FOTO: Vlada Republike Slovenije
V petek, 15. januarja, so cepivo proti koronavirusni bolezni prejeli tudi prvi pripadnice in pripadniki Slovenske vojske.

Skladno z izdelanimi prioritetami in ob upoštevanju letalskih varnostnih protokolov so med prvimi cepljeni tudi pripadniki posadk, ki zagotavljajo helikoptersko nujno medicinsko pomoč, pripadniki, ki bodo v kratkem prevzeli dolžnosti v mednarodnih operacijah in misijah, ter pripadniki Vojaške zdravstvene enote, ki v Slovenski vojski prispevajo k ohranjanju zdravja.

Za Slovensko vojsko je v začetni fazi na voljo 200 odmerkov cepiva, po pričakovanjih se bo cepljenje pripadnic in pripadnikov končalo do začetka poletja.

Odpovedana vsa nenujna usposabljanja

Da bi Slovenska vojska ohranila zdravje in s tem zmogljivosti, je načelnik generalštaba ob začetku epidemije izdal ukaz, s katerim je odpovedal vsa nenujna usposabljanja. S tem je dodatno zmanjšal možnost okužb, ob strogem upoštevanju ukrepov za ohranjanje zdravja pa pripadnice in pripadniki Slovenske vojske izvajajo usposabljanja za delovanje v mednarodnih operacijah in misijah, usposabljanja sil za sodelovanje pri nadzoru državne meje ter usposabljanje sil v pripravljenosti.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske so od začetka epidemije dejavno vključeni v napore za ohranjanje zdravja, med drugim so poskrbeli za prevoze zaščitne opreme, za dezinfekcijo prostorov, pomagali pri urejanju novih zdravstvenih zmogljivosti, ljubljanski infekcijski kliniki v uporabo odstopili zabojnik z rentgenom.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost5 (nepreverjen)

Ravno včeraj gledal eno nemško oddajo in imajo velike probleme ker se zdravstveno osebje noče cepiti. Začeli so celo razmišljati o nujnem cepljenju, pa so se takoj pritožili. Toliko o tem.

blamaža na kubik (nepreverjen)

Pri nas se tudi doktori pa ostalo zdravstveno osebje nešče cepiti zato ka znajo ka v 9 mesecaj nemreš nekšo zdravilo napraviti in ga te davati ljuden prlej kak bi ga preiskuso. Zato pa zdaj cepijo vse povprek, samo ka se opravičijo velki pejnezi zmetani za to nepotrebno cepivo.
Francija nabavila več milijonov doz cepiva, zdaj pa majo problem ka se je do zdaj cepilo menje kak 100 tisoč lidij. Tudi tan se nišče nešče cepiti tak kak v nemčiji nej, pa nej pri nas, pa nej nigi drugje.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp Gost5

Me nekaj zanima. A je bila nemška oddaja slučajno z podnapisi👓ali brez. Ker za razumevanje Tvojega zapisa je to "very much" pomemben podatek. Toliko o tem😂😂.

Lnoč😴

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

what (nepreverjen)

Vupan ka so bole organizerani. Je babica gnes mela cepljenje v ZDMS pa so jo narocili na doloceno vro in je cakala 45min ka je prisla ma vrsto. 85 letnica v gruci drugih lidi. kak je do sploj dopustno in moralno? kama se lejko prijavo te cirkus? to nesce more odgovarjati ka narocajo 30 lidi na isto vro

groza (nepreverjen)

ocitno jih narocajo na isto vro ka scejo ka se jih se cim vec okuzi ka do meli pa svojo crno statistiko. pa prej ce kaksen stari mrje tak nika nej, vsaj penzije nede trbejlo davati. ampak to ka narocajo na isto vro ogrozeno populacijo je direkt zrelo ka se jih v novine da. to je ogrozanje lidi

In reply to by what (nepreverjen)

1919 (nepreverjen)

Lp what

Naš oča bil cepljen včeraj, pa mi mati danes pravi, da ji oča celi noč ni dal miru👙👙👙. Jebemti zdaj pa me žena truca naj se javim čim prej na cepljenje👙👙👠👠👚.
Kaj predlagaš?

Lnoč😴

In reply to by what (nepreverjen)

Ljubljančan (nepreverjen)

Ovčke kaj češ. Babnca ma dolge nohte. A se spodobi za vojakinjo, da hodi okoli z umetnimi dolgimi nohtki?!

🤪 (nepreverjen)

Budalo slepo, kje vidiš dolge nohte, če jih pa ima skrite?
Po potrebno kakšna očala nabaviti, da boš svetlejši odtenek maskirne uniforme razlikoval od nohtov.
Luštna pa je 😁😁😁

In reply to by Ljubljančan (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Ge san pa samo v cecke glejdo.

In reply to by Ljubljančan (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Ge san pa samo v cecke glejdo.

In reply to by Ljubljančan (nepreverjen)

Goricki virus (nepreverjen)

Za svoj drek se brigaj žabar

In reply to by Ljubljančan (nepreverjen)

Froc1967 (nepreverjen)

Nemren vrvati kelko je v pomurji strokovnjakov za cepiva pa viruse. Kak vragi lejko mamo tak nizke prihodke ce so sami strokovnjaki..

.. (nepreverjen)

Iden ge v vojsko.

zizek1 (nepreverjen)

Zaradi ceckov?

In reply to by .. (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Bravo naša vcepljena vojska!

. (nepreverjen)

zaj do njin tudi lejko nouvi makro$oft apdejt naložili.

Himmler (nepreverjen)

In zaj naj na podlagi nekše fake slike katere vsiljujete nam ostalim državljanon, moremo vsa ta vaša sranja verjet, ali ka!?

Busybee (nepreverjen)

kot vidim jih cepijo neki hišniki in čistilke u plavih mantilih
Bi jih vsaj sestre lahko cepile

topsextape (nepreverjen)

Hi, I am feeling happy to find the Blog Commenting option on you site and really nice posting.topsextape

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice