V uradu Župana Mestne občine Murska Sobota je bila danes podpisana pogodba s podjetjem WEBO iz Maribora o nabavi avtolestve za gasilske intervencije.

Mestna občina Murska Sobota nabavlja avtolestev v sklopu projekta »Rešujmo skupaj«, katerega cilj je krepiti čezmejno sodelovanje na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v obmejni regiji Slovenije in Madžarske.

Projekt je delno financiran s pomočjo sredstev EU, iz Operativnega programa SI-HU 2007-2013 v višini 85 odstotkov in 10 odstotkov nacionalnih sredstev. Preostalih 5 odstotkov bo zagotovila Mestna občina Murska Sobota.

Gre za največjo investicijo v sklopu projekta, nakup avtolestve v vrednosti 963.800 evrov, v celotni projektu vrednem 1,6 milijona evrov. V projektu sodeluje pet partnerjev s Slovenije in Madžarske, Mestna občina Murska Sobota pa je vodilni partner v projektu.

Na zadnji 5. Izredni seji mestnega sveta MOMS je 4. septembra mestne svet sprejel sklep, da župan lahko podpiše pogodbo z izbranim izvajalcem. Župan je rabil potrditev mestnega sveta zaradi omejitev vključenih v mestni proračun in podpisovanje pogodb čez 200.000 evrov.

Ob tej priložnosti je župan Štihec izpostavil, da gre za pomembno pridobitev za reševanje na višini, ki je do sedaj Gasilska zveza Murska Sobota ni imela.

Avtolestev bo višine 42 metrov s pregibnim zadnjim delom, primerna bo tudi za reševanje iz najvišjih objektov in gašenje. Pogodbo sta podpisala župan MOMS Anton Štihec in direktor podjetja WEBO iz Maribora Uroš Predikaka.

Podpisu pogodbe so prisostvovali poveljnik Civlne zaščite Mestne občine Murska Sobota Stanislav Wolf, predsednik Gasilske zveze Murska Sobota Štefan Barbarič in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota Milan Vertot.

»Nadomestila se bo 34 let stara lestev, ki je še vedno operativna, so pa stroški vzdrževanja le te z leti vedno višji.«, je pred podpisom pogodbe povedal Štefan Barbarič.

Lestev se financira iz preostankov iz drugih tekočih in tudi zaključenih projektov, projekt bo financiran v celoti.

Milan Vertot se je zahvalil županu in mestnemu svetu, s podpisom pogodbe in nakupom lestve se bo bistveno vplivalo na delo gasilcev in s tem zagotavljala tudi večjo varnost pri delu.

Avtolestev predstavlja najsodobnejšo pridobitev, ki je trenutno na voljo na tržišču, je ob podpisu pogodbe povedal direktor podjetja Webo Uroš Predikaka. Hkrati pa je Predikaka gasilcem želel čim manj intervencij in čim več sodelovanja na vajah in prireditvah.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
občan21 (nepreverjen)

KOOOONČNO!!! pa smo tudi občani, ki živimo v višjih nadstropjih dočakali, da bomo lahko mirneje spali :) S tistim muzejskim primerkom, je vprašanje če bi nas lahko rešili ob morebitnem požaru :P malo heca ob odlični novici :)

Starejše novice