volite te nekdanje mlečnozobe politike, ki so danes že redkozobi.

In reply to by ? (nepreverjen)

Kamelija (nepreverjen)

Pa tij bumbar debeli enkrat si že poglej časovnico , koliko časa so bile katere opcije na oblasti , poln kurac te man z to tvojo mantro o nekih desnih vladah , idiot nakladaš brez veze in še to vzameš nekaj ven popolnoma iz konteksta , idi pa tan negi rokave peglaj , samo ne nakladaj več.

? (nepreverjen)

Kamelija,
Tip je težki psihopat, tako, da se nima smisla ozirati na njegove komentarje.

In reply to by Kamelija (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Takšni bedaki, kot si ti, pač ne poznate zgodovine, za uradne podatke ste pa tak slepi!!! Med sabo nimate niti enega komentatorja, ki bi s številkami ali drugimi podatki lahko dokazal vaš prav. Samo žaliti, lagati, nakladati, obračati zgodovino znate in to je ves vaš domet!!! Zato vas pa ostali Slovenci ne prenašamo in ne morete več voditi nobene vlade. Vas pa zaradi tega tako glava boli, da niti aspirini ne primejo več.

In reply to by ? (nepreverjen)

Pravegoričanec123 (nepreverjen)

Ja ka je pa židan napravo lisej je vkradno drüjgo pa tak nika.

Krumpasti vanč (nepreverjen)

Jaz zidana ne poznam,,,sem pa prebral,,,da ga prav dobro poznajo SVINJE

In reply to by Pravegoričanec123 (nepreverjen)

Kamelija (nepreverjen)

Bumbar debeli , nisi dal nobenega odgovora , ker seveda , matematika je empirična znanost in številke so neizprosne , daj izbrskaj podatke o katerih sem te spraševal , sicer pa za tebe velja pregovor : " ko mlad poludi , tome život u sreči i veselju prolazi ."

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Bumbar desni nepismen, nisem zaman napisal, da ne poznaš zgodovine! V Google vpiši vlade v Sloveniji in poglej podatke!!! Samo 9 let vas desničarjev ni bilo v vladah, v vseh ostalih vladah ste sodelovali!!! Veliko let ste v vladi bili sami desničarji. Ste pa vi strašni domoljubi, da še zgodovine svoje države ne poznate!!! Vaš bogec, nenadomestljivi in nezmotljivi ter večno nedolžni Janša je v parlamentu že od leta 1991. Dvakrat kot predsednik vlade, večkrat kot minister, ostalo kot poslanec. Samooklicani VODJA OPOZICIJE, ki po mnenju predsednika Ustavnega sodišča, ki je nosil vašo rumeno kravato, ne sme biti v zaporu, ker bi s tem bila demokracija v Sloveniji ogrožena. Zgodovina, zgodovina - ta vas vseskozi jebe. Še zdaj ne veste kdo je zmagal v drugi svetovni vojni, pa toliko samooklicanih strokovnjakov za zgodovino imate - od Leljaka do Dežmana ter Možine. Bog vam pomagaj, sami si ne morete!

In reply to by Kamelija (nepreverjen)

Kamelija (nepreverjen)

Res si bumbar debeli , kajti sodelovati v vladi in voditi vlado je za tebe enako .

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Sami ste si krivi, da vas Slovenci ne prenašajo! Kaj, če bi v Argentini ali v Avstraliji probali?

In reply to by Kamelija (nepreverjen)

Krumpasti vanč (nepreverjen)

jaz židana ne poznam pojma nimam kaj je to za eden facko,,,ali kot mi je povedal sosed Debeli fuknjenec pa baje zidana zelo poznajo SVINJE

Kamelija (nepreverjen)

Debeli bumbar , tvoji LEVAKI so bili na oblasti 19 let ,DESNI pa 9 let , vse kar izrečeš je laž , vidim ka te matematika tudi jebe , naj bo za rokave peglati si bil dober.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Desni so v teh letih toliko zajebali kot levi v sto letih ne morejo!!! Zakon o denacionalizaciji, Jazbinškov zakon - prodaja 85 % družbenih stanovanj za drobiž, prodaja najboljših podjetij za drobiž, bančna luknja, tajkuni, prodaja Mercatorja pod mizo ( v Janševi pisarni ) Bavčarju in Šrotu, ZUJF, ZPIZ - 2, ... Naj še naštevam??? Uboga ofca Janševa.

In reply to by Kamelija (nepreverjen)

Znebimo se polžev (nepreverjen)

Ne piše se ofca , ampak ovca ,to je dokaz IQ levih , kot si ti , pol pismen človeček , ki je celo življenje peglo rokave v tekstilni tovarni, idiot totalni nepismeni.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Za Janševe vernike se piše ofca. Za živali, ki dajejo volno, se piše ovca.

In reply to by Znebimo se polžev (nepreverjen)

sivacelica

ovca ali ofca, vidi se, da je smotani sobočanec

In reply to by Znebimo se polžev (nepreverjen)

rr (nepreverjen)

kopirano iz drugega foruma: Dejan Židan je v politiko vstopil maja leta 2010, na povabila Boruta Pahorja, tedanjega predsednika vlade, da prevzame kmetijsko ministrstvo, neuradno pa preko znanega pomurskega tajkuna Stanka Polaniča, kjer je bil Židan, po poklicu veterinar in nekdanji urednik revije Reja prašičev, od leta 2007 zaposlen kot predsednik uprave Panvite, in Milana Kučana (vir). Čeprav je Židan v državno politiko zakorakal kot tehnokrat, vsaj navidezno, se je v zadnjem času ideološko izjemno radikaliziral, tudi na družbenih omrežjih, in se tako povsem približal stališčem Mladega foruma Socialnih demokratov, hkrati pa (p)ostal popolnoma vodljiv za staro gardo stranke SD in strankarskega zakulisja. Židan je močno povezan tudi z mariborskim časopisom Večer ter finančno ne preveč dobro stoječim "medijskim imperijem" Uroša Hakla, nekdanjega visokega uslužbenca ljubljanske agencije Pristop in sorodnika družine Polanič, ki je uredniško politiko Večera usmeril skrajno levo, za odgovorno urednico Pomurskega vestnika pa je takoj zaposlil Židanovo svakinjo Natašo Gider. Židan tudi rad in pogosto na twitterju reklamira ter razširja Večerove članke, predvsem seveda tiste, ki povzdigujejo njega ali SD, oziroma napadajo Janeza Janšo ali SDS.

roza cvet7 (nepreverjen)

Naj ga koklja brcne!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice