Slika je simbolična.
Pred nedeljskimi zakonodajnimi referendumi bo od danes do četrtka potekalo predčasno glasovanje.

Volivci, ki se glasovanja v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, lahko svoj glas oddajo omenjene tri dni med 7. in 19. uro.

Predčasno glasovanje možno na 95 voliščih

Za predčasno glasovanje je tokrat odprtih 95 volišč, večinoma na sedežih upravnih enot. V Ljubljani pa bo možno predčasno glasovati na Gospodarskem razstavišču.

Za glasovanje na referendumih o zakonih o vladi, dolgotrajni oskrbi in Radioteleviziji Slovenija pa bo nato v nedeljo po državi odprtih 2999 volišč in še 88 tako imenovanih omnia volišč, kjer lahko glasujejo volilni upravičenci s stalnim prebivališčem v tujini in tisti, ki na dan glasovanja ne bodo v okraju svojega stalnega prebivališča.

Vlogo za glasovanje na voliščih omnia je treba oddati najpozneje do srede.

Volivci se bodo lahko odločili tudi samo za en referendum

Kot so v ponedeljek pojasnili v Državni volilni komisiji, se vsak volivec sam odloči, ali bo glasoval za vse tri referendume ali samo za enega oziroma dva.

V skladu s tem se bo podpisal v volilni imenik, bodisi trikrat, dvakrat ali enkrat in za vsak podpis prejel glasovnico.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pp2gst (nepreverjen)

Po novem je ministrstev več kot jih ima recimo Nemčija, kar pomeni večja javno upravo, več stroškov, več birokracije.... skratka napačna smer! Očitno ima veliko prijateljev, katerim mora urediti službe. Ker je vedno več tistih, ki imajo od tega koristi (javna uprava), sistem vse bolj propagira sam sebe in vse težje bo to spremeniti in na račun tega je perspektiva žalostna.
3x PROTI.

kuntakinte (nepreverjen)

... 3x PROTI...

tako (nepreverjen)

Če si proti temu, da vlada jemlje upokojencem in daje ilegalnim migrantom, se 27. 11. udeleži referendumov in glasuj 3x PROTI

Starejše novice