Tokrat grem volit, pravijo mladi Pomurci.

Na mladih svet stoji, pravijo. Odgovornosti in pomena aktivnega državljanstva se dobro zavedajo tudi mnogi pomurski dijaki, ki so svoje razloge za udeležbo na prihajajočih volitvah v Evropski parlament nedavno predstavili tudi v zanimivem video kolažu. Prisluhnite njihovim argumentom:

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Na evropskih volitvah, ki bodo potekale med 23. in 26. majem, bo volilno pravico imelo okrog 360 milijonov državljanov. Z udeležbo na volitvah soodločate, v kateri smeri bo delovala evropska politika v naslednjih petih letih. V namen sprotnega obveščanja o evropskih volitvah je bila vzpostavljena spletna platforma Tokrat grem volit.

Z vpisom na spletno stran tokratgremvolit.eu boste obveščeni o pomembnih informacijah, povezanih z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovete tudi sorodnike in znance. Vsi tisti, ki se želijo aktivneje vključiti v projekt, lahko takšno možnost izberejo ob vpisu na stran.

Mladi so podali zelo zanimive razloge, ki jih bodo vodili k udeležbi na evropskih volitvah. Za vas smo izbrali nekaj najzanimivejših. Vabimo vas, da v anketi izberete tisti razlog, ki se vam osebno zdi najbolj blizu.

Zakaj bi se pa bi podali na volitve?

Za okolje
0% (0 glasov)
Za boljšo prihodnost
0% (0 glasov)
Za enakopravnost
0% (0 glasov)
Za več mladih v politiki
100% (1 glas)
Za socialno pravičnost
0% (0 glasov)
Skupno glasov: 1

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice