Poročali smo, da direktor in strokovni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota zaradi prezasedenosti nista izkoristila celotnega letnega dopusta v letu 2015. Sta si pa zato neizkoriščen dopust izplačala, in se zato znašla tudi pod drobnogledom policije. 

Izplačilo prejelo 19 zaposlenih

Direktor Bojan Korošec si je po pojasnilih bolnišnice dal izplačati 826, strokovni direktor Daniel Grabar pa 2696 evrov, ob tem pa so istega leta neizkoriščeni dopust izplačali še 17 drugim zaposlenim. Kot so pojasnili, so to storili skladno z veljavno zakonodajo in obstoječo sodno prakso in skupaj izplačali 13.564 evrov.

S spornim izplačilom pa se ukvarja tudi policija, Suzana Rauš, tiskovna predstavnica soboških policistov nam je namreč potrdila, da so prijeli prijavo glede domnevno nezakonitega obračuna in izplačila dopusta.

Gre za običajno prakso

Za komentar glede spornih izplačil smo se obrnili tudi na predsednika bolnišničnega Sindikata, Borivoja Vrbanca, ki pravi, da se mu to ne zdi nič nenavadnega, saj je to običajna praksa, tudi v tujini. Ga pa čudi, da dopusta nista mogla izkoristiti, saj imata oba namestnike, tako, da ne vidi razloga, zakaj ga ne bi mogla.

Kazenske ovadbe za goljufijo in uničenje listin

Sicer pa to ni edina edina obremenjujoča stvar vodilnih v soboški bolnišnici pred današnjim odločanjem o novem direktorju. Rauševa nam je namreč pojasnila, so kriminalisti že konec januarja podali kazenske ovadbe za štiri kazniva dejanja in sicer za eno kaznivo dejanje goljufije na škodo evropske unije ter tri kazniva dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Zaradi nepravilnosti pri energetski sanaciji bolnišnice, je ta morala zaradi napak pri javnem naročanju vrniti dobra dva milijona evrov evropskega denarja, piše STA.

Danes odločanje o novem direktorju

Sicer pa bo danes svet zavoda murskosoboške bolnišnice med tremi kandidati izbral novega direktorja, ki bo na čelu bolnišnice naslednja štiri leta. 

Bojan Korošec, Marjan Žekš, Miran Forjanič

Poleg Korošca za direktorja murskosoboške bolnišnice kandidirata še Marjan Žekš, ki prav tako prihaja iz te hiše, ter zunanji kandidat Miran Forjanič.

Ne glede na številne očitke, da so se anonimke o nepravilnostih pri izplačevanju neizkoriščenega dopusta pojavila ravno v času volitev novega direktorja, to ne spremeni dejstva, da se je očitno delalo v nasprotju z zkonom. 

Za dodatna pojasnila smo se obrnili tudi na Inšpektorat za delo, vendar njihove odgovore še pričakujemo.  

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
portil

Kdor koli je že poslal anonimko, je to storil časovno zelo precizno. Bomo videli kako bo danes odločal svet zavoda o novem direktorju. Bodo imeli "muda" in starega potrdili kljub vloženim kazenskim ovadbam?

Evropska bolni… (nepreverjen)

Boste danes videli, kaj pomeni "delati" na kadrih desetletja. Boste videli, da bodo vsi glasovali za mene. Kakša policija, zakoni, predpisi, denar. Ka Vrbanac tu motovili, saj sam pove, da je vse to praksa, tudi v "tujini"! Našoj sveti trojici nihče nič ne more.

portil

To so junaki, kateri danes odločajo o usodi Grabarja. Bomo videli, če vlada podpira lopovščine!

Marko Virag predsednik sveta SB Murska Sobotačetrtek, 01.10.2015
avtor: Majda Horvat

Splošna bolnišnica Murska Sobota ima pet novih članov v devetčlanskem svetu zavoda. Ta se je včeraj sestal na ustanovni seji, izvolili pa so tudi novega predsednika. To je Marko Virag iz Beltinec, ki je zaposlen v Pomurskih lekarnah, drugi novi člani pa so Darja Vižintin Zupančič, Peter Dolinar, Elda Gregorič Rogelj in Maja Klemenčič. S tem je mandat prenehal Alojzu Beheku, dosedanjemu predsedniku, Jožetu Klemenčiču, Darji Jošt Ficko, Jani Skube in Tatjani Čeh. Ostali štirje člani sveta pa so dva iz vrst zaposlenih, eden iz ZZZS kot predstavnik uporabnikov storitev ter eden predstavnik občine, kjer ima javni zavod svoj sedež.

portil

Popravek: "odločajo o usodi Korošca"

čarni vrag (nepreverjen)

Za komentar glede spornih izplačil smo se obrnili tudi na predsednika bolnišničnega Sindikata, Borivoja Vrbanca, ki pravi, da se mu to ne zdi nič nenavadnega, saj je to običajna praksa, tudi v tujini.

Če dobro razumem izjavo dr. Vrbanca za naše doktorje ne veljajo zakoni R Slovenije, ampak običajna praksa. Neverjetno. Čeprav zakon izrecno prepoveduje izplačila se zakon brez problema krši. Saj tako delajo v tujini, menda celo v Culukafriji. Slovenija moja banana država.

(nepreverjen)

Politika se preveč vmešavle v posle ge se ji ne bi trebalo.

MarijaŠ (nepreverjen)

Lidje, pa ne vidite, da so to vse res anonimke? Vej pa vsaki kandidat je moral dati potrdilo o nekaznovanju. Spakivati bi trbelo tiste, ki škodijo delovanju bolnice. Zakoj se pa ne podpisejo ko prijavijo policiji ali medijon?? Korosec bi zdaj po tej letaj goljufal? Oba sta cele dneve v bolnici, posebej Grabar, ka njima ide za to bolnico.

liverpool17 (nepreverjen)

tej pustite primere spravte se na Mačka pa Lipičko ka drugo nika ne delata ka vršita mobing na delovnih mestih nad delavcami 20delavcov v čistilni more spucati cc65000 kvadratov pa še plitva vodja čistilne ka nevej ka je včeraj gela pa njeni ritolizniki na tej se spravte to ka se gučij na ulicah pa v lokalaj pa drugo nika ne plodijo kak kurvarijo tej trbej na cesto postaviti

Salatar (nepreverjen)

Sramota! Bolnica vam kruh davle. Ce vam ne paše delo pa ga pustite. Jaz sem tudi dal prosnjo, pa nej bil sprejeti, 300 nas je bilo prijavlenih v pralnici. Ce keri ne bi delal, naj samo povej jaz bom..

PBZ (nepreverjen)

Čestitke, direktor! Pa naprej tak!

Starejše novice