Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan pravi, da je zaščitne opreme dovolj vsaj za teden dni.

Najbolj primanjkuje le najbolj zahtevnih mask standarda FFP2 in FFP3, ki so namenjene predvsem medicinskemu osebju.

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je za STA pojasnil, da je z zgoraj omenjenimi maskami treba zelo varčevati, zato jih ne bodo dajali nikomur drugemu kot zdravstvu. 

Velika večina doslej razdeljene opreme je po njegovih besedah šla v zdravstvene ustanove, pri čemer delilnik pripravlja ministrstvo za zdravje, oni pa opremo zgolj dostavijo na različne naslove. 

Med prejemniki so poleg bolnišnic tudi druge zdravstvene ustanove, domovi starejših občanov, lekarne ter delujoče zobozdravstvene ustanove, preostali manjši delež pa gre za ostale ustanove, ki sodijo pod posamezna ministrstva ali delujejo na ravni občine, torej tudi pogrebni zavodi, zapori, taksisti, službe za varovanje in podobno.

Podjetja, kjer poteka proizvodnja in ostali sodijo šele v tretjo kategorijo. Po besedah prvega moža civilne zaščite tam, kjer res ni nekaj specifičnega, ne potrebujejo omenjene opreme, seveda pa morajo upoštevati osnovne higienske in druge ukrepe.

Celotna delitev zaščitne opreme na nižji ravni poteka preko občinskih štabov civilne zaščite.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

ALI KDO ŠIVA MASKE V M. S.....

guru 765 (nepreverjen)

prek kitasjke wish si lejko naročiš

Ne laži (nepreverjen)

Guru da prijdejo maske s Kitajske de že Covid zgodovina.

In reply to by guru 765 (nepreverjen)

Meščan (nepreverjen)

En keden😀😀😀😀😀 jebeni 7 dni😀😀😀 pa pravijo ka je zadosta.😀😀😀😀😀 Če bi bilou opreme za 7 kednof nej pa za jebeni 7 dni bi leko gučali pa se valili ka je zadosta nej pa za jebeni 7 dni.

Starejše novice