Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 sta sodelovala vodja Oddelka Intenzivne terapije Infekcijske klinike UKC Ljubljana Matjaž Jereb in vladni govorec, Jelko Kacin.

Kot je na novinarski konferenci dejal Kacin, epidemiološka slika še ne vzbuja optimizma, samo v gorenjski in osrednjeslovenski regiji je zaznati manjše število okuženih. Zelo resne razmere so še vedno v vzhodnih regijah.

Včeraj je bilo ob opravljenih 1875 testih pozitivnih 425 oziroma 22,7 odstotka. V soboto pa je bilo ob opravljenih 3644 testih pozitivnih 1106. oziroma 30,4 odstotka. Skupaj je bilo čez vikend ob opravljenih 5519 testih pozitivnih 1531. Delež pozitivnih testov je znašal 27,4 odstotkov.

Na ravni države 14-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev trenutno znaša 963.

VIR: Vlada Republike Slovenije

Na novo okuženih 38 stanovalcev in 20 zaposlenih

Včeraj je bolnišnično oskrbo potrebovalo 1298 covid pacientov. Intenzivno nego je potrebovalo 205 pacientov oziroma 10 več kot v soboto. Iz bolnišnic je bilo včeraj skupaj odpuščenih 36 pacientov, skupaj čez vikend pa 95. Več odpustov, tako kot vsak teden, je pričakovati danes.

V domovih starejših občanov je na novo ozdravljenih 98 stanovalcev in 63 zaposlenih. Na novo okuženih pa 38 stanovalcev, aktivno okuženih je tako 2.733 in 20 zaposlenih, kar pomeni, da je aktivno okuženih 1.172.

V petih posebnih socialnovarstvenih zavodih je trenutno 199 okuženih uporabnikov in 121 zaposlenih.

Oskrba v bolnišnicah ni ista kot pred epidemijo

Vodja Oddelka Intenzivne terapije Infekcijske klinike UKC Ljubljana Matjaž Jereb pravi, da ima UKC Ljubljana trenutno 338 hospitaliziranih covid pacientov, od tega jih 66 potrebuje intenzivno nego.

"Kdor misli, da lahko v sedanjih razmerah ob številu aktivno okuženih s covid-19 nudimo vsem covid in ne covid bolnikom enako oskrbo, kot smo jo lahko ponudili bolnikom pred epidemijo, živi v nekem drugem svetu oziroma daleč od realnosti," je jasen Jereb.

Stanje v državi se ne umirja

Pandemija covid-19 nas je postavila pred dejstvo, da število razpoložljivih postelj v bolnišnicah komaj sledi potrebam okuženih bolnikov. Vsaj tako velik, če ne še večji, je problem pomanjkanja usposobljenega zdravstvenega kadra, ki žal tudi zboleva, dodaja Jereb.

Po njegovih besedah se stanje v državi ne umirja, število okuženih ne pada po pričakovanjih. Pritisk na bolnišnice in intenzivne oddelke ne popušča. “V zadnjem tednu se gibljemo po robu zmogljivosti našega zdravstvenega sistema. Osebje je psihofizično izčrpano," poudarja Jereb.

Proti širokemu odpiranju

Jerebov pogled na rahljanje ukrepov, je glede na to, s kakšnimi bolniki ima opravka malo ekstremen. Je proti širokemu odpiranju in rahljanju ukrepov. Pravi, da se lahko razmisli, kateri ukrepi niso najbolj smiselni in življenjski in s katerimi niso doprinesli k obvladovanju epidemije. Čeprav je po njegovem mnenju velika večina ukrepov potrebnih in je potrebno vztrajati, dokler se krivulja ne bo obrnila navzdol. 

Jereb dodaja, da težko oceni, kateri ukrepi niso učinkovali.

“Morda lahko razpravljamo o prepovedi prehajanja občinskih meja, razmišlja se v smeri, da bi ta ukrep modra ukinili.”

Kacin je še dodal, da naj bi odločitev o ukrepih bila sprejeta do četrtka. 

S spleta

Komentarji (52)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

A bo kdo od novinarjev končno postavil na odgovornost vlado in njeno strokovno skupino za Covid v sestavi Beovič, Krek, Rozman, Logar , Lejko Zupanc in Bregant ?! Saj ne moremo verjeti, da kljub že šesttedenskem popolnem lockdownu, policijski uri, neverjetni represiji in popolnem izpraznjenju slovenskih ulic in mest, epidemija še vedno raste, ljudje pa še naprej umirajo. Dragi novinarji RTV, tudi vi ste soodgovorni za te številke, saj si vlade ne upate vprašati logičnih vprašanj in s člani strokovne skupine za Covid delate v rokavicah. Vse nas bodo uničili, oni pa še kar naprej mlatijo eno in isto. Že zadnjemu slepcu je jasno, da Beovičeva in Rozman ne obvladata položaja in nimata rešitev, Janša pa epidemijo le zlorablja za svoje pritlehne cilje in za bogatenje svojih pajdašev.
Vsi skupaj se odnesite na smetišče zgodovine. Skupaj z janšisti in temi kvazi "strokovnjaki za Covid" spokajte na smetišče zgodovine vsi, ki podpirate SDS, NSI, SMC ali DESUS. Marš, naj vas naše oči več ne vidijo.

Nevtralno (nepreverjen)

OK
Virus se še vedno širi. Ampak zakaj. Kje delamo napako ... Kakšni so naši ukrepi proti drugim državam ... Ali so napačni, ali pa se ljudje ne držijo ukrepov, samo ti dve sta opciji

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

rtzrtz (nepreverjen)

Pa jebeš tij tej ukrepe tej ukrepi so telko ka te nerverajo nej pa ka pomagajo prauti coroni.

Še vedno odimo delat v tovarne. Lidgej še vedno na skrivaj odijo pijt v oštarije. Še vedno se vozijo en k drujgome pa majo doma fešte za rodbino. Še vedno so nabito pune lidle,hofere,špare. Ukrepi so samo zatau ka nan pritisk zdigavlejo nika drujgo.

In reply to by Nevtralno (nepreverjen)

KmKm (nepreverjen)

sem prepričan, da so krivi protesti, ki so usmerjeni proti JJ in so upravičeni, če teh ne bi bilo sem prepričan, da bi bili že zdavnaj odprti tako pa ta vlada zapira prehode med občinami samo zato, ker se bojijo še večjega števila protestnikov.

In reply to by Nevtralno (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Razliko med nami in drugimi državami so lepi razložili pravi epidemiologi, tisti, ki jih je Janša zamenjal že v marcu 2020. Razlika je v tem, da so pri nas ljudje, ki so imeli tvegani stik in tisti, ki imajo blage simptome, FINANČNO KAZNOVANI, če ostanejo doma. V Nemčiji, Avstriji, Franciji, Italiji, nizozemskem, v skandinavskih državah, je delavec ki imel tvegan stik ali ima celo blage simptome, finančno stimuliran, da ostane doma, pri nas pa je finančno kaznovan. V tujini dobi vsak, ki je imel tvegan stik 100 odstotno plačo, njegov delodajalec pa takojšnjo finančno odškodnino in dodatno stimulacijo. Pri nas pa vsak, ki je imel tvegan stik ali če se je okužil, takoj pade na 80 odstotkov plače ter v nemilost delodajalca. Delodajalec bo prve odpuščal tiste, ki odidejo na bolniško. V tujini večino sredstev gre v stimulacije ljudem, naj takoj postanejo na bolniški. Pri nas jeljudi strah ostati na bolniški, saj prvič dobijo le 80 odstotkov plače, drugič pa tvegajo da bodo v prihodnje odpuščeni.
Zato pri nas tisti s tveganimi stiki in z blagimi simptomi hodijo v službo, na zahodu pa ostanejo doma. To je vsa razlika. Kriva pa je vlada, ki ne omogoči delavcem 100 odstotne plače v primeru okužbe ali stika in hkrati ne nagradi delodajalcev, ki omogočijo ostajanje delavcev na bolniški.

In reply to by Nevtralno (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

lp Karl Marx

Delavec, ki ima tvegan stik (npr. zaradi lastne neodgovornosti) in mora zaradi tega ostati (popolnoma zdrav) doma je v bistvu FINANČNO NAGRAJEN. Ostaneš 10 dni doma v "karanteni", nič ne delaš, ter prejmeš 80% povprečne plače za pretekli mesec.(za 10 dni bolniške, da se razumemo). Odpuščanje zaposlenega zaradi bolniške je taka bolj LOVSKA-RIBIŠKA

Povprečna neto plača v R Sloveniji 7/2020 1.176 eur
max. 10 delovnih dni karantene za 80% bolniške pomeni cca 110 eur nižja plača (za nič dela)
Delavec ki dela cel mesec prejme plačo 1.176 eur neto
Delavec, ki je max. 10 delovnih dni v karateni prejme plačo za cel mesec 1.066 eur neto.

KDO je KAZNOVAN si iz izračuna lahko ustvari VSAK SAM.

Lepo sončno popoldne
Maska, higiena rok, distanca....... na koncu pa cepivo. Bo šlo Marx, Karl Marx?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

[email protected] (nepreverjen)

me prav zanima kje boš ti v pomurju našel delavca z 1200 evri plače,zadovoljni smo če dobimo minimalno o čem več pa lahko samo sanjamo

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp stanko.vrsi....

Izračun je samo odgovor komentatorju Marxu glede "finančne kazni".
Ker je neto plača v Pomurju nižja je ta t.i. "finančna kazen", še toliko nižja. Pri minimalni plači je razlika toliko manjša oz. cca. 55 eur.

Lep popoldan

P.s.
Delavske plače v Pomurju, ki so višje ko poprečne v Slovenijo kdaj drugič (npr. Lek Lendava, Krka Ljutomer)

In reply to by [email protected] (nepreverjen)

lucciana (nepreverjen)

oktobra san bila na bolniški, nej korona, pa nej karantena, 7 dni, ovo se delala, razen nedel, pa san dobila neto izplačilo 703 eur...

In reply to by 1919 (nepreverjen)

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

dragi moj karl marks
tvoja majkača je tudi imela tvegani stik
prvo leto okupacije
so jo natepavali četniki
potem dve leti ustaše
na koncu pa eno leto komunajzerji
Sedaj pa maš hudiča dragi moj karlek
ko ne vemo kdo te je skup spacoval

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

če ima pa karlova mati takšne karakteristike
bi pa morala biti vsako leto za en mesec brezplačno v zdraviliščih

In reply to by Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

obii (nepreverjen)

Okrepi se ne upostevajo, lejko ti poven specificni primer, ka zaposleni v Obiji ne nosijo mask, mask niti ne nosijo zaposleni v Jyske pa se lejko nastevan. Najbokse bi bilo ka pristojni organi zberejo x-nakljucnih firm in poglednejo po kameraj ZA NAZAJ pa preverijo ce so se ukrepi upostevali na delovnih mestaj in ce so se nej naj delovodja in vsi odgovorni idejo direktno v zapor. brez pardona, ker gli zaradi taksnih bebcov nas ostale not zaperajo in nan onemogocajo zivljenje.

In reply to by Nevtralno (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Maske pri širjenju virusa nimajo skoraj nobene vloge. Ključno je, da ljudje, ki so imeli tvegan stik ali celo kažejo blage simptome, ostanejo doma in ne hodijo v službo. Virus se širi le še na delovnih mestih. Če vlada želi, da okuženi in tisti s tveganim stikom ostanejo zares doma in ne pridejo v službo, mora takšno obnašanje finančno stimulirati. Tako delajo v Nemčiji in večini zahodnih držav. Pri nas pa je tvegani stik kriminaliziran in izostanek iz službe prinese finančno kazen v obliki le 80 ali celo 70 odstotkov plače. Tu je ključ do uspeha, maske so le maškarada. Če bodo okuženi ostali doma, potem zdravim ni treba nobenih mask. VEndar je vlada odgovorna, da takšno obnašanje finančno stimulira. Naša vlada se pa ukvarja samo še s preganjanjem tistih, k iso proti njej. "strokovna skupina za covid", kot sami sebi ljubkovalo pravijo Beovička, Rozman in Krek, pa je popolnima nestrokovna.

In reply to by obii (nepreverjen)

anti.parx (nepreverjen)

zanimivo, da tam kjer ni bolanih komunistov in imajo v glavi malo soli, ukrepi delujejo, kot npr avstrija, belgija, finska, itd. Za lastno nesposobnost je levicarjem vedno nekdo drug kriv. Odselite se v venezuelo, pa wc papir s sabo vzemite, da ne boste imeli usranih riti.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Tij se pa preseli v Noriško kraljestvo, pa svojega poglavico zemi s seuf!

In reply to by anti.parx (nepreverjen)

ytt (nepreverjen)

Seveda ka maske delujejo, ampak
prave in pravilno namescene. Point je ka kda gucis ne pluvles, ka maska zadrzijo bacile. Zakoj mislis ka maske nosijo med operacijami? Zaradi maskarade? Te te naj drugic doktor operera brez maske, njemi fajn povej ka ti ne podperas maskerade in mo vidli ka bao

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Kark Marx (nepreverjen)

Teba je razkikovagi med teorijo in prakso. Če okuženi in tisti, ki so bili z okuženimi v stiku, ostanejo doma, potsm so zhnaj samo zdravi, a ne. Zdta i pa meske ne rabijo. Sicdr pa,, maska ne prwpreči okuženemu, da ne bi iz ust v okolico širil virusov. Masja vendar ni skladišče, kjer bi se virjsi kopičili niti nima rezsfvoarja kjer bi se virusi shranjevali. Virusi letijo v okolico tudi če okuženi nosi masko. Edino kot pd katerim se širijo je malo ddugačen. Če je okuženi v zaprtem prostoru skupaj z ddugimi več kot 10 minut, je bseeno če masko nosi ali ne, Koncdngta ija izdihanih virusov je identična z masko ali brez. Maske so bolj kot ne, maškarada.

In reply to by ytt (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Nevtralno, pijtaj se, či je s temi testejranjami vse v redi, OK?????

In reply to by Nevtralno (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Še eno par zakonov morajo sprejeti pa Počivalški holding napraviti,..... pa te de konec epidemije!!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

dr.doktor (nepreverjen)

Nej samo prehajanje med občinami, velka večina ukrepov je nepotrebnih in nemajo nikšoga vpliva na širjenje okužb. Dejavnosti ge se je niti prej nej pokazalo ka bi ne ven kak drastično vplivale na širitev virusa so zaprejte, tiste ge je pa največ okužb pa delajo in funkcionejrajo brez težav. Ali tak pa je to, gda maš nesposobne politike, keri so nastavili nesposobne strokovanjake, keri ne delajo za dobrobit ljudi. Če bi jih skrbelo za naše zdravje bi nej dopuščali ka starejši in ostali v mrazi po več 10 minut čakajo pred lekarnami, poštami, bankami.... ka ne gučin o ton ka, če si betežen nemreš več k doktori.

Koronček (nepreverjen)

Ja, tej ukrep prepovedi prehajanja občinskih mej je strašno potrejben in učinkoviti. Narod se vozi iz občine v občino samo tak, ka širi virus pa zajebava policijo. Blentavce eni. Pa ka boš delo v drujgoj občine, če je vse zaprejto. Ideš, kda pač moreš. S potrdilon. Pa frizeraj pa kozmetični salon, ja tan je nebroj okužb. Kda san bil nazadnje pre frizerki je ova vo vidla kak vesolka. Maska pa ov vizir prejk. Kda pa so boute pune nej tan pa nega okužb. Pa v tovarnaj samo pri malice. Pa ka ne prepovejte malice? Ka če do ljudje malo lačne? Te pa se spitavlejo zakoj ukrepi ne učinkujejo. Ka so ukrepi takšni kak vij blentave.

keroencek (nepreverjen)

a bo tista banda iz Beltinec igrala bandjero roso na obcinski meji? kot spomladi. spet. ker lahko somplacani od strankarske rtv.

In reply to by Koronček (nepreverjen)

MarcusPorciusCato

Če bom vodil podjetje, pa ga odpeljem v maloro, me bodo menjali ali pač zadeva gre v stečaj, nek rezultat je tu, če državo vodiš, izgleda da lahko eksperimentiraš z ukrepi, zakoni, predpisi, eksperimentiraš z ljudmi, pa nobene odgovornosti. Mediji so totalno samo orodje za sporočanje in kanaliziranje informacij, tu in tam po ovinkih kaj zbodejo, ampak mislijo da delajo dobro državljanom s tem, da so kao "politično korektni" in kao v času krize preveč ne kritizirajo, ampak ta zadeva ni takšna. Vlada vodi nekaj in če je jasno ko beli dan, da so milo rečeno ustrelili mimo, bi moralo nekaj "slediti", tu pri nas pa ne sledi ničesar. Ta vlada ima tudi srečo da na strani opozicije ni "težko kategornikov", jaz nisem imel rad niti Golobiča niti prejšnje kao "leve" garniture, ampak ni tam nobenega ki bi znal postaviti stvari na mesto, Mesec? Fajon? Šarec? Vsi izgledajo kot da radi lapajo in lajejo, ampak ugriza ni, imajo še zdaleč preveč mlečne zobe. Škoda da je Kučan prestari, če nič drugega je bil pravi sparing partner. Danes se je recimo samo Dnevnik razpisal o tisti "vožnji po Ljubljani", katero bi lahko Policija, absolutno ignorirala in ustavljala samo v primeru kršitev prometnih predpisov https://www.dnevnik.si/1042944415/slovenija/protestniki-napovedali-kaze…

lopost (nepreverjen)

ne breme strankarskih casopisov, ki navijajo s populisticnimi floskulami. Ko je bil komedijant ki isce pusko v koruzi na vladi je vse kar ni bilo mnenje vladajoce elite, ze bilo sovrazni govor, sedaj ne duha ne sluha o sovraznem govoru. Nasim je vse odovljeno, vasim niti svoboda govora. To vodi v nasilje.

In reply to by MarcusPorciusCato

šverceraš (nepreverjen)

Komedijant več puške nigdar nede najšo ka jo je že Janša najšo..... pa oudo na jug.

In reply to by lopost (nepreverjen)

AjojAhoj (nepreverjen)

ja pm totalen lockdown za 3 tedne pa ce te se drzali mate bozic ce nej pa do julija 2023

koki (nepreverjen)

Poglejte in bo bolj razumljivo
https://vimeo.com/484776241

aaart (nepreverjen)

pa saj ni noben zaprt v obcini. Ce imam pot potem grem kamor hocem, prometa na cesti pa toliko, kot da ne bi bilo nobenih prepovedi.

lok. (nepreverjen)

Desusu, stranka za upokojnece z velikimi pokojninami.

anti.rtv (nepreverjen)

sploh ni pomembno ali so ukrepi slabi ali samo levicarji siriji virus s svojo zlobo, edino kar velja, samo da ne vidimo burek koalicije s svojimi apetiti po oblasti pri koritu.

žalost... (nepreverjen)

Gda vidin ka se ovi janšovi plačni internet bojevnik v bran ten ukrepon začnejo glasiti z nekšo venezuelo, rtv-jon, levičari pa podobnimi bedarijami, te takoj znan ka pri celi zadevi nekaj srdi. Verjetno ste že sami opazili tej vzorec. Gda se argumentejrano kritizejra oblast se takoj prikaže 5-6 (verjetno je to itak ena in ista oseba) komentatorov, keri s plitvimi komentari na pune bombe branijo in zagovarjajo oblast. Prav patetični ste jančeki že s temi venezuelami pa podonin sranjon. S takšnimi van uspe samo še na nova24. Drugje se itak narod iz vas smije kak ste plitvi.

1919 (nepreverjen)

lp žalost...

Tebi očitno Venezuela predstavlja nek vzor. Naštej nekaj teh t.i. argumentiranih kritik. Nabijaš samo nekaj v 3 PM. Lepo po vrst:
1. argument
2. argument
3. argument itd.....

lep popoldan-sončni

In reply to by žalost... (nepreverjen)

žalost... (nepreverjen)

No, o ton san glih gučo.

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp žalost...

Zabiti levosučni opranoglavec...mesečar, brez argumentov.
Vklopi motore med ušesi (mogoče helij v glavi, da ti sploh stoji pokonci?????)

1. argument
2. argument
3. argument.....itd

Lp

P.s.
Ko našteješ 1,2,3 se javi

In reply to by žalost... (nepreverjen)

žalost.... (nepreverjen)

Dobro je, nej trbej več. Že si prvič pokazo ge je tvoj mentalni domet. S temi levosučnimi forami samo že bole potrjuješ svoj primitivni janšizem. Ge san bole sredinski, ti si pa niti desničar nej. Si pač navaden janšist. Med desničari in zarukanimi primitivnimi janšisti je pa velka razlika.

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp žalost....

Daj še enkrat. Sploh se ne pogovarjamo o Janši, ampak o argumentiranih kritikah.
Nisi sposoben našteti vsaj treh.....pa žališ.
Zanimivo, kar naenkrat sredinec...nevtralen....nič kriv....simpatičen za leve.....desne......brezjajčar.
Janšist...Fajonist....Židanist....Mesečar....Erjavist....Damjanist....Kučanist...fašist....komunist...opranoglavec....ligenj.

Ajde:
1. Argument
2. Argument
3. Argument.... itd

Lep večer

In reply to by žalost.... (nepreverjen)

žalost ... (nepreverjen)

Prvo si prešti moj prvi post in če boš ga razmo, še ednouk vse lopu premisli, preden se boš dale sramotil. Samo vrvlen ka ga nebo, ka je to že pretežko za enoga plitvoga janšista. Ges ti ne želen lep večer.... naj te rajši mačka škrabne pa naj te pečej te cejli večer.

In reply to by 1919 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp žalost....o

Zdaj mi je potegnilo. Ti si torej levi oz. srednji plačan internetni bojevnik, ki govori o argumentih, ki jih pa še vedno ni.
Ti malo pomagam:
1. Janša je čelav.....
2. Tonin ma malega....
3. Šarec ma leseno pamet....itd
VI kao sredinci ste kao neki pametnjakovići. E žalost, Ti si v življenju napredoval le do meja lastne pameti.

MAČKE?????

Lep večer

In reply to by žalost ... (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Trenutno je najvekši komunist JJ, ki je romal v Jajce in spisal ganljivo prošnjo, naj ga nazaj v partijo zemejo. Ker so ga pa nej ščeli, je ustanovo svojo partijo! Zaj pa mamo! amen.

In reply to by 1919 (nepreverjen)

fanjatajon (nepreverjen)

ogledalo najprej, te pa hitro tableto, nič čakat!?

In reply to by žalost... (nepreverjen)

žalost... (nepreverjen)

Pa o ton tudi...

In reply to by fanjatajon (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

žalost, ..... daj idnouk si na toj janšističnoj nova TV pogledni "Kdo vam laže"
Boukše humoristične oddaje trenutno nigdi nega! Bokibogme!

In reply to by žalost... (nepreverjen)

žalost ... (nepreverjen)

Ne ven, če je tou glih smejšno. Bole je za zđoukati. V bistvi san tou samo ednouk gledo celih 15 sekund, te mi je pa žao gratalo hrane v mojon želoudci ka bi jo zbruho. Ta nova24 je itak samo za totalne janšove zarukane imbecile.

In reply to by butalec (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

ej, ges bi pa ovoga klovna dal za uradnoga govorca vlade!!! bingo!!

In reply to by žalost ... (nepreverjen)

dcclmf (nepreverjen)

Ubijajo v bolnicah...z Fentalinom...dajejo ga ljudem,ki so tam zaradi gripe in pljučnih oboljenj.

prepppoved (nepreverjen)

Ta prepoved prehajanja med občinami je nej nič drugo kak kazanje mišic trenutne oblasti..... evo van, tak smo močni ka van leko prepovemo gibanje za brezveze. Tudi, če tej prepovedi nebi bilo bi ljudje itak nej nikan hodili ka je več ali menje vse zaprejto zaradi koga so se okoli vozili, pa tudi ljudje so že vačik totalno sprestrašeni zaradi konstatnoga pranja možganov prek manipulativnih medijov. Tisti ka pa morejo iti in majo za to razlog pa itak idejo. Mislin ka se nišče ne vozi brezveze zdaj okoli od občine do občine, glih tak kak se je prlej nej nišče vozo za brezveze. Ali kak san pravo, ukrepo je samo zato ka se kaže moč trenutne vladajoče garniture, oziroma SDS-a.

www (nepreverjen)

Naslednja 2 terdna sta ključna!!!!!

Presba (nepreverjen)

Ne bluuuuze debilčino jednu!!!!!

In reply to by www (nepreverjen)

Nera (nepreverjen)

Zanima je ali koronavirusa ni na tiskovni? G Kacin igre??????

lipov list (nepreverjen)

In brez sendvičev katere ni smel otrok pojesti na ulici ni bilo učinkovito.So pa bile učinkovite kazni,katere si je vlada napolnila žepe, OZIROMA DRŽAVNE BLAGAJNE.

Nera (nepreverjen)

Ali je kdo umrl od politikov od korone???????

Nera (nepreverjen)

Ta korona je pa brihtna točno ve koliko metrov mora da deluje tu ja tu ne tu ja tam ne pametno?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice