Davek na nepremičnine je bil, kljub obstrukciji opozicije, novembra sprejet in začne veljati že jutri. Državi ter občinam bo prispeval skupaj okoli 400 milijonov evrov letno.

Kljub pomislekom opozicije, ki je, ob sprejemanju zakona, opozarjala predvsem na osnovo za obdavčitev, ki naj bi bila po njihovem vprašljiva, tudi nepravična, je bil davek sprejet. SDS je postopek, s številnimi dopolnili, želel upočasniti, a vendar noben od njihovih predlogov ni bil sprejet. S sprejetjem zakona prav tako ni soglašal predsednik SLS, Franc Bogovič, ki se predvsem ne strinja, da se z davkom na nepremičnine občinam jemlje avtonomijo.

Po mnenju vlade, pa bodo z uveljavitvijo zakona končana dolgoletna prizadevanja za sistemsko ureditev tega področja in odpravljene neenakopravne obravnave istovrstnih nepremičnin:

»Tako bodo vsi subjekti postavljeni v enakopraven položaj

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pajo

Vse dobro v novem letu!
Obljuba v starem letu je bila, da ne bo več nobenega novega davka. Vrednost nepremičnin so celo znižali za nekaj %. Sedaj, z novim letom so jo spet dvignili. Tako je vsaj v mojem primeru vrednost nepremičnine od tistega vrednotenja pred leti do danes narasla za cca. 10%.

Res "lepo" novoletno darilo! Napolnjeno s samo hinavščino.

play.power (nepreverjen)

Bravo politiki, bravo! Zadušili te gospodarstvo. Odlično služite elitan.

Starejše novice