Za razjasnitev zadev potrebno še mnenje izvedenca ekonomsko-finančne stroke.

Kot poroča Večer, se je včeraj po že treh preloženih narokih na okrožnem sodišču v Murski Soboti začela glavna obravnava v gospodarskem sporu Pomurke Mesne industrije (PMI) v stečaju z nekdanjo Pomurkino upravo in njenimi lastniki.

Zaslišani so bili nekdanja Pomurkina prva finančnica Gabrijela Drvarič, stečajna upraviteljica PMI Alenka Gril ter nekdanji predsednik Pomurkine uprave Martin Kovač, član uprave Marko Volk in njegov oče Vojteh Volk, nekdanji koordinator in solastnik skupine Mesna industrija Primorske (MIP), z katero je bila lastniško povezana in prepletena Pomurka.

Predmet odškodninske tožbe, ki jo je 9. aprila 2013 zoper Kovača in oba Volka vložila Grilova, je odškodninski zahtevek v višini 2,8 milijona evrov. Imenovani naj bi v letih 2005, 2006 in 2007 s svojimi spornimi odločitvami in kršenjem predpisov o finančnem poslovanju povzročili škodo, posledično insolventnost in 10. aprila 2009 uvedbo stečaja nad Pomurko, zaradi katerega je ostalo brez dela 236 Pomurkinih zaposlenih.

Okrožna sodnica Andreja Pintarič je po končanem zaslišanju sklenila, je za razjasnitev določenih zadev potrebno angažirati izvedenca ekonomsko-finančne stroke, zato je obravnavo do izdelave in podaje tega mnenja preložila za nedoločen čas.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Svetlobna hitrost (nepreverjen)

Ker je minilo zgolj in Samo 10let bodi previdni in delajte pocasi v procesu....

Starejše novice